Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jelentős késések és torlódások várhatóak a pénteki demonstráció miatt

November 4-én, pénteken 6:00 és 22:00 óra között Budapest több pontján a forgalom fenntartása mellett, félpályás útlezárással szakszervezeti demonstrációt tartanak. A demonstráció helyszínein és az érintett járatok útvonalán (ezeket lásd a lent) jelentős torlódások várhatóak. Amennyiben valamelyik érintett járattal utaztok, érdemes előbb elindulni, vagy alternatív útvonalat keresni erre a napra:

II., Szilágyi Erzsébet fasor, Pasaréti út és az Ezredes utca közötti szakaszon a befelé vezető buszsávban (5, 22, 22E, 91, 155, 156, 222)

VI., Andrássy út, Rippl Rónai utca és Dózsa György út közötti szakaszon, a Hősök tere irányábán a külső forgalmi sávban (105)

VI., Dózsa György út, Szondi utca és Benczúr utca közötti szakaszon a Podmaniczky utca irányában a Felvonulási tér felé eső külső forgalmi sávban (20E, 30, 30A, 75, 79, 105)

10 Tovább

Figyelmeztető sztrájkot tartanak a BKV járművezetői

Figyelmeztető sztrájkot tartanak a mozdonyvezetők és a BKV járművezetői is június 29-én. Kiss László, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének elnöke a korengedményes és korkedvezményes nyugdíj megszüntetése ellen tiltakozó csütörtöki demonstráción Kossuth téren jelentette be, hogy június 29-én és július 7-én 9 órától 11 óráig sztrájkot tartanak, ha a kormány nem tárgyal érdemben követeléseikről.

9 Tovább

Demonstráció a járatritkítások ellen

Többen felhívták a figyelmem, hogy 2008. április 16-án 13.00-kor a Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Bizottság a BKV székházában dönt a járatritkításokról. Ez alkalomból egy kisebb tüntetést szerveztek, melyre szeretettel várják a BKV-figyelő olvasóit és szerkesztőit is.



Várunk mindenkit szerdán 12:30-ra az Akácfa utca 15-szám elé. A helyszín a Blaha Lujza térről könnyen megközelíthető. Gyertek el minél többen, közös érdekünk. A demonstráción a BKV-figyelő szerkesztői is részt vesznek!
40 Tovább

Kitüntetés a buszvezetőknek

Egy olyan akció, melyet csak támogatni tudunk. Igenis ki kell tüntetni azokat a járművezetőket, akik évek óta, utaspanasz nélkül, balesetmentesen végzik a munkájukat. Alant Szabolcs levele.
Tisztelt BKV Figyelő!

Állandó olvasójuk vagyok és nagyon meg vagyok elégedve a honlapjuk minőségével és tartalmával.

Mai (03.09) utazásom során valami furcsa dologra lettem figyelmes, amint ülök a 86-os buszon. Nem messze tőlem egy fényképes névjegytábla-szerű valamit vettem észre a sofőr fülkéjében. Amint jobban megnéztem az alábbi szöveg volt olvasható.

Üdvözlöm Önöket! Több mint tizenöt éve juttatom el önöket úti céljukhoz. Ma is gondoskodom biztonságukról és nyugalmukról.Kellemes utazást kívánok. M. Attila autóbuszvezető.

A szöveg mellett szerepelt egy színes fénykép és alul a BKV logója és szlogenje. Ez nagyon furcsa, ilyet még nem tapasztaltam pedig állandó utas vagyok e vonalon. A busz rendszáma egyébként FKU-909. Egyébként a sofőr jól és tempósan vezetett valamint nem nyomott padlóféket, ami többször előfordult szintén a 86-oson.

A másik dolog,ami már gondolom mindenkinek feltűnt, hogy a metrónál szalaggal kerítik el a nem üzemelő mozgólépcsőt és csinálnak sávot a működőkhöz. A szalag sárga-fekete keresztbe csíkos . Ez szerintem egy jó módszer, mert többször láttam, hogy a bliccelő egyszerűen a nem üzemelő mozgólépcsőn lesétál, kikerülve a jegyellenőröket.

Sajnos képet nem tudtam készíteni, de amint lesz arra alkalmas képem, eljuttatom önökhöz.

Tisztelettel: Szakál Szabolcs
0 Tovább

Tovább folyik a tömegközlekedés szétbarmolása

A BKV ma közleménybe adta, hogy tovább folytatja a szakmai munkát és az egyeztetéseket a paraméterkönyvvel kapcsolatban, tette mindezt azért, mert tegnap Dancs Gábor határozatlan időre „félretette” azt.

Demszky Gábor az Indexnek azt nyilatkozta:
"Paraméterkönyvet mindenképpen Hagyónak kell jegyeznie, de nem tartom szerencsésnek, hogy Dancs Gábor ebben a kérdésben leállít bármit is, ez ugyanis Hagyó hatásköré. A munka tehát tovább folyik"

A BKV a napokban a kerületek képviselőivel egyeztetésbe kezd annak érdekében, hogy a járatcsökkentést követően a közösségi közlekedés színvonala ne csökkenjen.

A BKV utasok nevében kérem a kerületi képviselőket, semmilyen –a BKV utasokat hátrányosan érintő- tervezetet ne fogadjanak el. Nem hagyhatják, hogy a közlekedési vállalat „szakemberei” napi négymillió utazást nehezítsenek meg, vagy több ezer ember utazását lehetetlenítsék el.

Minden épeszű ember tudja, hogy a szolgáltatás csökkentése nem bevétel növekedést, hanem csökkentést eredményez, több autót Budapest utcáira és még elviselhetetlenebb levegőt, életet. (Élő példa erre Miskolc), ezt csak a BKV úgynevezett „szakemberei” veszik figyelmen kívül. Demszky Gábor a jelenlegi állapotok mellet nem hagyhatja, hogy Budapest levegőjét még több autó, még jobban szennyezze.

Minden olyan civil szervezetet támogatunk, akik a járatcsökkentés, a közlekedés szétbarmolása ellen vannak, akár egy tüntetés keretein belül.

Amennyiben kérdésed van, keress meg minket a bkvfigyelo@index.hu e-mail címen. Erre a címre várjuk a civilek leveleit is, reméljük segítségünkre lesznek egy demonstráció megszervezésében.

Ezt a levelet megkapta többek között: Demszky Gábor, Hagyó Miklós, Regőczi Miklós, Antal Attila, Kiricsi Karola, a BKV ügyfélszolgálata, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület, a Critical Mass, a Levegő munkacsoport.

BKV Figyelő
 
85 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek