Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Re: Vértócsa a mozgólépcső alján

A BKV-figyelőt időnként olyan utasok keresik meg, akik történetüket kicsit sarkítva, a valóságot elferdítve írják le. Valljuk be, helyenként hazudnak. Ezek az utasok azért ilyen bátrak, mert azt hiszik, rajtuk kívül más BKV-figyelő olvasó nem volt a helyszínen, így azt írnak, amit akarnak. Pedig ez nem így van. Nekem is ciki, ha egy olyan panasz jelenik meg, ami nem felel meg a valóságnak, éppen ezért örülök annak, ha BKV-sok, vagy a helyszínen lévő utasok más szemszögből leírnak egy -már publikált- esetet.

A lenti üzenetet is példa arra, hogy nem éri meg elferdíteni a valóságot, nem érdemes hazudni. A levelet egy BKV-s kolléga írta, mert szerinte a blognak író egyik utas nem a valóságnak megfelelően írta le panaszát.

Nem szeretnék igazságot tenni, mivel nem voltam ott, és nem láttam mi történt. Nem állítom, hogy az utas mindent úgy írt le, ahogy az megtörtént, de azt sem mondom, hogy a BKV-s minden szavát elhiszem. Jöjjön a másik verzió:

Kedves BKV-figyelő!

Az eset nem egészen úgy történt, ahogyan az ifú nőutas emlékszik.

Húsvét hétfőn a nappalos műszaknál műszakváltás előtt egy férfi utas erősen ittas állapotban utazott a lejtmeneti mozgólépcsőn, ülve. A lépcső aljához érve már nem volt ideje felállni, ezért a jobb tenyere élét a mozgólépcső fésűje felsértette. A kolleganők ellátták a sérültet, mentőt is hívtak hozzá. Én aznap éjszakára mentem dolgozni. Éppen csak átvettem a szolgálatot, mikor az utas bejött és utasított, hogy azonnal indítsak másik lépcsőt, mert a mozgólépcső alján hatalmas vértócsa van. Mondtam neki, hogy most vettem át a szolgálatot, előbb tájékozódnom kell, hogy mi a helyzet, s utána döntök a megoldásról. Közben a KFM-telefon csöngött, a körözvényt kellett vennem. Ez azt jelenti, hogy 20 állomást értesít a KFM arról, hogy náluk is váltás történt. Kb. 2-3 percig tart. Addig a kolleganő várt.

53 Tovább

"Mekkora az a vértócsa, amit nem bírnak átugrani?"

Tegnap délután a Ferenc körúti metrómegálló mozgólépcsőjén elcsúszott egy férfi, akinek a kezét a lépcső alján lévő "fésű" felvágta. Az utasok segítőkészek voltak, mentőt is hívtak. Olvasónk jóval az eset után járt arra, amikor észrevette, hogy az utasok a vértócsát ugrálják át, mert a másik mozgólépcsőt még mindig nem indították be, pedig ezt több utas is kérte. Részletek a levélben:

Tisztelt BKV-figyelő!

Húsvét hétfő este 17.30-kor a Ferenc körúti metrómegállóban történt egy "kisebb" baleset. A lefelé menő mozgólépcső aljában elcsúszott egy férfi, és elvágta a támaszkodó kezét a lépcső végi fésűben. Nem vágott át ütőeret, de mélyen a tenyerébe vágott és igencsak vérzett. Öten-hatan lehettünk körülötte, egy fiatalember azonnal hívott orvost. Mivel egy vonathoz siettem, nem maradtam tovább. Egy fél órával később jöttem visszafelé és döbbenetes volt, amit láttam!

24 Tovább

Darwin-díj: Busz alvázára kapaszkodva utazott, leesett, meghalt

Egy busz alvázára kapaszkodva akart utazni az a 18 éves fiú, aki a jármű kereke alá került és emiatt életét vesztette szombaton Salgótarjánban – közölte a rendőrség.

Az eddigi adatok szerint a salgótarjáni fiú a buszmegállóban kapaszkodott fel egy munkásjárat alvázára, hogy  ingyen utazhasson, egy belvárosi körforgalomban azonban leesett a kanyarodó járműről, s a busz kereke áthajtott rajta – mondta a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A fiú a helyszínen belehalt sérüléseibe.

(HVG)

170 Tovább

Kilépett a busz elé, majd beleütött a szélvédőbe

Máté tegnap a 7-es buszon utazott. A Volvo a Keleti pályaudvarnál állt ki a megállóból, amikor egy gyalogos a piros jelzés ellenére a busz elé lépett. A busz megállt, átengedte a gyalogost, majd rádudált. Emberünk ezen annyira felhúzta magát, hogy a busz szélvédőjébe ütött. A férfi eltűnt, a busznak ki kellett állni a forgalomból:

Ma (04.02.) volt szerencsém FJX-196-os rendszámú Volvo buszon a Bosnyák tér felé haladni. Egészen a Keleti pályaudvarig sikerült eljutni. Úgy történt, hogy kicsivel 12 után a busz elhagyta a nevezett megállót és épp megkezdte volna a kanyargást a lezárt Baross téren amikor egy a piros jelzésnél a zebrán áthaladó úriember került az útjába.

Eddig nem is lett volna probléma, a buszvezető lassított/megállt és rövid dudálással figyelmeztette a tiltó jelzést teljes mértékben figyelmen kívül hagyó gyalogost, aki erre válaszul beverte a busz szélvédőjét.

A busz azonnal megállt és ott is maradt akadályozva a forgalmat, az utasok meg mehettek dolgukra. Az úriember eltűnt a helyszínről, természetesen. Én a második ajtónál álltam - nem a legjobb rálátással -, csak egy fehér póló és egy piros táska maradt meg belőle.

Máté

57 Tovább

A villamosból kizuhant fiú nem emlékszik a balesetre

Az alsó lépcsőn utaztak, de ott tilos állni, ezért a rendőrség szabálysértési eljárást indított. A közlekedési társaság szerint a járműnek nincs baja.

Emlékezetkiesése van annak a 17 éves fiúnak, aki a barátnőjével együtt kizuhant egy villamosból hétfőn Szegeden, írja a delmagyar.hu. A baleset miatt egy órára leállt a forgalom a 4-es vonalon.

Kiss Dániel azt mondja, nem rugdosták az ajtót. Mivel a villamoson rengetegen utaztak, az alsó lépcsőre álltak fel, és csak az ajtónyitó szerkezetben tudtak megkapaszkodni. Az Anna-kút utáni kanyarban kilengett a jármű, aztán már csak a nyitott ajtó képére emlékszik.

A rendőrség szóvivője közölte, a fiú ellen szabálysértési eljárás indul, mert tiltott helyen utaztak.

A közlekedési társaság vezetője elmondta: a jármű átvizsgálásakor szakembereik semmilyen műszaki hibát nem találtak.

(Index)

42 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek