Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A blog új e-mail címe: bkkfigyelo@outlook.com

Kedves Olvasók!

A BKV-figyelő blog sokat használt e-mail címe a mai napon megváltozott. Észrevételeiteket, panaszaitokat, kérdéseiteket mától a bkkfigyelo@outlook.com címre várjuk! 

0 Tovább

Változások a BKV-figyelőn

A BKV-figyelőn a mai naptól nem csak Postr és IWIW, hanem Facebook regisztrációval is kommentelhettek. A változás fő célja, hogy mindenki számára könnyen elérhetővé tegyük a kommentálási lehetőséget.

A Facebook hozzászólások az eredeti kommentektől elkülönítve, közvetlenül a bejegyzés alatt találhatóak. Mivel a Facebookon a felhasználók számottevő része arccal és valódi névvel kommentál, bízunk abban, hogy ezen a csatornán keresztül sokkal több normális és kulturált hozzászólás érkezik majd.

A címlapon az eddigiektől eltérően a teljes bejegyzés elolvasható, nem kell a tovább gombra kattintani. A poszt szövege alatt megtaláljátok a témához érkezett első három Facebook kommentet is, így a bejegyzéssel egy időben a hozzászólásokat is elolvashatod.

A címlapon lévő posztok számát tízről ötre csökkentettük, hogy a kezdőlap gyorsabban töltődjön be és átláthatóbb legyen. A régebbi bejegyzéseket az oldalsávban elhelyezett naptár segítségével, vagy a lap alján található oldalválasztó gombokkal érheted el.

0 Tovább

Rosszul kommunikálta a változásokat a BKV

A BKV szóvivője pár napja a TV2-n azzal indokolta az utastájékoztató hangok cseréjét, hogy a cég kommunikációján változtatni szeretne. Úgy néz ki ez csak üres duma volt, mert a kommunikáció semmit sem változott. A paraméterkönyv változásairól sem tudtak meg semmit az utasok, csak valamikor pénteken (tehát kevesebb, mint egy nappal előbb).

Kedves BKV-figyelő!

Több olyan BKV járat menetrendje és közlekedése megváltozott tegnap, amivel rendszeresen utazom. A változás előtti napokon ellátogattam a BKV weboldalára de semmi információt nem találtam a változásokról. Azt persze megtudtam, hogy népszerűszínészek mondják több vonalon a megállók neveit, és színházjegyet is nyerhetek. De ettől nem lettem okosabb. És egyébként is, ez kit érdekel ilyenkor? A változás előtti nap tettek fel valamit a változásokról, ami szerintem kicsit késő. 3-4 nap lenne a minimum.

34 Tovább

A nyugdíjasoknak nem tetszik az első ajtós rendszer

Emlékeztek még, mit mondtam néhány hete, amikor vitát indítottam az első ajtós rendszerről? Azt, hogy biztos vagyok benne, hogy ha a BKV látja az utasok támogatását, lépni fog az ügyben. A támogatás megvolt, az olvasók számottevő része kiállt a rendszer mellett, ezt látták a BKV-nál is. A jóslatom bevált. A BKV a mai napon több, kisebb forgalmú vonalon bevezette a rendszert. Hogyan fogadták az utasok? Volt a késés? Szilágyi Károllyal, a BKV szóvivőjével ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Mától a kisebb forgalmú vonalain a BKV bevezette az első ajtós felszállást. A 87-87A, a 187-es illetve a 141-141A járatokon csak az első ajtónál lehet felszállni, ahol érvényes jegyet, bérletet fel kell mutatni. Az, aki nem rendelkezik érvényes utazási igazolvánnyal, az a járművezetőnél jegyet válthat 400 forintért. A jegyeket és a bérletek érvényességét a buszvezető (és kezdetben az első ajtónál álló jegyellenőr) vizsgálja majd. Leszállásra továbbra is a 2. és a 3. ajtó használható. Ezeket az ajtókat 1-1 biztonsági őr felügyeli, hogy a leszálló utasokon kívül más ne használhassa. Ezek az őrök segítik a babakocsival, kerekesszékkel l közlekedőket a felszállásban. A cég szerint a rendszerre való átállás nem lesz zökkenőmentes, főleg a reggeli és a délutáni csúcsban, ezért az utasok türelmét és megérését kérik. A rendszer bevezetése, működtetése közös érdekünk. (Az őröket a BKV átcsoportosította, úgy, ahogy az ellenőröket is, így a rendszer bevezetése nem járt plusz költségekkel)

266 Tovább

Ideiglenes forgalmi rend a vasárnapi rendezvények idejére

Vasárnap több nagyszabású rendezvényt tartanak Budapesten. A Vivicittá (és a kapcsolódó Midicittá valamint Minicittá) futóverseny mellett ugyanezen a napon kerül megrendezésre a Critical Mass biciklis felvonulás valamint az Élet Menete megemlékezés.

A rendezvények miatti útlezárások következtében az alábbi forgalmi változások lépnek életbe vasárnap:


az 5-ös autóbuszok előreláthatóan 14.40 és 17.00 óra között megosztva járnak Rákospalota, Kossuth utca és Kálvin tér, valamint a Pasaréti tér és a Mikó utca között, mindkét esetben rövidített útvonalon. Az Astoria irányában a fenti időpontban nem üzemelnek az Attila úti, a Korlát utcai, a Mikó utcai, az Alagút utcai, a Dózsa György téri, a Döbrentei téri valamint a Ferenciek tere megállók, míg a Pasaréti tér irányában a Ferenciek terén, a Szarvas téren, a Dózsa György téren és az Alagút utcában nem állnak meg a buszok. A budai oldalon ideiglenesen a Déli pályaudvarnál valamint a Mikó utcában található villamospótló autóbusz-megállókban, míg a pesti oldalon a Kálvin téren (egyrészt a 109-es és a 115-ös autóbuszok Üllői úti megállójában, majd a 109-es autóbuszok Nemzeti Múzeum előtti megállójában) lehet felszállni az 5-ös buszokra. A kimaradó szakaszokon a 18-as villamos vagy a 2-es metró igénybe vételét ajánljuk az utasoknak;

0 Tovább
«
123

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek