Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egymást szívatják az utasok

Nem tudom az utasok hogy vannak vele, számomra szimpatikus az a vezető, aki megmutatja az utasoknak, hogy a tolakodások, ajtóvisszafogások miatt az utasok mennyi időt vesznek el egymástól és a vezetőtől, na meg azoktól, akik a másik megállóban már várják a villamost. Egy hasonló történet alant.
Tisztelt BKV figyelő!

Ma (május 8.) történt ez meg velem a 2023 pályaszámú Combinón, mely Petőfi híd budai hídfőnél 12:30 és 12:40 közt tartózkodott, a vezető sötét hajú és barna v fekete szemű, erősebb alkatú, és kreolbőrűnek tűnt, úgy emlékszem napszemüveget viselt. A 4-es villamos beérkezik a a Budafoki útra. Az ajtók nem nyílnak, valaki kopogott is az ajtón hogy mi van. Kb fél-1 perc múltán az ajtó kinyílik. Vezető:

"Aki esetleg nem értette volna hogy miért nem nyílt az ajtó (itt megakadt és újrakezdte). A végállomásnál ugyanennyi ideig akadályozták az ajtózáródást. Ha esetleg a Boráros téren emiatt valaki nem éri el a HÉV-et, ezeknek köszönje meg"

Kicsit tűnődtem, aztán kezdtem rájönni a dologra. (De ha rosszul következtetek, javítson ki aki már találkozott ezzel a vezetővel) A vezért idegesítette, hogy a végállomáson nem tudta gyorsan becsukni az ajtókat , ezért, hogy elégtételt vegyen, az összes következő megállónál felszállót azzal büntette, hogy az ajtózárást csak fél perc múlva oldotta fel. (központi gombbal ők szabályozzák az ajtó nyithatóságát).

Ennek köszönhetően még állhattunk vagy két percet, mert időközben a lámpa is "pirosra" váltott a villamos előtt. Meg tudom érteni, hogy sok nem megfelelően viselkedő utassal találkoznak a villamosvezetők. De milyen fasiszta megoldás az, hogy egyesek hülyesége miatt kollektív bűnösség elvén az egész utazóközönséget büntetjük? Nem is beszélve arról hogy csúcsidőben a sok utas miatti felszállás magával vonja azt, hogy a vezér nem tudja olyan gyorsan becsukni az ajtót, mint máskor. Még ha senki nem feszegeti az ajtót, akkor is. Ezzel az erővel minden megállónál "büntethetne" aztán az időtöbbletre még ráadódik hogy addigra esetlegesen tilosra vált a lámpa a kereszteződésben, és lesz egy kétszeres-háromszoros menetidő amit nem az utasoknak hanem neki köszönhetünk.

Nem elég a sztrájk már szabotálják is a forgalmat?
50 Tovább

Parasztnak hi-tech

A graffitis banda ismét megmutatta magát. Reménykedtünk benne, hogy a villamos kisiklatás után egy kicsit meghúzzák magukat a férgek, de ezeknek semmi sem szent. Természetesen a hülyék megint a neten dicsekednek a képekkel. (halkan jegyzem meg, hogy a képek valószínűleg ugyan azzal a géppel készültek, mint annak idején a 14-es villamos szétverését bemutató kép)




212 Tovább

Leszakadt a vesém

Tisztelt BKV!

Nem panaszt szeretnék tenni, csupán érdeklődni szeretnék, hogy mi történt ma (04.23.) a 13:49 perckor a KXM-043 frsz. 14-es autóbuszon, a Jókai Mór utca megállóban?

Történt ugyanis, hogy a járművezető elkezdte bezárni az ajtókat, majd elindult, a jármű ezután a másodperc töredéke alatt 0-ra fékezett. Én a hátsó ajtónál lévő keresztbe fordított ülésen ültem, a mellettem lévő ülésbe a vállam olyan erősséggel vertem be, hogy még mindig fáj. Az autóbusz belsejében többen elestek, az utasok egymásnak csapódtak, a leghátsó ülésen lévő hölgy táskája több métert ment előre.

A járművezető ezt követően kiszállt a fülkéből, kinyitotta az ajtókat, majd a jobb oldali első kereket nézte, majd visszaszállt és elindultunk. Sem a hangszórókon keresztül, sem személyesen nem kérdezte meg az utasoktól, hogy történt-e valami komolyabb baj, a fékezés következtében megsérült-e valaki?

Nem biztos, hogy a járművezető miatt volt a fékezés, ezért nem hibáztatom, azonban, hogy az állapotunk felől nem érdeklődött, messzemenően felelőtlen dolog. Kérem a fent említett eseménnyel kapcsolatban kezdeményezzenek vizsgálatot.

Válaszukat várom!
47 Tovább

25 éves vagyok, és bliccelő

Kimondtam, hisz azt mondják a beismerés az első út a gyógyulás felé. Tősgyökeres budapesti családba születtem. Már 12 évesen a nagymamámtól azt tanultam, hogyan kell egy jegyet a metróban „többször használatossá” tenni, bár akkor még volt bérletem, akkor a diák még belefért.

2000 Február óta viszont nem vettem bérletet. Elegem lett. Elegem lett abból, hogy úgy visznek, mint a megtűrt állatokat a full tömött járműveken, hogy lassúak, pontatlanok, koszosak, nem megbízhatóak (ha kimarad egy járat kimarad, na és?), és hogy alapvetően ki vagyok Nekik szolgáltatva. Ha hosszú a cigi akkor azért, ha szép lánnyal beszélgetnek útközben azért, ha gázolajat spórolunk azért, ha bunkózunk akkor meg azért. Csak vegyem meg a jegyet vagy bérletet és kussoljak. Örüljek, hogy Ők vannak.
 
Hát nem! 17 évesen eldöntöttem, akkor inkább játszunk. Mindkettőnk a saját képességei szerint. Ja és persze fair play, mert ismerek olyat, aki talált lakcímigazolóval nyomja

Azóta pénzt bérletért nem adtam, pedig mindennap keresztül-kasul bejárom a várost. Tartozásom nincs, mindig tudtam élni a bérletbemutatás csodás intézményével. 3 havonta elkaptak, szereztem egy jó bérletet (ingyen persze), bemutattam, 400 HUF és viszlát. BKV-ra átlagosan havi 300-400 Ft-ot fordítottam (2 jegy a metróban ha tényleg para volt).

2008-ra azonban bérletbemutatás lehetőséget személyenként évente 2 alkalomra korlátozták, gondolom pont az olyanok miatt, mint én (bár szerintem ez az intézkedés önmagában felháborító).

Az év eleji fokozott ellenőrzés, a tuskó biztonsági őrök a metróban és az éjszakaikon, valamint az a tény, hogy ezen a 2 alkalmon én már február végén túl voltam (figyelmetlen voltam 2 esetben, ennyi), egy gondolat kezdett érlelődni bennem. Kezdtem belátni (vagy beletörődni?), hogy talán mégis kéne venni egy bérletet, talán kényelmesebb is, mint kommandózni előlük (jut szembe: állami cégnél dolgozom 5 számjegyű fizetésért, és mivel Budán lakom nem adnak bérletet sem, kinél sztrájkoljak?). Ezt 1 hónapig, egészen a mai napig dédelgettem magamban. Ma azonban elhatározásra jutottam.

A mai napon 2008.04.10-én, meló, hivatal, ügyintézések, bank, könyvtár és egy könnyed baráti sörözés után a kőbányai Kada utcából indultam hazafelé 22:00-kor. 85-ös, Örs, 2-es metró (persze kamujeggyel) Blaha, majd 4-es villamos. 22:55-re értem az Október 23. utcához, ahol felszálltam a 23:00-kor a Móriczról induló 3-as buszra. Célom a Kosztolányi Dezső térről induló utolsó 14-es busz elérése. A két busz egyidőben, 23:00-kor indul, a Budatétény sorompóhoz, este már kb. azonos menetidővel érkeznek oda, s reméltem, hogy még sikerül elcsípnem.

A 3-as busz a budafoki Városház térnél, már mondhatni 1 testhossznyira megközelítette az előtte haladó 14-es buszt, de ott még nem tudtam átszállni, sebaj. Remélem a sorompónál utolérjük. De nem. A Budatétény sorompónál már majdnem megállt a buszom, mikor is 14-es barátunk a megállóban becsukta az ajtót (hangsúlyozom ő volt aznap az utolsó), majd lassan - kínosan ügyelve, hogy minden utastársammal együtt jól láthassam – elindult. Értsd: annyi emberség nem volt sofőrünkben, bevárja a buszomat. 23:23 perckor 8 azaz nyolc ember kezdett el felsétálni a hegyre, statisztikai adatok alapján legalább 5 bérlettel a zsebében.

Mert felsétálunk, mi az nekünk? Hisz a hegytető is max. 15 percre van, sőt mire az utolsó 114-es megérkezik már haza is érek. Tudom fő az egészség, de azért mégis. 15 másodperc. Ennyin múlt. Ennyit kellett volna várni 14-es barátunknak, hogy beérje a 3-as buszom.

15 másodperc Neki sok volt. Nekem pedig a 8.250 Ft sok. Ezért? Akkor inkább játszunk tovább!
317 Tovább

Skinhead szeretnék lenni

A héten arról számoltunk be, hogy a BKV ellenőrei a punkokat még érvényes jeggyel sem engedték utazni. Sajnálhatják ezek az emberek, hogy nem skinheadek, mert nekik még jegy sem kell ahhoz, hogy utazzanak, az ellenőrök ellenőrzés nélkül elmennének mellettük. Aki ingyen szeretne utazni, sürgősen váltson stílust, Budapest legyen a 2 millió skinhead városa!
Péntek délután fél öt és öt között történt az alábbi eset:

A 6-os villamoson ültem, ami a Móricz Zsigmond irányába közlekedett. A Boráros téren felszállt egy csomó kaller, és elkezdték kérni a jegyeket és bérleteket. Volt azonban két szkinhed a villamoson, akik nagyon telefonálást szimuláltak, mikor odaért hozzájuk az ellenőr. Az ellenőr pedig szemrebbenés nélkül továbbment, és megbüntetett két csajt. Hozzám egy másik ellenőr lépett oda, akinek megemlítettem, hogy majd akkor mutatom meg a bérletemet, ha a két szkinhed is megmutatja a sajátját.

Ez az ellenőr méltatlankodott, hogy az övékét a kolléga dolga megnézni, de különben is, azt csinálok amit akarok, akkor én sem mutatom meg. Majd továbbment. Később egy másik utas is megemlítette ennek az ellenőrnek, hogy bezzeg a kolléga épp bünteti a lányokat, de a szkinhedek mellett szó nélkül elment.

Summa summárum: a szkinhedek büntetlenül leszálltak, pedig nyilvánvalóan nem volt jegyük, a lányokat pedig megbüntették, mert ők nem néztek ki félelmetesnek. Hozzátenném, hogy a szkinhedek kis 18-20 éves pöcsök voltak, a kallerek meg szép szál legények, kb. négyen, és mind férfiak. Tehát még félniük sem kellett volna. Biztos a kallerek is kopaszok voltak titokban, csak parókával álcázták magukat. Cimbit meg mégsem büntet meg az ember. :)
132 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek