Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nem fizet a biztosító a cserbenhagyott utasnak

Olvasónk nyár óta levelezik a BKV-val és a Generali biztosítóval egy balesete miatt. Augusztus 26-án hajnalban a 973-as busz lépcsőjéről leesett és úgy megsérült, hogy kórházba kellett mennie. A helyszínen se a buszvezető, se a biztonsági őrök nem segítettek neki, a busz egyszerűen továbbhajtott. A BKV-s dolgozók nem emlékeznek semmire, jegyzőkönyv sincs, így a biztosító nem fizet:

Tisztelt BKV- figyelő!

Azért írok most neked, mert panasszal szeretnék élni a BKV magas színvonalú szolgáltatásával kapcsolatban. Az eset még nyáron történt velem de csak most osztom meg mert eddig próbáltam elintézni a dolgokat de sajnos ezzel a minősíthetetlen szolgáltatóval sajnos nem lehet. Az történt velem, hogy Augusztus 26.-án hajnal 1:15 kor érkeztem meg a Dózsa György úti megállóba a Blaha Lujza tér felől, és sajnos leszállás közben rosszul léptem és leestem a 973-as jelzésű éjszakai buszról. A bokám kibicsaklott és kórházba is kellett mennem. Kikötném, hogy munkából mentem hazafelé és nem voltam sem ittas sem részeg. A magasan képzett és kulturált sofőr és a még képzettebb jegyellenőrzési elitalakulat pedig nem volt hajlandó segíteni, hanem egyszerűen bezárták az ajtókat és elmentek. Ezek után írtam a Forgalombiztonsági Osztályra Augusztus 29.-én, hogy elmondjam mi történt az egyik járatukon, és hogy érvényesítsem a balesetbiztosításomat. Válasznak ezt a levelet kaptam tőlük:

30 Tovább

Halál a villamosmegállóban: a BKV fizet

Kártérítést fizet a BKV a Róbert Károly körúti villamosmegállóban történt baleset károsultjainak, mert a közlekedési társaságnak van az ilyen esetekre vonatkozó biztosítása.

Egy autós péntek este keresztülhajtott a Róbert Károly körúton, a Kacsóh Pongrác úti felüljárónál lévő villamosmegállón, a balesetben egy ember meghalt, ketten súlyosan megsérültek.

"Társaságunk az ilyen és az ehhez hasonló eseteket megelőzni nem tudja, de utasaink érdekében olyan közlekedési balesetbiztosítással is rendelkezünk, ami a BKV Zrt. üzemeltetési körébe tartozó járdákon, járdaszigeteken és a végállomások területén tartózkodóknak nyújt biztosítási védelmet. Így a hasonló balesetek esetében is kártérítést fizet a társaság" - tudatta a BKV.

(MTI)

49 Tovább

Balesetveszély a buszon: Többkilós fedőlap esett az utas lábára

A buszvezető még csak mentőt sem hívott ahhoz az utashoz, akinek néhány napja egy, a busz végénél az utasteret és a motorteret elválasztó fedlap a lábára esett. Az utas épp leszálláshoz készülődött, amikor a busz végében a többkilós elem a lábára esett, ennek következtében az MP3 lejátszója tönkrement, cipője elszakadt és sérülései miatt munkába se tudott menni. A lenti levél jó példa arra, hogy balesetveszélyes járműveket miért nem szabad kihozni a garázsból:

Tisztelt Budapesti Közlekedési Vállalat!

Becsületes embernek tartom magam, aki tiszteli, és betartja a törvényeket. 2009. szeptember hó 11-én a délutáni órákban dolgozni indultam. A XIX. kerületben lakom, ezért rendszeresen a 282E illetve a 182 es járatok valamelyikét választom. Ezen a napon is így tettem. A Tarkő utcai megállóba egy alacsony padlós busz érkezett meg, BPO-218 rendszámmal, én pedig a Felsőcsatári útig szerettem volna elmenni. Mikor a busz közeledett a piros lámpához, felálltam, és a hátsó ajtóhoz mentem; ahol a motor is van. Általában, -mint én is a fiatalok többsége zenét hallgatok a járműveken. Ez ugye nem szokatlan.

251 Tovább

27 éves diákok bérlete, biztosítása

Mindenkinek, aki jeggyel vagy bérlettel veszi igénybe a BKV „szolgáltatását” van egy utasbiztosítása. Mindenkinek, kivétel a 27. életévüket betöltött diákoknak. Legalábbis a szerződési szerint:

Kedves BKV figyelő!

A minap a metrón utazva olvasgattam az utas- balesetbiztosítás feltételeiről (ez szinte minden buszon, metrón, villamoson ki van ragasztva) és feltűnt, hogy van egy réteg akinek hiába van érvényes bérlete mégsincs biztosítva. Ez pedig a 27. életévüket betöltött, de diákigazolvánnyal jogosan utazók talán nem túl nagy létszámú csapata. Mivel én is közéjük tartozom- tehát elmúltam 27, de munka mellett főiskolára járok, így jogosan használok diákigazolványt - elgondolkodtam, hogy vajon egy esetleges baleset esetén ki térítené meg a káromat?  Érdekes kérdés, nem? De ki tudja rá a választ?

Üdvözlettel, Judit

 

A Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság járművein utazók balesetbiztosításáról, a Generali-Providencia Biztosító Zrt. és a BKV Zrt. között létrejött balesetbiztosítási szerződésről (részlet):

Tanulóbérlettel rendelkezo diákok közlekedési balesetbiztosítása

Biztosított az a személy, aki a biztosítási esemény bekövetkezésének időpontjában a 27. életévét nem töltötte be, érvényes diákigazolvánnyal és tanulóbérlettel rendelkezik.

A biztosítás hatálya az alábbi, munkanapokon, reggel 6.00 és este 22.00 óra között bekövetkezett közlekedési balesetekre terjed ki:

* a BKV Zrt. járatain, az utazás tartama alatt elszenvedett közlekedési balesetekre, * Budapest területén gyalogosként elszenvedett közlekedési balesetekre, * Budapest határain kívül a BKV Zrt. tulajdonát képező vonalakon közlekedő tömegközlekedési eszközökkel kiszolgált településeken a gyalogosként elszenvedett közlekedési balesetekre, feltéve, hogy a település a diák lakóhelye vagy iskolahelye.

28 Tovább

Utasbiztosítás


Mindenki tudja, hogy van, ám kevesebben tudják, hogyha balesetet szenvednek, mi a teendő. A BKV új matricákon hirdeti az utasbiztosítást, és azt, hogy két weboldalon is megtekinthető a szabályzat (www.bkv.hu/generali ; www.generali.hu/bkv (képek)) Csak a kíváncsiság vezérelt, mikor felmentem ezekre az oldalakra, ám nem lettem okosabb, ugyanis egyik sem érhető el. Vajon miért?


UPDATE1: A BKV oldalán javítva lett a hiba, elérhetők az információk. Köszönjük!
45 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek