Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A BKV-nak vissza kell térítenie a bérletet, ha sztrájk van

Első fokon pert nyert Kovács Norbert ügyvédjelölt a BKV-val szemben, aki magánszemélyként perelte a társaságot a 2010. január 4. és 18. közötti sztrájk bérletkompenzációja miatt. A sztrájk idején a társaság mindössze három napot kompenzált a bérletárakból, holott január 4. és 18. között tömegesen voltak járatkimaradások. A tavasszal nem jogerősen zárult próbaperben Kovács Norbertnek 3454 forintot ítéltek meg, -olvasható az Indexen.

2010 januárjában arról számolt be a lap, hogy pórul járhatnak a sztrájk ideje alatt érvényes bérlettel rendelkezők, mivel a BKV nem fogja kompenzálni azok árát, vagy ha mégis, csak olyan mértékben, amiért nem érdemes lépéseket tenni.

Jogi szakértők is hasonló állásponton voltak, és arra figyelmeztettek: az utasok egy polgári perben valószínűleg csak a bérlet árával arányos kárpótlást kapnának, ami egy teljes árú bérlet esetén napi lebontásban 313 forintot jelentene. Arra pedig nem sok az esély, hogy valaki ilyen kis összeg miatt pert indít a BKV ellen. A közlekedési vállalatot így nem is ösztönzi semmi arra, hogy kezelje az ilyen jellegű panaszokat.

33 Tovább

Nem tárgyalta a francia bíróság az Alstom keresetét

A francia bíróság a tervezettel ellentétben szerdán nem tárgyalta az Alstom keresetét, és várhatóan addig nem is kerül napirendre, amíg a metrókocsikat gyártó cég vezetői nem tárgyalnak személyesen a főpolgármesterrel és a kormány képviselőivel, -olvasható az Info Rádió weboldalán.

A rádió úgy értesült, hogy az Alstom vezetői nemcsak Tarlós István főpolgármesterrel tárgyalnak a metrókocsik ügyéről, ugyanis június 17-én Szentpétervárott találkoznak Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszterrel. A megbeszélésen a típusengedély is szóba kerülhet, mivel a Nemzeti Közlekedési Hatóság a tárca alá tartozik. Várhatóan a francia bíróság addig nem veszi napirendre az Alstom ügyét, amíg nem érnek véget az egyeztetések a kormány képviselőivel és a főváros vezetésével.

21 Tovább

Szalainé előzetesben, de vajon hol vannak a többiek?

Egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság szombat délelőtt Budapesten Sz.-né Sz. Eleonórát, a BKV volt humánpolitikai igazgatóját. A BKV szerdán őrizetbe vett volt humánpolitikai igazgatójának előzetes letartóztatását különösen nagy kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt  indítványozta a Fővárosi Főügyészség. Az ügyészség szerint azért van szükség a letartóztatásra, mert feltételezhető, ha szabadon engednék a gyanúsítottat, a még teljesen fel nem derített ügyeknél megnehezítené a bizonyítást. Sz-né az őrizetbe vétele után kilencoldalas vallomást tett, amelyben válaszolt a nyomozók kérdéseire, de a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen is panasszal élt.

De vajon hol vannak a többiek? Hol van a többi bűnöző, aki az elmúlt 20 évben a ma letartóztatott bábúhoz hasonlóan szétlopta a BKV-t? Egy pillanatig se higgyétek el, hogy Szalainé a BKV-tól ellopott pénzt magának utalta. Bőven jutott abból a többi vezetőnek, de még politikusnak is. Látszatintézkedések helyett, miért nem kattant rajuk is a bilincs?

290 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek