Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nem akart bliccelni, mégis megbüntették

Többen meg vannak győződve arról, hogy a BKV éves bérlete azért lett havi bontású, hogy az előre fizető, de feledékeny utasokat lehessen szívatni és büntetni. Aki így, havi bontásban veszi meg a bérletét nem mindig hordja magánál az egész tömböt, mert jóval vastagabb, mint a régi, 1 lapos éves bérlet, és fél, hogy elveszíti.

Olvasónk felesége is feledékeny volt, nem cserélte ki a bérletét újra, ezért megbüntették. Szerintük felháborító, hogy a feledékenység miatt 3000 forintot kell fizetniük, pedig egész évre van bérletük, a BKV-t pedig semmilyen kár nem érte. Íme a levelük:

Üdvözletem!

Egy rövid történetet szeretnék megosztani veletek. Lehet, hogy eset már róla szó, de szerintem akkor is felháborító.

Történt, hogy 05.06-án reggel kedvesem szokás szerint utazott volna Üllőre a munkahelyére. Ehhez igénybe vette a BKV járatát, nevesítve a 3-as metrót. Kökinél jegyellenőrzés. Felmutatja az igazolványát, amiben lapul az éves BKV bérlet. Sajnálatos módon havi bontásban van és elfelejtette berakni az aktuális bérletet. Az egészet nem viszi magával, miért is vinné. Mindig kicseréli, berakja az újat. Valami miatt most elfelejtette. "Kedves" ellenőr hölgy tüzetesebben megnézte a bérletet, és észrevette, hogy nem a májusi bérlet van a fényképes igazolványában. Jelzem a havi bontásban lévő bérleten is szerepel, hogy éves bérletből származik. Egy gyors adategyeztetés és kedvesem kapott egy 12000-es csekket, mellé az infó, hogy ha 8 napon belül bemutatja az Akácfa utcában a bérletet, akkor nem kell fizetni. Kedvesem este hazaér, kocsiba pattanunk, indulás bérletet bemutatni. Magamhoz vettem az egész bérlet-tömböt, hogy nehogy gond legyen. Az Akácfa utcában lelkesen közölték, hogy ok, nem kell a 12000-t befizetni, de 3000-t igen, bérletbemutatás miatt!

146 Tovább

Mindent kiengednek a garázsból, ami kék és kereke van?

Kettétört, szétrepedt, kilyukadt, füstölt, kigyulladt, kiesett az ablaka, nem tudott megállni. A BKV buszaival a legsűrűbben így találkozhattok a médiában. Ti is tudjátok, hogy ez azért van, mert a járművek karbantartása nem megfelelő, és mindent kiadnak a garázsból, ami kék és kereke van.

Néhány éve a képen látható hibával a buszt ki sem engedték a garázsból, most pedig annak örülnek, ha csak ennyi hibája van. Tomi -olvasónk- a 33A vonalon találkozott tegnap a lenti busszal. Szerencséjük volt, hogy nem esett az eső:

52 Tovább

Feljelentette a bérletet gyűjtő fiatalokat

Az elmúlt hetekben több utas keresett meg azzal, hogy bérletárusító helyek közelében fiatalok próbálták elkérni a bérletüket. Mivel sok bérlethamisításról szóló bejegyzés volt már a blogon, olvasóink azt hitték csalókkal van dolguk. Utólag szerencsére kiderült, hogy az egyik budapesti iskolában gyűjtötték a bérleteket, mert rekordot akartak ezzel felállítani, tehát nem hamisításról volt szó.

Olvasónk Nimród tegnap Zuglóban találkozott bérletet gyűjtő, nem egyetemistának kinéző fiatalokkal, akik az utasok használt bérleteire utaztak. Az utasunk szerencsére ne ment el szó nélkül az eset mellett, értesítette a rendőrséget. Mint bizonyára tudjátok, 2009 elején több bérletpénztárosra érkezett panasz amiatt, mert utasoktól visszavásárolt bérletet mostak ki, (amiről lekopott a dátum) és ezeket újradátumozva, újból értékesítették. Szerinted helyesen tette az utas, hogy feljelentést tett? A levél végén szavazz!

Tisztelt BKV-figyelő!

Fel szeretném hívni mindenki figyelmét arra, hogy a Thököly úti (Zugló, vasútállomás) villamosmegállóban véletlenül se vegyen bérletet, mivel ma 15:40-kor 5-6 bakancsos, szakadt, fekete pólós "rock-tényező" (olyan helló-szia lenne pár forintod típus) szervezetten gyűjtötte a használt bérleteket itt és a 7-es busz megállójában.

115 Tovább

Lázadnak a BKV-sok az új formaruha ellen

A silány minőség miatt a nyári formanadrágok kiosztásának azonnali leállítását követeli a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége. A BKV Fürst Közlekedési Szakszervezet szerint pedig az új pulóver bő ujja beakad az irányváltóba, a világos, bugyikék zakók pedig olyan bénák, hogy nem is hordja őket szinte senki.

Levelet írt a napokban Gulyás Attila, a BKV egyik legnagyobb szakszervezeti tömörülésének, a VTDSZSZ-nek az elnöke Balogh Zsolt általános vezérigazgató-helyettesnek, amelyben követeli, hogy a BKV azonnal intézkedjen a silány minőségű nyári nadrágok kiosztásának leállításáról, és tegye meg a szükséges lépéseket a ruha gyártójánál.

41 Tovább

Háromból kétszer sikerült bliccelnem a metrón

Tegnap próbabliccelő voltam a 2-es metrón (bérletem a zsebemben volt). Arra voltunk kíváncsiak, hogy ha jegy és bérlet nélkül, de határozottan haladok a mozgólépcső felé, akkor a biztonsági őrök vajon megállítanak-e, vagy simán leengednek. A tapasztalat sajnos az volt, hogy 3 helyszínből 2 helyen (Déli, Moszkva) simán le tudtam menni. Egyedül a Keletinél állítottak meg. Természetesen azokon a helyeken, ahol bliccelni tudtam a biztonsági őröket figyelmeztettük, az ellenőrzés végeztével sokkal körültekintőbben végezték a munkájukat.

Ilyen ellenőrzésekre azért van szükség, mert azt tapasztalom, hogy aki kopasz, kigyúrt, de nincs jegye, azokat szó nélkül leengedik a biztonsági őrök. Akinek pedig van bérlete (legyen az fiatal, vagy nő) azokat pedig előszeretettel szívatják. Olvasónk tapasztalata is hasonló:

Üdv mindenkinek!

Csupán egy rövid megfigyelés következik szombat 16.00 környékéről, a Ferenciek teréről. Haverommal megyünk le a metróba, már lenn vagyunk. Előttünk halad két lány, jellegzetes hajcsattal, nagy szoknyával, rágózva, fekete hajuk lobog a szélben. Ahogy közeledünk a mozgólépcsőhöz, az egyik le van állítva, a másik megy. Figyelem, csel következik: Ellenőrök háta mögött elhaladnak, mintha azt hinnék, hogy működik a mozgólépcső, majd átbújnak a szalagon, és visszatérnek az üzemben lévő mozgólépcsőre, útnak indulnak lefelé, és egymás kezébe csapnak. Az ellenőr eközben tőlem kéri még a diákigazolvány matricát is (van). Számos kérdés fogalmazódott meg a fejemben.

Hányan lehetnek Budapesten Ők? Ha mind fizetne, hány új busz lenne belőle, vagy mennyivel kerülnénk közelebb egy nyereséges(ebb) BKV-hoz? Mert attól tartok, számuk jelentős, így igen jó lenne, ha nem utaznának ingyen, Ők, a Szentek. Aki érti, az érti. Magával cseszik ki a BKV, amiért hagyja ezeket ingyen utazni.

139 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek