Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Majdnem kiesett egy váztörött BKV-busz ablaka


A fent látható képet olvasónk, Zoltán készítette pár hete a BPI-068-as rendszámú buszon utazva. Mint azt a levelében írta, a vázon lévő törés ezeken a buszokon nem ritka látvány, viszont azon ő is meglepődött, hogy nem csak a kettévált váz mozgott szabadon, hanem az ahhoz rögzített üvegtábla is.

74 Tovább

Egyre több buszról szereli le az elektronikus jegykezelőket a BKV

Többször beszámoltunk már arról, hogy a BKV a pénzhiány miatt leépíti az egyébként sem túl korszerű jegykezelő rendszerét. A buszokra szerelt Protokon elektromos jegykezelők az elmúlt években igen csak leamortizálódtak a karbantartás hiánya és az alkatrészhiány miatt. Olvasónk, János is egy ilyen leamortizált, ám még életben tartott jegykezelőt fényképezett le nekünk, amit a BKV a cellux és a szigetelőszalag után most gyorkötözővel tartanak egyben. A látvány nem éppen európai, de legalább működik.

61 Tovább

Felnyársalta egy gyalogos lábát a sínből kiálló rozsdás vasdarab a Török Flóris utcában

Mentőt kellett hívni ahhoz a gyalogoshoz, akinek felnyársalta a lábát egy sínből kiálló vasdarab a pesterzsébeti Török Flóris utcában. Az esetről egy olvasónk számolt be, ő segített a bajbajutott utason, ő hívott hozzá mentőt, és a kiérkező ápolók tanácsára ő készítette a fent látható képet is. A helyszínt sajnos nem ismerjük, így nem tudjuk, hogy a gyalogos mit keresett a sínen, de olvasónk állítása szerint ezen a szakaszon nincs járda, ezért közlekedett a sínek között a gyalogos.

Tisztelt BKV-figyelő!

Tegnap (06. 15.) sikerült az alábbi történetbe keverednem. Szokásos délután kutyaséta alkalmával töltöttük időnket a futtatóban. Odabicegett egy lány a kerítéshez. Kérte, hogy egy pillanatra menjünk oda. Nagyon halkan beszélt, alig tudtuk kivenni a szavait. Aztán a megdöbbenés. Csurom vér az egyik lábfeje. Kiderült, hogy a villamossínből kiáll egy jókora kard méretű rozsdás darab és ez felnyársalta. Kihívtuk a mentőt. A diszpécser még elmondta, hogy fektessük le, emeljük meg a lábát és szorítsunk rá valamit. Szerencsére 5 percen belül kiértek.

44 Tovább

Kigyulladt egy midi a 27-es busz vonalán (Képek)

Olvasónk, Miki készítette a lent látható képet ma valamivel 18 óra előtt a Kertészeti Egyetem mögött. Mint írja, épp internetezett, amikor feltűnt neki a füst és az égett szag, így figyelt fel a házuk közelében égő BPO-199-es forgalmi rendszámú buszra. Köszönjük a képeket!

19 Tovább

Tökéletesen megszervezte a Határ úti villamospótlást a BKV

Olvasónk, SzalaiA az alább olvasható levelében egy pozitív esetről számol be nektek. Mint az a szövegből kiderül, május 27-én műszaki hiba miatt leállt a villamosközlekedés a Határ úton, emiatt a 3-as, az 51-es és az 52-es villamosok helyett pótlóbuszok közlekedtek. Olvasónk mégis pozitívan élte meg ezt a helyzetet, ugyanis kiváló utastájékoztatással, jól megszervezett pótlással és csak kedves és normális BKV-sokkal találkozott:

Kedves BKV-figyelő!

A BKV nagy hibái, hiányosságai ellenére most meg kell, hogy dicsérjem őket. Ma délután (05.27.) műszaki hiba miatt leállt a Határ úti villamosközlekedés. Tudni kell, hogy ez egy elég érzékeny rész, mert egy szakaszon közlekedik a 3-as, 52-es és 51-es villamos egyaránt, és ha itt gubanc van, akkor mindhárom villamosvonal megbénul. Ma is így történt, viszont a pótlást nagyon precízen megszervezték.

15 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek