Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

„Te ingyenélő .... ”

István az igazságosztó! Így is hívhatnánk azt az utast, aki ma rendre teremtett egy nőt a 114-es buszon. Bár az eljárás menetével nem értek egyet, mégis becsülöm, hogy próbált segíteni az ellenőrnek. Kisebb vitaindító levél következik.
Tisztelt BKV figyelő!

Ma reggel, kicsivel 8 után utaztam a 114-es buszon, a Kosztolányi felé. A budatétényi sorompónál a buszra két ellenőr szállt fel. Megtörtént az ellenőrzés, a buszon mindenkinek volt bérlete/jegye, kivétel egy hölgynek, aki jelezte: „A következőnél szállok!”. Úgy éreztem, nem szabad ezt hagynunk. Az ellenőr nem tehet semmit sajnos, és ha a buszon mindenki fizetett, neki miért ne kellene?

Elgondolkoztam gyorsan, mit tudnék tenni. Hozzáérni nem akartam, így arra gondoltam, egy beszólással megszégyenítem a többi utas előtt. Hírtelen felindulásból, csak annyit mondtam neki hangosan: „Te ingyenélő sz@r!”. A hölgy igen csak elszégyellte megát, és máris együttműködőbb volt az ellenőr nővel. Papírokat nem akart odaadni, de bemondta többek között az anyja nevét és a lakcímét is. Remélem, jó példa volt ez a hölgynek.

Én tudom, hogy a modor nem volt a legmegfelelőbb, de valamit nekünk is tenni kell, hogy az ilyen ingyenélő, nem együttműködő emberek végre észrevegyék magukat.

Ez úton szeretnék gratulálni az elért sikerekhez, az országos médiában való szerepléshez. Civil erővel, a BKV segítsége nélkül is sokat tehetünk a közlekedésért!

Üdvözlet: Nagy István, Budafok
178 Tovább

A Balkánról jelentkezünk

A 14/114-es busz is abba a csoportba tartozik, melyet a BKV „szakember” gárdája, jól megreformálna. Mivel Ők sosem utaznak ezen a vonalon, és az Audiból a kocsiból nem látszanak az ajtón csüngő, egymáson taposó utasok, megmutatjuk nekik videón.

27 Tovább

Szándékosan szívat a BKV?

Tisztelt BKV!

Kb. egy hete a 3-as autóbusz vonalán a Lépcsős utca megállóban változtatás történt. Az MM típusú megállót M típusura cserélték, előrébb hozták az utasváró pavilon felé. A megállóban soha nem látott nyomorgást idéztek elő ezzel, olykor 45-50 ember „ömlik” a megállóban várakozó többi emberre. Egymás lábán taposnak, lökdösik egymást, érthető módon, hisz máshogy nem férnek el. Mai nap az egyik 14-es busz beállt az egyik 233E-busz mögé (M-megálló) majd kinyitotta az ajtókat, egy sáros, vizes szakaszon. Ez volt a cél? Kérdem én. Önök szándékosan szívatják az utasokat?

Megértem, hogy a Volánbusz megálló rossz elhelyezése miatt szükség volt erre, de mint rendszeres Volán utas el kell, hogy mondjam, a busz általában csak 2-3 percet tölt a megállóban, mert a vezetők csak közvetlen az indulási idő előtt állnak be a megállóba. Információm szerint a Volánbuszok végállomása is át lesz helyezve a 138-as busz végállomásához, az utasok könnyebb átszállását segítve.

Szükség van arra Lépcsős utca megállóban egyszerre két autóbusz is utas cserét folytasson, szükség van az MM megállóra.

Megkérném Önöket, azonnal állítsák vissza a megállót az eredeti állapotába, hagyják abba az utasok szándékos szívatását.

Várom válaszukat!
43 Tovább

Élménybeszámoló a 14-es buszról

Kedves BKV Figyelő!

A mai napon (2008-02-13) délután 13:35 körül utaztam a 14-es autóbuszon a Baross Gábor telep felé. Az új Localo busz egész úton nyikorgott, de már erre ki sem térek, a lényeg a következő:

A Jókai Mór utcánál  (13:48 körül) egy fiatal hölgy próbált felszállni a buszra, de a vezető bezárta előtte az ajtót. Amikor észrevette visszanyitotta, majd a hölgy az első lépcsőre fellépett, ajtó záródott és indultunk is. Elindultunk, annak ellenére, hogy a hölgy táskája még kint volt, az ajtó szárnyai még össze sem értek, a hölgy táskája beszorult, mert a buszvezető türelmetlenül rázárta az ajtót. Ekkor a busz fékezett, majd újból kinyitotta az ajtót, így végül a kishölgy fel tudott szállni, a táskája sem lógott ki az ajtón.

Kérdésem:
-Miért nincs a járművezetőknek felelősségérzetük?
-Miért zárják be az utasok előtt az ajtót?
15 Tovább

Lövöldözés a 4-es villamoson

Grupitól kaptuk az alábbi sorokat 10:30 magasságában:
Most telefonált be egy utas, hogy a 4-es villamos vonalán egy fiatalember fegyvert vett elő. Az utas, hölgy ezt látva, nem tudta hova tenni a dolgot. Amikor azonban látta, hogy a csöve felett hátrahúzva valamit, egy töltény esett a földre, nagyon megijedt. Előre ment, szólt az utasoknak, és a járművezetőnek. Elmondása szerint, melyet a rádió közreadott lövés is dördült. Elmondása szerint én gázfegyverre gondolok, mert lövésnyomról nem számolt be. ez még persze nem zár ki semmit, mert ő maga és többen leszálltak a villamosról. A hírt még nem teljesen pontos, túl friss még.

A villamos a Széna tértől a Moszkva felé tovább ment. A BKV a rádió megkeresésére még nem reagált. A szerzett információról jelenleg többet nem tudni. Aki hallott róla, vagy friss infóval rendelkezik, tegye közzé.
49 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek