Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Minden utasra jut egy biztonsági őr az éjszakai járatokon

A fenti képet olvasónk, Joci készítette a 909-es éjszakai buszon utazva. Mint az jól látszik, a buszon két utas és három biztonsági őr ül, ezek közül az egyik alszik, a kettő pedig a gonosz bliccelőket figyeli. Gyakorlatilag jobban járna a BKV, ha az éjszakai tömegközlekedést ingyenessé tennék, mert így a jegyárbevételek többszörösét költik el a látszólag semmittevő biztonsági őrökre.

57 Tovább

Egy darab WC-papírt lobogtatva is le lehet jutni a budapesti metróba

Mindig akad egy játékos kedvű blogolvasó, aki leteszteli a metrónál posztoló humanoid beléptetőkapukat. Most RM tesztelte le a biztonsági őröket és az ellenőröket, és arra a megállapításra jutott, hogy akármit felmutathat az őröknek, mindent érvényes bérletnek néznek:

Kedves BKV-figyelő!

2010. augusztusában az Index csinált egy tesztet, hogy mennyire lehet bemenni hamis jeggyel, illetve bérlettel a metróba. Én, és egy barátom kedvet kaptunk ahhoz, hogy reprezentáljuk ezt a tesztet, (azzal a külömbséggel, hogy mi több helyen mentünk be) hamár elvileg a BKV szigorúbb ellenőrzéseket tervezett. Kezdtünk az Opera földalattinál.

Én még az érvényes bérletemmel mentem be, a haverom viszont egy március-áprilisi bérlettel jött utánam. Tulajdonképpen a biztonsági őr nagyívből leszarta hogy mi van a kezünkben, konkrétan egy darab cetlit is felmutathattam volna neki. A Mexikói út fele tartó földalattira a Kodály Köröndnél felszállt egy ellenőr. Nagyobb próbálkozást tettünk, szeptember-októberi bérletet mutattunk fel, rábökött az ellenőr, megnézte, és azt mondta: "Rendben van, köszönöm!" Elfogadta a féléve lejárt bérletet!

23 Tovább

A rendőrség vagy a BKV feladata a járműveken való rendfenntartás?

Olvasónk az alább olvasható levele egy nagyon fontos kérdést vet fel, méghozzá azt, hogy a BKV járatain való rendfenntartás kinek a feladata. A rendőrségé? A BKV dolgozóké? Ki az a személy, aki a történetben szereplő utasokkal szemben felléphet?

Kedves BKV-figyelő!

Naponta olvasom a BKV-blogot, és úgy döntöttem, hogy én is írok, hiszen nekem is vannak "élményeim", tapasztalataim, panaszaim ezzel kapcsolatban. Tudnék mesélni. De most egy konkrét esetet szeretnék megosztani, ami miatt igenis panaszolok:

Nem velem történt, hanem konkrétan a párom unokaöccsével, hogy egyik nap jött hazafelé munkából a 22-es busszal, ami a Moszkva térről megy Budakeszi felé, és a busz Dénes utcai megállójánál (ez még Buda) van egy árvaház, vagy nem tudom minek hívják, (nemrég óta lehet ott) és rengeteg fiatal gyerek szokott emiatt ezen a járaton közlekedni, lányok, fiúk, romák, nem romák, tök mindegy, nem is ez a lényeg, és ott szoktak leszállni.

59 Tovább

Naponta szólnak be a rákbeteg utasnak a BKV-ellenőrök

Olvasónk, NT 27 éves, és nyugdíjas bérlettel utazik a BKV járművein. Ezt a kedvezményt azért veheti igénybe, mert betegsége miatt rokkant-nyugdíjas lett. Látszólag ez sem az ellenőröknek, sem a biztonsági őröknek nem tetszik, ugyanis minden nap megszólják és csalónak hiszik a nyugdíjas bérlete miatt. Ilyen esetben mit lehet tenni szerintetek?

Kedves BKV-figyelő!

27 éves vagyok, sajnos rákbeteg emiatt rokkant-nyugdíjas. Nyugdíjas bérletet vehetek, avval utazhatok, de minden nap kapok megjegyzéseket, hogy na ez is nyugdíjas meg olyan megjegyzéseket mintha csalnék. Mit lehetne az ügyben tenni, hogy ne kelljen a bántó megjegyzéseket hallgatnom? Elég nagy baj nekem a betegségem, miért kell erre állndóan pont nekik engem emlékeztetni?

Üdvözlettel: NT

16 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek