Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Korrupt BKV-ellenőrt fogtak a 7-es buszon

A járművön tartózkodó BKV-s főellenőrök arra lettek figyelmesek, hogy a férfi két, kezeletlen jeggyel utazó külföldivel szemben intézkedett, a pótdíjról azonban - szabálytalanul - nem adott elismervényt, a turistáktól kenőpénzt fogadott el.

A két főellenőr figyelte és követte a férfit, majd egyikük a korrupt BKV-dolgozót vonta felelősségre, míg a másik a külföldieket kérdezte a történtekről. A korrupcióra fény derült, a szabálytalanul eljáró ellenőrt a rendőrség őrizetbe vette. A főellenőrök és a külföldiek tanúként vesznek részt az eljárásban.

A BKV a rendőrségi vizsgálat után megteszi a szükséges munkajogi lépéseket.

(MTI - Metropol)

25 Tovább

Olvasónk szembeszállt az ellenőrrel, megvédte a turistákat

Olvasónk a blogon olvasott egy szabályzatot arról, hogyan kell a turistákkal bánniuk az ellenőröknek. Amikor a 7-es buszon látta, hogy az ellenőr éppen megszegni készült a szabályzatot odalépett, és megmentette a külföldieket. A többit leírja Ő:

Kedves BKV-figyelő!

Tegnap reggel utaztam a 7E buszon a reggel. A Móricz Zsigmond körtéren egy angol lány és a barátja szállt fel, babráltak a lyukasztókkal és leültek. Később ellenőr szállt fel, aki meg akarta a turistákat büntetni, mert nem kezelték a jegyüket. Leírom, mi történt:

196 Tovább

Keselyűként csapott le a lyukasztani készülő utasra

Olvasónk tegnap felszállt a 75-ös trolira. A kanyargó, fékezgető buszon kényelembe helyezte magát, majd készült kilyukasztani a jegyét, de nem tudta, mert a BKV egyik ellenőre, mint a dögkeselyű lecsapott rá. Elvette a tömbjegyét, leszállította a troliról és még meg is akarta büntetni:

Tisztelt BKV figyelő!

A mai nap folyamán történt egy számomra felháborító eset a BKV 75-ös trolijának reggeli járatán, amikor is a jegyeket és bérleteket ellenőrizte két ellenőrnő (ápolatlan, lenőtt festésű szőke és egy még tramplibb barna). Éppen leültem, hogy a kanyargó, fékezgető és a hepehupás úton bukdácsoló buszon "biztonságosan" elővegyem a gyűjtőjegyemet, amikor a két ellenőr odalépett hozzám. Már tettem is volna be a kallantyús lyukasztóba a tömb egyik jegyét, amikor az egyik ellenőr azt a kezemből kivéve felhívta a figyelmemet arra, hogy idézem: "ezzel már elkéstem".

52 Tovább

Miért ne adj egy majom kezébe UV lámpát?

Azért, mert mindent megnéz vele, és bármire gondolkodás nélkül rámondja, hogy hamis. Olvasónk a Ferenciek terén találkozott egy UV lámpás emlőssel, aki kikapta kezéből a bérletet, és azzal vádolta, hogy azt hamisította. Kolléganője még helyeselt is, már a büntetést is írták, amikor kiderült, hogy tévedtek, és bocsánatkérés nélkül elkotródtak. Ennyire nem értenek a bérlethez és az UV lámpákhoz, vagy csak megpróbálták lehúzni az utast? Örök rejtély marad. Íme egy történet Budapestről:

Tisztelt BKV-figyelő! Tisztelt BKV!

Szeretném megosztani mi történt velem egyik nap fáradtan, munkából hazamenet. Közel két éve vagyok Pesten és rendszeresen utazom a BKV járművein. Minden nap használom a hármas metrót, ami tele van ellenőrökkel. Minden reggel felmutatom a bérletem, köszönök, általában még vissza is köszönnek. Eddig ezzel nincs is semmi probléma.

Párszor előfordult már, hogy hazafele, ellenőrizték a kijáratnál is a bérletemet, "kedves" ellenőr kivette a kezemből, nézegette, majd visszaadta. Azonban, ami tegnap történt attól még ma is teljesen ideges vagyok.

119 Tovább

Azt hitte Európában van, de csalódnia kellett

Olvasónk európai tömegközlekedőset játszott a metrón. Olyat, hogy a jegye 60 percig érvényes, az utazás megszakításával is, tehát utazott egy kicsit a metrón, leszállt, elintézte az ügyeit, majd ugyan azzal a jeggyel újból felszállt a metróra. Máshol Európában ez működik, nálunk sajnos még nem. Az egészben azaz érdekes, hogy a jegye elméletileg még érvényes volt, mert 60 percen belül volt, ám egy ellenőr mégis meg akarta büntetni:

Mint fizető utas nem igazán értek egyet a blicceléssel, nem szoktam a bliccelőknek igazat adni. Most sem teszem, csak arra hívnám fel a figyelmeteket, hogy ha a BKV tarifarendszere egy kicsit is hasonlítana az európai tarifarendszerekhez, akkor a lenti panasz nem született volna meg. Ennek a levélnek számomra az a mondani valója, hogy a jelenlegi rendszer igencsak elavult:

Kedves BKV-figyelő!

Pár hete érdekes dolog történt velem az Arany János utcai metró megállóban.

Egyik reggel, pontosan BKV idő szerint 9óra17perckor, a Forgách utcánál érvényesítettem a jegyemet, azzal az előre megfontolt szándékkal,hogy a Dózsánál leszállok, elintézek egy pár perces dolgot, majd ha nincs befele ellenőrzés, ugyanazzal a jeggyel tovább utazom az Arany János utcáig.

141 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek