Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rossz volt a lyukasztó, 25 euróra büntették a turistát

"Magyarországon még mindig kommunizmus van!" -kiabált a megbüntetett turisták után egy ellenőr a Deák téren. Olvasónk egy kisebb csoporttal érkezett az országba. A Földalattin szerettek volna utazni, de felszállásnál nem tudták érvényesíteni a jegyüket, mert nem működött a lyukasztó. Mégis felszálltak, mivel semmilyen segítséget nem kaptak. A Deákon 25 eurót vett el tőlük az ellenőr, pedig az utasok nem tehettek arról, hogy rossz volt a lyukasztó. Ráadásul van egy szabály (levél végén megtalálod), hogy a turista nem büntethető, ha van jegye, de azt nem tudta kezelni (mert rossz a lyukasztó, vagy mert nem tudta, hogy kell):

Kedves BKV-figyelő!

Valamikor december 11-e után már írtam egy levelet erre a címre, panaszkodva, hogy külföldi vendégeimmel meglepetten tapasztaltuk, hogy nem működnek a metró vonalak előterében jegykezelő szerkezetek, hogy hosszú ideig tart, amíg az ember lekezel pl. 6 jegyet. Írtam akkor arról is, h az Astoriánál kedvesek voltak az ellenőrök segítettek. Nekik sem ment könnyen a jegykezelés... másutt viszont csak bámulták, hogy mit szenved a szerencsétlen (a helyi viszonyokat nem ismerő) utas.

78 Tovább

Vigyázz! Kamu ellenőr a 4-es, 6-os villamoson!

Nincs karszalagja és igazolványa se, és a bérletes utasokat is a helyszínen büntetné. A 40 év körüli férfit reggel a 6-os villamoson látták, kék pulcsiban és farmerban. Senki ne adja át neki a bérletét, sem az iratait. Ha látjátok, hívjátok a rendőrséget! Olvasónkál is bepróbálkozott:

Kedves BKV-figyelő!

Ma reggel (2009. 06. 24.) 8 óra körül utaztam a 6-os villamoson. Utazásomat a Mester utcánál egy magát ellenőrnek mondó 40 év körüli, 180 centi barna, rövid hajú, kék pulcsis, farmeros férfi zavarta meg. Odalépett hozzám és magyarázni kezdett és egy papírt mutogatott. Mondtam neki, hogy "Nincs". Zenét hallgattam, nem értettem mit mondott azt hittem kéreget. Magyarázott tovább. Kikapcsoltam a zenét és hallottam hogy azt mondogatja: "Akkor itt a helyszínen megbüntetem". "Mire fel?" Kérdeztem, hisz se karszalagja se kitűzője nincs, "Maga csak egy sima utas" mondtam neki, közben készítettem elő a bérletem, mert az volt, apróval nem tudtam csak szolgálni. Persze nem igazolta magát csak azt szerette volna ha adok neki 5 ezer forintot büntetésre (Tudtommal a helyszíni bírság 6000 forint) . Mutattam neki messziről a bérletem, erre azt mondta, "Most már csak 1000 forint". Nem értettem a dolgot, inkább a villamos végébe mentem. Onnan még láttam, hogy több utast próbált lehúzni, de szerencsére nem sikerült neki.

51 Tovább

Miért nincsenek összehangolva a járatok?

Elég, ha egy busz néhány percet késik, és az utasok lekéshetik a csatlakozást egy másik megállóban. Olvasónk is erre panaszkodik, mert szerinte a 88-as busz össze-vissza jár, hol késik, hol pedig előbb megy el. De ha a buszok együtt állnak be a megállókba akkor sem várják meg az átszálló utasokat, pedig csak fél percet kellene várni. Az utasok lekésik a buszt, és 15 (más járatok esetén 30-60) percet várnak a következőre. Tisztában vagyok vele, hogy nem várhatja be minden busz a másikat, de vannak helyek, ahol erre nagy szükség lenne.

Kedves BKV figyelő!

Lehet, hogy már elcsépelt téma, de a mi mindennapjainkban annál zavaróbb problémára szeretném felhívni a figyelmedet és rajtad keresztül talán a BKV figyelmét is. Kénytelen vagyok rajtad keresztül, mert a BKV-tól úgy is csak egy sablon válaszra futná.

Ez a probléma nem más, mint a járatok összehangolatlansága. Egy hónapja párommal kiköltöztünk Budaörsre, annak is a kinti részére, ahol már csak a 88-as busz jár. Amióta ezen a járaton a VOLÁN járművei közlekednek rendszeresek az 5-10 perces késések. Sőt ami legdurvább, hogy ennek az ellenkezője is rendszeresen előfordul, hogy a busz 5-10 perccel hamarabb jön. Mivel ez a busz csak fél óránként jár, ezért ez elég nagy problémákat tud jelenteni.

32 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek