Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bréking Nyúz: Baleset Újbudán

Már akkor sejtettem, hogy nagy baleset van, amikor az Etele téren tájékoztattak, hogy a 19-es villamos nem közlekedik, helyette 47-49V jár, amire 20 percet kell várni. Várakozás után megérkezett a 47-49V, amellyel a Tétényi útig tudtam csak menni, mert a Tétényi úttól egészen a Kosztolányiig buszok és autók álltak.

Aki okos volt, velem együtt lesétálta ezt a kis szakaszt (Móriczig mentem) és nem ült a buszon (7-es, gyors 7-es, 173-as, 73-as, 233E, stb) 30-34 percet, míg a busz átvergődött a dugón. Nem tudom, mostanra helyreállt-e a rend, mindenki tájékozódjon, ha arra indul. A soha nem látott busz-feltorlódást képeken megnézhetitek:

 

22 Tovább

Holnap MÁV sztrájk

Tudom, ez egy BKV-s blog, így nem érdemes hírbe hozni a MÁV sztrájkot, nem is szeretném. Holnap aki tehetni, vonat helyett autóval fog menni dolgozni, vagy viszi el a gyereket iskolába. Holnap az átlagosnál is több autós lesz Budapesten, mert az agglomerációban élők egy része is autóba kényszerül a megszokott vasúti közlekedés helyett.

Arra kérném a kedves olvasókat, hogy aki teheti, hagyva valahol városon kívül az autóját, és szálljon át a legközelebbi BKV járatra, és azzal próbálja meg megközelíteni a célját. Sajnos a P+R parkolók száma csekély, de ha valaki nagyon megerőlteti magát, talán egy több órás dugóban való araszolástól mentheti meg magát.

Azoknak az iskolásoknak akik az elővárosokból járnak be Budapestre tanulni, javaslom, hogy maradjanak otthon. Az iskolának ilyen nagyméretű sztrájk esetén kötelező igazolni a hiányzást. Arra viszont felhívom a figyelmet, hogy ha túl kevesen lesznek, lehet, hogy ezt a napot (esetleg a következőt is, a sztrájk méretétől függően) be kell pótolni, egy szombati napon.

Tehát holnap az autósok jobban teszik, ha a kötött pályás közlekedést választják (villamos, troli, metró) vagy a buszt, olyan helyeken ahol van kijelölve buszsáv.

A BKV-s szakszervezetek nem sztrájkolnak!
12 Tovább

Egy órás dugó egy lerobbant busz miatt

Kaptunk két képet greggranttól, melyeken egy lerobbant busz által okozott dugót láthatunk. Itt jegyzem meg - halkan - hogy a BKV a mostani létszámleépítés során a műszaki személyzet (szerelők) egy részét is elküldni.
Hello BKVfigyelő!

Éppen félórája állt a dugó a Kinizsi és a Közraktár utca sarkán, mikor a képeket készítettem: egy 15-ös busz garázsmenetben akart kifordulni, de meghibásodott - azóta sehol egy rendőr vagy autómentő, bár a dugótól nem nagyon tudott volna ide eljutni. Úgy tűnt, a busz se előre, se hátra nem mozdult. Azt sajnos nem láttam, hogy sikerült így leparkolnia. Végül összesen több mint egy óra telt el, mire érkezett egy rendőr, valamint a vontatóra további 15 percet kellett várni.

üdv, greggrant

 

70 Tovább

Nem minden a BKV hibája

Kedves Vörös!

Sajnos igazságtalanság lenne a BKV-val szemben, ha Mi most igazat adnánk neked. Többen is mondták már és mi is azon az állásponton vagyunk, hogy a Főváros útjain keletkezett torlódásokért, dugókért nem a BKV a felelős. Tényleg ne essünk bele abba a hibába, hogy mindenért a BKV-t hibáztatjuk még azért is amihez neki semmi köze. Ebben az ügyben inkább a Fővárosi önkormányzatot kéne megkeresned. Leveled mindenesetre köszönjük!

Ma reggel 12 percet vártam a Dózsa Györgynél a 7-es buszra ami állítólag a legsűrűbben közlekedő járat Pesten. Fél 9-kor majdnem napszúrást kaptam,mert árnyék az nincs, leégett a lábfejem és csorgott rólam a víz. ezek után sikerült 5 megállót megtennem 20 perc alatt a tömegnyomorban és hőségben és csurom vizesen beérni a légkondicionált munkahelyemre. Remélem nem fogok megfázni.

Ezer köszönet a BKV-nak!

Vörös
5 Tovább
12
»

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek