Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Graffitis nyomozócsoport alakult

A ma esti Kékfényben is helyet kapott az 56-os villamos kisiklása. Ennek az egy videónak nem szerettem volna új postot indítani, így itt kap helyet. Akit a lényeg érdekel, tekerjen bele egészen 12:20-ig. Ha nem indulna el a videó, akkor kattints ide!




BRFK közleménye:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya nyomozást rendelt el ismeretlen tettesek ellen, közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett megalapozott gyanúja miatt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az ismeretlen elkövetők 2008. március 20-án 21 óra 34 perc körüli időben a Budapest XI., Fehérvári úton a villamosvágányra újságpapír – köteget tett, melynek következtében az 56–os viszonylatszámú villamos kisiklott. A baleset során személyi sérülés nem történt, ám az anyagi kár jelentős. A villamos kisiklatása után egy fiatalokból álló társaság felszállt a villamosra és graffitis rajzokat készítettek.

Budapest Rendőrfőkapitánya egy négyfős nyomozócsoport létrehozását rendelte el az eset kivizsgálása és az elkövetők megtalálása érdekében.

A nyomozócsoport feladati közé tartozik a nyomozati iratok, hang, - video,- és fényképfelvételek beszerzése és elemzése, adatgyűjtés, illetve a Budapest területén elkövetett hasonló jellegű graffitis cselekmények elemzése és összehasonlítása. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 06 80 555-111 „Telefontanú” zöld számán várja az esettel kapcsolatos bejelentéseket. A bejelentő személyét bizalmasan kezeli. 

2008.03.31. hétfő 16:10

BRFK KOMMUNIKÁCIÓS OSZTÁLY
28 Tovább

Nosztalgia UV a körúton



Ezen a hétvégén nosztalgia UV villamosok közlekednek a 6-os vonalon. Nem mindenki teheti meg (nincs ideje, vagy kedve), hogy megnézze őket, pedig igen szép látvány az UV a Combino villamos mellett:)


Ismét szerencsém van, mert két olyan olvasó is utazott az UV-val, aki fényképezett és el is küldte őket. Ha van képed még elküldheted, hozzá teszem a többihez! A képeket köszönöm Ferencz Tamásnak és Hann Andrásnak.




Sajnos a graffitis férgek is egyből lecsaptak a villamosra. Alant egy Index fórumos kép és BoGár levele.
25 Tovább

Vizsgálat a kisiklott villamos miatt

Végre egy kis előrehaladás a villamos kisiklásának ügyében. Levelet kaptam ma a BKV Villamos Vasútbiztonsági Csoporttól, illetve az MTV is megkeresett, valószínűséggel a Kékfényben beszámolnak a cikkünkről. A mai napon a nálam lévő összes olyan anyagot átadom a BKV-nak, mely bizonyító erejű lehet. Kérem, hogy akinek van lementett anyaga a már törölt oldalakról, az küldje el nekem e-mailben ma délutánig! Köszönöm!
T. BKV-figyelő!

XY. vagyok, a BKV Villamos Vasútbiztonsági Csoportjának vezetője. A március 20-i kisiklás után nem sokkal hivatalból a helyszínre érkeztem, és megdöbbentett az a látvány, ami ott fogadott. Különösen az a hátborzongató, hogy milyen következményei lehettek volna az eseménynek. Másfelől megdöbbentő volt a teg-elők keserű humora, ahogy saját nevükre dedikálták, összefirkálták a keresztbe fordult villamost.

Bár a kerületi rendőrség hivatalból foglalkozik az üggyel, mi sem nyugodtunk, élénken követtük a témával kapcsolatos írásokat a bkvfigyelo.blog.hu oldalon. Már most szeretnénk megköszönni azt a kutatómunkát, amellyel segítettétek körvonalazni a firkászok kilétét, és amiből az sejthető, hogy a kisiklást okozó újságkupac nem véletlenül került a vágányra.

Amennyiben a blog-oldalon lévő dokumentumokon kívül még van más, bizonyító erejű adat, kérlek, osztd meg velem, mert készítünk egy összeállítást a tényekről és a teóriákról, amit a BKV részéről hivatalosan a rendőrség részére át szeretnénk adni.

Másfelől főnököm, a Forgalmi Főmérnök úr kezdeményezte, hogy vegyük fel Veled személyesen a kapcsolatot, kicsit lássátok a cég belső életét, megmutatnánk a főmérnökség, a vasútbiztonság munkáját, esetleg egy-egy teleplátogatás is beleférne.

Segítségedet előre is köszönve: XY, Villamos Forgalmi Főmérnökség, Vasútbiztonsági Csoportvezető
UPDATE2: Több hírforrás is beszámolt az eseményekről. Többek között a  hirado.hu, Népszava, Blikk, Lánchíd rádió, Hírszerző, HírTV és az Inforádió is.
187 Tovább

Kisiklott egy villamos a Fehérvári úton

Az eddigi információk szerint egy -a sínen lévő- papírköteg miatt siklott ki egy villamos, tegnap este a Fehérvári úton. Eddig egyik hírportálon sem találtam képeket, sem cikket, ezért csak azokra az információkra tudunk hagyatkozni, amiket az olvasók küldtek. A képért köszönet Gyurinak és Csabinak.

222 Tovább

Mit ér az éjszakai ellenőrzés?

Tisztelt Hölgyem/Uram,

tegnap este (02.14) 9 óra körül utaztam a 149 villamospótló járattal. A buszon irózatos kipufógázszag volt, ami a busz állapotát elnézve nem volt csoda, de amellett hogy kellemetlen káros az utasok egészségére. A busz rendszáma: BPO-035.

Emelett sikerült tegnap a 906-os éjszakai járattal utaznom, ahol ismét jó példákat láthattam, hogy a BKV kezdeményezése az éjszakai jegyre nem igazán életképes. Aki jegyet vett elő és lyukasztot,t az normális vonaljeggyel tette ezt, szerintem az utasok jelentős része nem is tudja, hogy van éjszakai jegy. És az ellenőröket se zavarta, hogy nem éjszakai jegyet érvényesítettek.

Az egy buszon lévő 6 biztonságiőr/ellenőr sem tudta azonban a bliccelést megakadályozni, egy feltűnően részeg társaságból többen nem voltak hajlandóak jegyt vagy bérletet felmutatni, de nem lettek leszállítva. Ez elég kellemetlen érzés, hogy az ő lógásukat elnézik...
42 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek