Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Miért dohányoznak a biztonsági őrök a HÉV-állomáson?

Gábort, mint nem dohányzó embert zavarja, hogy a BKV biztonsági emberei a Batthyány téren a HÉV állomáson dohányoznak. Eddig három alkalommal kereste meg a céget, de érdemi lépés egyik esetben sem történt. Ígérgetés és mellébeszélés annál több volt. Az utas levele alatt a BKV egyik régebbi válaszát találod. A bejegyzés végén szavazát találsz!

Mélyen Tisztelt BKV!

Tegnap (03.18.) és ma reggel újfent a Batthyány téri HÉV állomáson dohányoztak a biztonsági szolgálat őrei, HÉV-es matricával a vállukon.

A HÉV induló állomás és a metró lejáró közötti folyosón szívják cigarettájukat, láthatóan nagyon magabiztosan és elégedetten, azonban ezzel az arra járó népesség egészségét károsítják.

Jómagam nem dohányzok, és még az arra haladó emberek jó része sem dohányzik, miért engedik meg a biztonsági embereknek, hogy ott dohányozzanak, ahol az önök fizető vendégeit ez zavarja?

Sajnos nem merem elkérni a sorszámukat, ugyanis fülbevalós (férfiakról van szó!), ápolatlan kinézetűek ezek a fontos feladat ellátására odavezényelt emberek, ráadásul nagy darabok is és a nem verbális gesztusaik alapján, nem biztos, hogy udvariasak lennének velem szemben, ha elkérném jelvényszámukat. Ráadásul, ha ahhoz veszik a bátorságot, hogy egy írott vagy íratlan szabályt áthágjanak (miszerint nem dohányzunk ott ahol ez a nemdohányzókat zavarja), akkor mi tartaná őket vissza más szabályok áthágásától?

72 Tovább

Miért dohányzik a járművezető?

Nemdohányzó utasként rendkívül zavar, amikor a BKV egyes alkalmazottai az utasokat semmibe véve dohányozni kezdenek vezetés közben. Főleg egy olyan járművön, aminek a vezetőállása és az utastere nincs is rendesen elkülönítve. Más országokban már a kocsmákból is kitiltották a dohányosokat, nálunk még csak különböző szabályzások vannak, hogy mikor, hol lehet dohányozni. BKV járműveken nem lehet, és ebbe a vezetőfülke is beletartozik. Akkor mégis miért dohányoznak a járművezetők? Megértem, hogy kevés a pihenő idő, de ez nem felhatalmazás arra, hogy bármilyen jogszabályt felrúgjanak, és károsítsák az utasok egészségét.

Tisztelt BKV!

Mai napon (2009.03.27.) utaztam a 1557-es számú 3-as (esetleg 62-es, az adott szakaszon mindkettő jár, és mindkettő hannoveri típusú) villamoson Zugló irányába (Kőbánya felől, a jármű 9:25 körül állt be az Örs Vezér tere Kőbányai oldal (Árkád) megállóba). A fülke közelében álltam, amikor is erőteljes cigaretta-szag csapta meg az orromat és ruházatomat. A zsúfoltság miatt nem tudtam elmenni a fülke közeléből sem, illetve a sofőrnek sem tudtam szólni, hogy legyen kedves eloltani. Mindemellett hallottam, amint hangosan telefonált is, de attól legalább nem lett büdös a ruhám.

Javítsanak ki, de úgy érzem - és nem csak a ruhám szagán, mely a cigarettától büdös lett -, sofőrjeik igazán fittyet hánynak azokra az emberekre, akiket szállítanak, egyfelől nem tisztelik őket, másfelől az egészségük és a BKV szabályzata sem jelent semmit számukra. A leírt esetet gyakran tapasztaltam az 1-es villamos vonalán is, ott szintén gyakori a vezetőfülkéből kiáramló cigarettabűz.

62 Tovább

Ezért "imádom" a hajléktalanokat

Budapest a dohányos kultúrát nézve siralmas. Az emberek tesznek egymásra. A buszmegállóban cigiznek, egymás arcába fújják a füstöt, és a busz ajtajában szívják a cigit, az utolsó másodpercig. A csikkek szétdobálására már ki sem térek.

Egyre kevesebben vannak azok a dohányosok, akik odafigyelnek az emberekre, és még a csikket is a kuka csikkgyűjtőjébe teszik. Sajnos hiába. A hajléktalanok egyre pofátlanabbak. Már nem csak a földről szedik fel az eldobált csikkeket, hanem a kukában összegyűjtött dekket is kiborítják a földre, és abban kotorásznak.

Móricz Zsigmond körtér, valamikor pénteken:

114 Tovább
1234
»

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek