Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Felrobbant egy BKV-busz kereke

Felrobbant a 36-os autóbusz egyik kereke a főváros XIX. kerületében, az Ipacsfa utcánál - közölte a BKV fődiszpécsere. A csuklós autóbusz középső tengelyének bal oldalán lévő kerék gumija a kinyílt, a robbanás átszakította a kerék feletti takaróelemeket, így az utasteret is érintette.

A balesetben ketten könnyebben megsérültek: egy gyermeket bevittek a Heim Pál Gyermekkórházba, míg egy felnőttet saját kérésére nem kellett ellátni, mondta megkeresésünkre Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese.

(Index/MTI)

73 Tovább

Miért nincs elsősegély doboz a BKV autóbuszain?

Tegnap az egyik bejegyzésnél előkerült, hogy a BKV autóbuszain nincsen elsősegélynyújtó felszerelés, pedig az kötelező lenne, milyen közúti járművön. Egy BKV-nál dolgozó ismerősöm szerint a BKV-nak és a '90-es évekről van felmentése, tehát a buszokon ezért nincs elsősegély doboz. A probléma csak az, hogy egy '90-es rendelet szerint még a mezőgazdasági gépekre is kell ilyen felszerelés. Ezért fordultam tegnap levélben a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumhoz, illetve a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz:

Tisztelt BKV!
Tisztelt NKH!
Tisztelt NKHM!

Néhány hete az egyik 7-es buszon egy erős fékezés miatt elesett egy utas. Az idős úr olyan szerencsétlenül esett, hogy a fejbőre több helyen is felszakadt. Két blogger sietett a segítségére, akik a buszvezetőtől elsősegélydobozt kértek, hogy ellássák az utast. Az utasok ekkor szembesültek azzal, hogy a buszon nincs elsősegély nyújtó felszerelés, pedig kötelező lenne, minden olyan járművön, amely forgalomban vesz részt, legyen az motor, autó, mezőgazdasági gép, vagy BKV busz. Az utóbbiakban mégsincs, pedig egyszerre akár 130 ember is utazhat rajtuk, tehát egy esetleges baleset következtében akár 50-nél több ember is megsérülhet. Így szól a 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet:

67 Tovább

A fülkéjéből nézte a földön fekvő utast

Futott a busz után, elesett, majd 10 percig a földön feküdt egy utas a Sibrik Miklós úti buszmegállóban néhány napja. A futó utasnak megzúzódtak a bordái és a vállkulcscsontja is eltörött. Az esetet egy buszvezető a fülkében ülve nézte végig, erre panaszkodik az utas. Én csak azt kérdem: Vajon megérte futni a 10 perc múlva induló buszhoz?

Tisztelt BKV ZRT!

A következő történet a napokban, azaz május 20-án 21.30- körül történt (+ - 5 perc) melyet szinte felháborítónak tartok, sőt családom ismerőseim is!

A délutános műszak befejeztével igyekeztem elérni a Sibrik M. uti megállóba érkező 85-ös buszt, mellyel a Köki- buszmegállóig szoktam utazni. A leszállást követően észrevettem, hogy a végállomásáról érkező 136-os busz mely a Havanna felé közlekedik épp kikanyarodik a sarkon. Sietősre vettem az iramot, hogy elérjem a 136-os buszt, (elkezdtem futni) de sajnos elestem, (ami ugyan bárkivel előfordulhat) és irtózatosan megütöttem magam, nem voltam képes felállni.

A megálló üres kihalt volt, lévén este, a buszmegállóba érkező busz vezetője látta az esetet ahogy futok, azt is hogy elestem, és nem volt erőm felkászálódni de mint ahogy az emberileg elvárható lett volna végignézte nyitott ajtóval kb. 10 percig hogy ott fekszem ahelyet hogy segített volna! A szomszédos útról érkező fiatalember jött a segítségemre, aki mindent elkövetett hogy segítsen rajtam miközben a buszvezető ki jól végezte a dolgát segítségnyújtás nélkül kihajtott a megállóból!

218 Tovább

Kiegyenesítette a Suzuki hátulját, megbüntették

A Suzuki hátulját nem nehéz kiegyenesíteni, főleg nem egy Ikarussal. Olvasónk szertanúja volt annak, ahogy egy Suzukis a buszvezető idegeivel játszott. Szabálytalanul megelőzte, fékezgetett, mutogatott. Az egyik fékezés olyan bénán sikerült, hogy a busz nem tudott megállni, és nekiment a kocsinak. Ami a szomorú, hogy végül a buszvezetőn csattant az ostor:

Szia BKV-figyelő!

Egy épp (05. 20.) másfél órája történt esetet osztanék meg veletek:

Magam sem tudtam eldönteni, hogy pozitív vagy negatív véleményen legyek az eset után a BKV felé, de inkább védeném most őket. Mivel igen meleg délután volt így a 194-es buszon utazva érthető lenne, hogy sok az ideges sofőr, legyen az BKV sofőr vagy a történetben szereplő autó sofőrje. A Karton utcai megálló után egy autó hajtott a busz elé, nem mondom, hogy túl szabályosan! Mivel nem poénból találták ki a dudát, így a buszvezető használatba is vette.

Na itt kezdődtek a bajok: Talán a két kulturált, edzőteremben felnőtt úriember és a hölgyek fülét nagyon sérthette ez a hang, mert egyből heves fékezgetésekbe kezdtek, ill. pár karlegyintést is intéztek a buszsofőr felé. Na én csak néztem, újabb heves fékezgetések majd hirtelen megálltak... Talán keveset jártak fizika órára, de ép ésszel is rájöhettek volna, hogy a tömegkülönbség és a sebesség miatt elég nehézkes lett volna lefékezni egy oldtimer Ikarust ennyi idő alatt, főleg amekkora távolságot hagytak a nagy fékezgetések közepette. Természetesen meg is történt a csata, szép lapos hátú autót kaptak cserébe.

149 Tovább

Elbambult és csak a zebrán tudott megállni

Olvasónkat kedden reggel majdnem elütötte egy BKV-busz a Kosztolányi Dezső téren. A gyalogos zöld jelzésre rálépett a zebrára, amikor észrevette, hogy egy busz halad felé, lassítás nélkül. Az utas gyorsan visszalépett a járdára, amire a vezető is felfigyelt és fékezni kezdett. A busz csak a zebrán tudott már megállni, tehát ha olvasónk nem figyel, valószínűleg elütötte volna:

Tisztelt BKV!

Ma reggel 08:50-kor a Kosztolányi Dezső téren a 10-43-as számú busz a Petőfi híd irányában haladva majdnem elütött a zebránál.

Már bőven piros volt a közlekedési lámpa, a többi sávban az autók meg is álltak, a szóló busz viszont haladt tovább, a gyalogoslámpa zöld jelzésére én leléptem a zebrára.

Az volt a szerencsém, hogy még zöld jelzésénél is mindig elnézek oldalra, így még éppen időben észrevettem, hogy a busz nem fog a zebra előtt megállni, így ijedten vissza tudtam lépni a járdára. A sofőr csak akkor fékezett, amikor látta, hogy én leléptem a zebrára, a piros lámpát ezek szerint nem vette észre.

A busz az első ajtajával előttem állt meg (rajta a zebrán), az elöl állók jól látták az esetet.

Üdvözlettel, Kiss Balázs

22 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek