Olvasónk ma reggel a 18-as villamoson utazott. A Gellért téren ellenőrök szálltak fel a járműre. Az egyik BKV-s rögtön rászállt két idős hölgyre, akik közül az egyik épp akkor akart lyukasztani, de ezt az ellenőr nem engedte. Üvöltözés, veszekedés és fenyegetés lett a vége:

Kedves BKV-figyelő!

18-as villamos, reggel 9 óra: 3 ellenőr felszállt a Gellért téren (látszott rajtuk, övtáska, 3 ajtó irányába indultak). Elindult a villamos, ekkor akart egy hölgy (kb. 60 éves, egy kb. 85 éves nénit kísért) lyukasztani. Az egyik ellenőr (kb. 30 éves férfi, legalább 195 cm) ezt nem engedte, futott utána és rátette a kezét. Az ellenőr elkezdett telefonálni, gondolom rendőrt akart hívni, a nénik meg le akartak szállni a Bertalan Lajos utcánál. Na ezt nem engedte, kezével előttük fogva a kapaszkodót rázta a fejét. Ekkor szóltam, hogy ehhez nincs joga, hagyja leszállni őket. Akkor elvette a kezét.

Ekkor a másik 2 ellenőr nekem támadt, hogy miért szólok bele, fizessem ki én a büntetést, és különben is. Ekkor vitába elegyedtünk, mind a hárman minősíthetetlen hangnemben ordítottak velem ("takarodj te geci, amíg tudsz, fi a faszért szólsz bele hülyegyerek"). A legagresszívabb a végig ülő, kb. 130 kilós cigány ellenőr volt, akit ekkor megkérdeztem, hogy nem akar-e egyből megütni, ha már így beszél. Ekkor mondta, hogy még az is előfordulhat. A következő megállóig ordítottak még kicsit, majd leszálltak. A másik két ellenőr egy kb. 30 éves, 195cm körüli férfi és egy 50 év körüli, szemüveges, alacsony nő volt. Egyikük sem igazolta magát, mikor megkértem őket (na nem is nagyon hittem benne), inkább leszálltak. A villamosvezető sem tett semmit, pedig az egész a háta mögötti kocsiban történt.

Ez a fiatal részéről személyi szabadság korlátozása, mindhármuk pedig garázdaságot követtek el. Megírtam a BKV-nak is, kíváncsi vagyok.