Olvasónk nyár óta levelezik a BKV-val és a Generali biztosítóval egy balesete miatt. Augusztus 26-án hajnalban a 973-as busz lépcsőjéről leesett és úgy megsérült, hogy kórházba kellett mennie. A helyszínen se a buszvezető, se a biztonsági őrök nem segítettek neki, a busz egyszerűen továbbhajtott. A BKV-s dolgozók nem emlékeznek semmire, jegyzőkönyv sincs, így a biztosító nem fizet:

Tisztelt BKV- figyelő!

Azért írok most neked, mert panasszal szeretnék élni a BKV magas színvonalú szolgáltatásával kapcsolatban. Az eset még nyáron történt velem de csak most osztom meg mert eddig próbáltam elintézni a dolgokat de sajnos ezzel a minősíthetetlen szolgáltatóval sajnos nem lehet. Az történt velem, hogy Augusztus 26.-án hajnal 1:15 kor érkeztem meg  a Dózsa György úti megállóba a Blaha Lujza tér felől, és sajnos leszállás közben rosszul léptem és leestem a 973-as jelzésű éjszakai buszról. A bokám kibicsaklott és kórházba is kellett mennem. Kikötném, hogy munkából mentem hazafelé és nem voltam sem ittas sem részeg. A magasan képzett és kulturált sofőr és a még képzettebb jegyellenőrzési elitalakulat pedig nem volt hajlandó segíteni, hanem egyszerűen bezárták az ajtókat és elmentek. Ezek után írtam a Forgalombiztonsági Osztályra Augusztus 29.-én, hogy elmondjam mi történt az egyik járatukon, és hogy érvényesítsem a balesetbiztosításomat. Válasznak ezt a levelet kaptam tőlük:

Tisztelt B. Csaba Úr!

A 2009. augusztus 26-án történt balesetével kapcsolatban a kárigény bejelentését a Generali-Providencia Biztosító Zrt. felé továbbítottam.

Tájékoztatom, hogy az utólagosan bejelentett baleset körülményeinek tisztázása érdekében indított vizsgálattal balesetét a biztosító felé igazolni nem tudjuk. A megadott adatok alapján beazonosított járművezető nem tudott a balesetről. A szakszolgálatunknál történt kivizsgáláskor megállapítást nyert, hogy a jelzett napon a 973-as autóbuszon jegyellenőreink nem teljesítettek szolgálatot. Az éjszakai járatainkon, alvállalkozóként jelen lévő biztonsági szolgálat aznap szolgálatban lévő munkatársai pedig szintén nem tudtak érdemi információval szolgálni az eseményről.

Helyszíni bejelentés és intézkedés hiányában a kárigény érvényesítéséhez a történteket így Önnek kell bizonyítania.

Bizonyítottság esetén a kárügyben a továbbiakban, a kárfelvétellel megbízott INVEST Bróker International Kft-nél adnak tájékoztatást.

Címük: 1089 Budapest, VIII. Orczy út 34. Tel.: 461-6500/24-460 mellék
 
Őszintén sajnálom az Önnel történteket és a jövőben balesetmentes közlekedést kívánok.
 
Budapest, 2009. október 21.
 
Tisztelettel: Berhidi Zsolt osztályvezető

Erre a válaszra nagyon ideges lettem mivel itt szimplán csak azt mondják, hogy hazudok és nem voltak ott az ellenőrök, szóval biztos csak odaképzeltem az ajtókban álló 2-3 alulképzett embert. Erre a levélre nem reagáltam, mivel sajnos beláttam, hogy ezekkel az "értelmes" emberekkel nem lehet semmit sem kezdeni. Vártam, hogy mit fog lépni a biztosító, és ha legalább amit elköltöttem orvosi eszközökre és gyógyszerekre csak azt  megtéríti nekem a biztosító akkor nem is fogom tovább bolygati a dolgokat. Erre jött a válasz A "Bíztosítótól" hogy elutasítják a kérelmemet mivel nem történt személyi sérülés, szóval csak hobby-ból voltam táppénzen 8 napig. Az egyik ok, hogy elutasították a kérelmemet, hogy nem tört el semmim szóval nincs semmi kár és baleset, de a mélyen tisztelt bíztosító felajánlotta ebben a levélben, hogy kötnek nekem egy biztosítást ha szeretném. A bokám sajnos még mindig nem jó és sportolni sem tudok ugyan úgy mint régen de szerencsére ahogy a biztosító mondja nem történt személyi sérülés. Remélem érdemesnek találod a levelemet, hogy kitedd az oldaladra. Ezt a levelet elküldöm a BKV-nak is, valamint a következő héten feljelentést fogok tenni a rendőrségen Cserbenhagyás vétsége miatt ismeretlen tettes ellen.

Bízok benne, hogy más szolgáltatók látnak majd üzletet a tömegközlekedésben mint pl.: Orangeways és meg fogja szüntetni a BKV monopolhelyzetét és amint lehet már nem is veszek többet BKV-bérletet, valamit remélem hogy a mélyen tisztelt BKV dolgozóknak valamelyik rokona szintén leesik majd a búszról esetleg a kerék alá és majd megnézem a szájukat, hogy akkor mit fognak hozzászólni.

Segítségedet előre is köszönöm!

Tisztelettel: B.Csaba