Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hiába várta a Combino villamost

Olvasónk tegnap egy kerekesszékkel közlekedő utassal találkozott a körúton, aki Combino villamosra várt, de hiába. Délután visszarendelték az összes új villamost a kocsiszínbe, és helyettük régi Ganz villamosok jártak. Bár már előző nap tudni lehetett, hogy Ganz villamos jár majd a körúton, ezt sem a BKV, sem a főváros nem jelentette előre semmilyen hivatalos csatornán.

Tiszlet Cím!

A mai napon, azaz március 15-én 4/6-os villamossal szerettem volna közlekedni. 17:50-kor a Nyugatinál akartam felszállni, a Moszkva tér irányába. Azt már előbb megtapasztaltam, hogy a Combino helyett a régi villamosok járnak, de nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget. Amikor a megállóhoz érkeztem, egy kerekesszékes, fiatal lány, és egy ismerőse várakozott türelmesen a megállóban, a kerekesszékeseknek kijelölt felszállóhelynél. Vajon meddig várhattak szegények a szemerkélő esőben, míg jött egy alacsonypadlós villamos? Tekintve, hogy - tudtommal - sehol nem hirdették meg, hogy ma nem Combinok közlekednek.

A hagyományos villamosra pedig kerekesszékkel feljutni... hááát.

Üdv, Kathleen

58 Tovább

Így közlekedhetsz március 15-én

Felhívjuk kedves olvasóink figyelmét, hogy 2009. március 15-én a szabadtéri rendezvények (események) miatt számos BKV-járat útvonala megváltozik. A könnyebb tájékozódás érdekében a BKV-figyelő blogon két helyen is elérhetővé teszünk egy információs térképet, ahol a járatok végállomásaira rákattintva tájékozódhatsz arról, minként változott egyes járatok útvonala, menetrendje. Egyes járatok esetében csak az egyik végállomást jelöltük meg, ezért kérünk, hogy az érintett járat mindkét végállomását keresd meg. A térképen csak az előre tervezett forgalmi változások kapnak helyet. Amennyiben információt kapunk terelésekről, járatrövidülésekről, azt közzétesszük majd a térképen. Ezúton kívánunk minden kedves olvasónknak macskakődobálástól és gumilövedéktől mentes, békés ünnepet!


Nagyobb térképre váltás


Nincs térképismereted? Nem tudod, hogy a Deák tér Budán van-e vagy Pesten? Nincs probléma, a szöveges tájékoztatóból megtudhatod, melyik járat milyen útvonalon, milyen menetrend szerint közlekedik:

Forgalmi változások a március 15-ei rendezvények miatt:

A március 15-ei nemzeti ünnep kapcsán több megemlékezést és rendezvényt tartanak, amelyek befolyásolják a közösségi közlekedést. A nap legnagyobb részében egyebek mellett a Kossuth Lajos téren, a Roosevelt téren, a Múzeum körúton, a Hősök terén, a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Petőfi téren, a budai Várban, a Hősök terén, az Alkotmány utcában, a Szent István téren, este pedig a Művészetek Palotájában lesznek rendezvények miatti zárások.

Emiatt március 15-én, vasárnap 20.15 órától üzemzárásig az 1-es villamosok a Mester utca és a Lágymányosi híd között nem közlekednek, helyettük villamospótló autóbusz szállítja az utasokat

24 Tovább

Nem egyértelmű a tájékoztatás

Néhány napja foglalkoztunk a Deák Ferenc térrel, és az átszállási lehetőségekkel. Viszonylag kulturáltan megvitattuk az útvonalakat és a kijáratot. Tegnap este arra jártam és körbenéztem. Egyértelmű tájékoztatást sehol nem találtam, csak annyi volt kiírva, hogy aki át akar szállni, az lyukasszon. Ebből én, mint utas arra következtetek, hogy aki nem száll át, az ne lyukasszon, csak menjen tovább a kijárat felé.

26 Tovább

Vak ember vezeti a Földalattit

Blogolni veszélyes, ezt tegnap az Index is megírta. Vannak olyan országok, ahol börtönbe zárják vagy megkínozzák azokat, akik le merik írni a véleményüket. Tegnap a Földalatti vezetője ismert meg, majd csukta rám az ajtót azért, mert nem szeret. Na a hülyeséget félretéve, itt a tegnapi esetemből készült levél a BKV-nak:

Tisztelt BKV!

Egy tegnapi (2008. június 28) esetemről szeretnék beszámolni önöknek, mely a Földalattin történt. A Deák Ferenc térről szerettem volna eljutni az Oktogonra, amihez a fent említett járművet használtam. 18:10 körül érkezett egy szerelvény a Deák térre (az utastérben található pályaszám: 23-as), amelyre igen sokan vártak, nagy volt a tumultus. Mivel tudtam, hogy ma a Hősök tere közelében Santana koncertet tartanak, a mögöttem álló 5 embert előreengedtem, ugyanis biztos voltam benne, hogy én szállok le hamarabb. Az utasokat azért engedtem előre, hogy az Oktogonon ne kelljen tolakodnom, ne tartsam fel a szerelvényt, amíg leszállok.

Az 5 előreengedett ember felszállása után én kíséreltem meg a felszállást /az első ajtónál/, azonban a járművezető megnyomta az indulásjelzőt és zárta az ajtókat úgy, hogy csak az egyik lábam és a fél testem volt bent. A rám csapódó ajtót kézzel próbáltam visszatolni, szerencsémre az ajtónál álló egyik úr segített, így be tudtam szállni. Miután ez sikerült, a járművezető visszanyitotta az ajtókat. Szerencsére a rám csapódó ajtótól semmilyen sérülésem nem történt, ám a baleset pillanatában erős fájdalmat éreztem mind két kézfejemen. Az utóbbi időben egyre sűrűbben tapasztalom, hogy a járművezetőjük –legyen az busz, villamos vagy metróvezető- az indulásjelzőt az utasok sürgetésére használja, és nem arra, amire eredetileg használniuk kellene.

Kérem, kérdezzék meg a járművezetőjüket, miért indította be az indulásjelzőt akkor, amikor még nem szálltam fel a járműre, miért zárta be az ajtót, amikor látta, hogy a fél testem még a kint van.


A földalattit természetesen érvényes bérlettel vettem igénybe, melyet a Deákon a 2-es metró szintjén lévő ellenőrnek, illetve az Oktogonon visszafelé a biztonsági őrnek is megmutattam. Száma: 002452.

111 Tovább

Földalatti nosztalgia



Sajnos én is késő délután tudtam meg, hogy ma este 19:00 óra magasságában nosztalgiaszerelvény közlekedik a Kisföldalatti vonalán. Szerencsére Kozalik Attila barátom ott volt, és fényképeket is készített. Aki lemaradt volna az eseményről, nézze meg a képeket.

A 6-os villamos vonalán a hétvégén 10 és 18 óra között UV3-as szerelvény is közlekedik a Combino villamosok mellett, ugyanis a BKV idén ünnepi a 40. születésnapját. Aki utazik vele, vagy látja, ne felejtsen el fényképezni, és elküldeni:) Köszi.

12 Tovább
«
12

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek