Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hova ne ülj a buszon?

Egy kis összeállítást készítettünk azoknak, akik utazás közben le szeretnének ülni, de nem szeretnének semmilyen fertőzést elkapni a hajléktalanoktól. Több év tapasztalata az, hogy állandó helyeik vannak, kerülik a buszvezető közelségét, és a zártabb helyeket kedvelik. Ezeket olvashatjátok most, összegyűjtve.
Volvo busz

Ajánlani tudom, hogy még rosszullét esetén se üljetek le a Volvo buszok legutolsó, 3-as üléseire (motor mellett). Hajléktalanoknak a legideálisabb hely. A buszvezető sem lát rájuk, zárt, és itt bent marad a szaguk, ergo kevesebb a panasz. 7-es buszon szinte rendszeresen telepednek be hajléktalanok oda. Az ilyen üléseket kerülni kell:



Ikarus 280

Ezeken a buszokon a hajléktalanok kedvenc helye a hátsó ajtóval szemben van. Aki jót akar, oda ne üljön le. A blog indulásakor még egy -éppen ott- maga alá húgyozó nőt is bemutattunk, de azóta jöttek képek szép számmal. Aki jót akar az a buszvezetőhöz legközelebb üljön, mert ők sem tűrik meg a szagokat, és leszállítják az ilyen embereket. Ott valószínűleg nagyobb a "tisztaság".



39 Tovább

Megint értelmetlenül támad a VEKE?

Tisztelt BKV-figyelő!

A harag rossz tanácsadó. Nekem mindig ezt mondták. Haraggal, és sértődöttségből nem szabad levelet írni, mert magamat járatom le vele. Ezt is mondták. A VEKE vezetői és tagjai sajnos ezzel nincsenek tisztában, és ismét írtak egy nevetséges levelet, mely talán még a BKV kommunikációnál is szánalmasabb. Sajnos szóról szóra nem tudom idézni, mert az oldaluk jelenleg nem elérhető, de a lényege az volt, hogy az előző –szintén támadó hangvételű közleményükre- a BKV hisztisen reagált. (Bár ők ezt egy kicsit erősebben, kemény szavakkal fogalmazták meg).

Írhat ilyet egy civil szervezet? Eddig valamelyest támogattam őket, de így, hogy még az élő fába is belekötnek, igen szánalmasak lettek. Miért nem foglalkoznak a valós problémákkal? Miért izgatja fel Őket ennyire a meleg? Szerintem sokkal nagyobb probléma a verekedő biztonsági őr banda és a mérhetetlen kosz a járműveken, mint az, hogy 2-3 Volvo buszon nem ment a klíma, és fingassuk meg emiatt a BKV-t.

Tényleg, ahogy Ti is írtátok, az értelmetlen politikai támadások helyett jó volna végre a valós problémákkal foglalkozni, és haladni előre.

Köszönöm a figyelmet!
Egy rendszeres olvasótok, és támogatótok.
119 Tovább

Beáznak az egy éves buszok

Arra lennék kíváncsi, hogy a Volvo cég tudja-e, hogy milyen buszokhoz adta a nevét, és hogy milyen minőségű buszok elején díszeleg az emblémájuk. A magyar összeszerelésű Localo buszokról már mindent leírtunk. Felhívtuk a BKV és az alvállalkozó figyelmét a hibás ajtókra is, melyeket természetesen a mai napig nem javítottak. A 14-144 vonalon a mai napig rendszeresen kinyílnak az ajtók az elindulás után, de addig sajnos nem fog érdekelni senkit, amíg baleset nem történik ebből is.

Az ajtók elromolhatnak, ez természetes. Használva van, egy nap számtalanszor nyílnak ki és záródnak be, az utasok is nekidőlnek olykor, ami köztudott, hogy nem tesz jót neki. Azt nem értem, hogy az alig egy éves buszok miért áznak be, már most, több helyen is?

Ezt a képet tegnap lőttem a 14-es buszon:

30 Tovább

Biztonságot a járművekre

A biztonsági őrökről eddig sok jót nem írtunk, pedig már szeretnénk. Itt a lehetőség, hogy bizonyítsanak. Kotkatte nevű olvasónk felvetése az, hogy a BKV a Volvo buszokba tegyen legalább biztonsági őröket (amint arról beszámoltunk, kellene is). Én tovább gondoltam: Kamerát kell tenni minden járműbe!
Tisztelt BKV figyelő!

Én egy javaslattal szeretnék most előállni, hátha valaki úgy gondolja van értelme megvalósítani.

Erről írtam már egy keveset a busz-troli szakmai topikba a kamerák kapcsán. Nos az eddigi tapasztalataim alapján, úgy veszem észre, hogy néhány "utas" (az utasok szégyenei) nem tudnak egyszerűen, kulturált körülmények között viselkedni az utazás során. Firkálják a buszokat, vagy ami mégroszabb karcolják a saját szövegeiket az üvegbe, ami mint tudjuk nem mosható le. Ezek után pofátlanul szemetelnek, káromkodnak ordibálnak kötözködnek. Alkalomadtán néha egy kicsit részegek, és elfekszenek a széken a nem éppen tiszta ruhájukkal, és a másik utas ezekután beleül, mert honnan is tudná ki volt ott egy órával ezelőtt. Ezek mind az utasok szégyenei, akár fiatal akár középkorú, akár öreg. Ezek alapján ajánlanám, hogy kísérleti jeleggel legalább az új Volvo buszokra tegyen a BKV egy-egy biztosnsági őrt, akinek vannak jogai. Ilyen jog például az hogy: leszállíhatja az utast a viselkedése miatt, vagy az utas köteles neki odaadni az igazoló okmányait büntetés esetén. Ha ez beválna és mondjuk a Volvokra több ellenőrt küldenék a kettő hatásfoka együtt elérné azt a célt amiért küzdünk. Nem lenne gusztustalanul viselkedő utas, vagy ha lenne is elkapnák, és előállítanák, sokkal több ember váltana jegyet a buszra, vagy venne bérletet, ezáltal nőne a bevétel és az utasok sem panaszkodnának annyit, és nem kellene a graffitik miatt olyan sokat takarítani az autóbuszt. Komfortosabb, biztonságosabb és közteherviseltebb utazást kapnánk. Mondjuk, ez a BKV-nak kerülne X összegbe, de a haszon, hogy nem kell a grafitivel szenvedni, a bliccelő utasokkal számolni körülbelül (szerintem) háromszoros hasznot hozna. Nem a tanácsadó cégekkel kellene milliárdos üzletet kötni hanem egy őrző-védő Kft-vel. Lehet hogy azt mi is megéreznénk. Ha ez bejönne esetleg később a többi forgalmasabb járatra is lehetne őröket szervezni. Ezek után azon is többen vennének jegyet, megint nőne a bevétel. A végső cél az lenne hogy minden buszon őr lenne, nem lenne graffiti,nem lenne részeg ember, nem lenne bunkó ember, és lenne pénz több ellenőrt kifizetni, hogy mindenhol ott legyenek. Az egész akciónak a lényege az lenne hogy:

Igazságos, és biztonságos közlekedést kapjunk Budapesten.

Szerintem ez mindenki érdeke, nem csak az enyém.

Üdvözlettel: Kotkatte
49 Tovább

Vágni lehet a koszt az új buszokon

Ne legyen félreértés, a képeken nem a régi Ikarusok, hanem a BKV első szériás új Volvo buszai láthatók. Ritkán utazom ezekkel a buszokkal, mert a kötött pályás közlekedés híve vagyok, így inkább a hosszabb úton, de villamossal megyek, azokon a vonalakon pedig, ahogy buszozok, még régi Ikarosok járnak. Egy részről ezért az állapotért felelősségre vonhatók az utasok, akik nem szólnak rá azokra a kisebbségi komplexusban szenvedő utasokra, akik összefirkálják a buszokat, másrészről a BKV is felelős, mert kamera nélkül rendelte meg a járműveket és egy fillért sem költ a takarításra.

UPDATE1: A BKV-nak többször felajánlottuk a segítségünket, egy szervezett takarítás formájában. Őket nem érdekli a kosz, mert nem ebben utaznak ezért hát a levelekre sem válaszolnak.

73 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek