Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ernő elárazta: rács mögött marad "Demszky Raszputyinja"

Előzetes letartóztatásba helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság a felbujtóként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsított Mesterházy Ernő fővárosi főtanácsadót és Zelenák Tibort, a BKV egykori főosztályvezetőjét. A BKV egykori értékesítési és kommunikációs vezérigazgató-helyettese megúszta a cellát, őt házi őrizetbe helyezték.

A főügyészség még péntek reggel azt kezdeményezte, hogy a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélye miatt mindhárman előzetes letartóztatásba kerüljenek.

28 Tovább

A BKV-sztrájk legviccesebb története: Demszky Gábor és a telekocsi

Ti el tudjátok képzelni, hogy amikor minden budapesti és ingázó a BKV vezetését és a főpolgármestert anyázza, akkor a 173-as busz Gellért téri megállójában maga Demszky Gábor csalogat 40 fokra felfűtött kisbuszába megállóban fagyoskodó BKV utasokat? K. Péter nevű olvasónk szerint mindez megtörtént, ám én addig nem vagyok hajlandó elhinni a történetet, míg azt Demszky vagy a Főpolgármesteri Hivatal meg nem erősíti.

Tisztelt BKV-figyelő!

Nagyon meglepő dolog történt ma velem! Várok a buszra a Gellért téri 173-as megállóban, szokás szerint tömve, egy ember se fért már fel rá. A busz mögött megállt egy Opel kisbusz, majd egy ember kiszállt jobb egyről,megkérdezte nem megy e valaki a Deák térre, mert van 4-5 szabad helye. Mivel én vonatra siettem, ráadásul csomagokkal voltam,igent mondtam, és másik 4 emberrel beültünk a kocsiba, amit Demszky Gábor(!) vezetett. Mindenre számítottam, csak erre nem. Elvitt minket a Deák téri városházáig, (közben szidtuk egy kicsit közösen a BKV-t) majd köszönetet mondtunk és mindenki ment a saját dolgára.

Nagyon kellemes meglepetés volt! Teljesen közvetlen és normális arcnak tűnt.

Üdv, Péter

57 Tovább

Már sosem fogunk Alstom metrókon utazni?

Lassan egy éve annak, hogy megérkezett az első Alstom metró a BKV Fehér úti telephelyére. Az új metrót egy év alatt sem sikerült beüzemelni, a mostani ígéretek szerint csak tavasz végén utazhatunk rajtuk.

Több metróvezető is arról tájékoztatta a BKV-figyelőt, hogy az új szerelvények rendszeresen meghibásodnak, de az is kérdéses volt, beférnek-e egyáltalán az alagútba. Legutóbb december környékén kaptuk a hírt, hogy az új metró elektronikája leégett, csak vontatni tudták, ezért a próbaköröket sem futhatta. Jelenleg is állítgatják, szerelik.

Demszky Gábor és Kocsis István vezérigazgató a járművezetők bére helyett foglalkozhatna végre a valós problémákkal. Nincs még egy olyan nagyváros, ahol az új szerelvények üzembeállítása ennyi időt vett volna igénybe. Amíg a BKV töketlenkedett, a MÁV 40-nél több Stadler motorvonatot állított forgalomba, 2010-ben már 60 ilyen vonata közlekedik majd a MÁV-nak.

103 Tovább

Az NKH jelentése a BKV buszok állapotáról

Demszky Gábor illegális vadsztrájknak nevezte a BKV buszgarázsaiban az elmúlt napokban történteket. Kocsis István, a BKV vezérigazgatója feljelentést tett rongálás és a közlekedés veszélyeztetése miatt, valamint kijelentette, hogy a BKV nem oázis. Mi pedig utánanéztünk valóban rossz-e a BKV buszok állapota.

"Micsoda kérdés? Persze, hogy az"- vághatja rá a kedves olvasó. Úgy tűnik ezt a tényt azonban néhányan hajlamosak nagyon figyelmen kívül hagyni. De mi történik valójában? A BKV és az érintett szakszervezetek nem tudtak megállapodni egy új kollekítv szerződésben, ami azt jelenti, hogy január első munkanapjain már a munka törvénykönyve szerint dolgoznak a BKV-sok. Ez viszont lényegébe szigorúbb, körültekintőbb eljárást követel meg a dolgozókól. A közlekedési vállalat vezetői azt szerették volna elérni, hogy csökkentsék a fizetés melletti juttatásokat, ezt azonban elfogadhatatlan a szakszervezetek számára, és már korábban jelezték, a kollektív szerződés hiányában borulhat a menetrend. Ez bekövetkezett, ám felmerül a kérdés, valóban ennyire lesújtó-e a buszok állapota, vagy csak szőrszálhasogatásról van szó.

44 Tovább

Hány milliárd kéne a BKV-ra?

Harmincmilliárd forintot vár a főváros a BKV működtetéséhez jövőre; a tárgyalások Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester és Bajnai Gordon miniszterelnök között szerdán kezdődnek.

A Fővárosi Közgyűlés MDF-frakciójának vezetőjét, Hock Zoltánt azt követően kereste meg az MTI, hogy kedden Demszky Gábor magához hívta az öt közgyűlési frakció vezetőjét, hogy tájékoztassa őket arról, mi a városvezetés álláspontja a szerdai tárgyaláson.

A főpolgármester azért adott a képviselőcsoport vezetőinek tájékoztatást, mert mióta az MSZP felmondta a fővárosi koalíciót, az SZDSZ kisebbségből irányítja Budapestet, és ezért megegyezésre törekszik valamennyi fővárosi politikai erővel.

26 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek