Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

150 millióért vesz jegykiadó automatákat a BKV

Összesen 264 jegykiadó automatát és hozzá tartozó szolgáltatásokat vásárolt hirdetmény közzétételével indult tárgyalásos közbeszerzésen a Budapesti Közlekedési Zrt., a nyertes DBM Banktechnikai Kft. nettó 150 millió forintért vállalta a munkát - az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A jegykiadó automatákat a következő helyeken kell felszerelni: Budapest I-XXIII. kerület és az agglomeráció; metróállomások, összekötő folyosók, kapcsolódó aluljárók; autóbusz megállók; villamos megállók; HÉV megállók; trolibusz megállók; kisföldalatti peronok; fogaskerekű megállók; Budaörs 40-es autóbusz végállomás; Törökbálint 72-es autóbusz végállomás; Budakeszi 22-es autóbusz végállomás; Kerepes kórház.

22 Tovább

Visszatér az UV villamos

UV fanatikusok, kirándulók, közlekedésbarátok figyelem! Forgalomban már 2 éve nem közlekedő UV-villamosokból indul menetrendszerinti nosztalgia járat mától a Kamaraerdei Ifjúsági Park és a Hűvösvölgy között. Ez azért örvendetes, mert eddig ilyen nem volt, nosztalgia járatok csak egyes ünnepnapokon közlekedtek, menetrend szerint nem.

A villamos augusztus 15. és szeptember 27. között közlekedik hétvégenként. A nosztalgia járatra a budafoki kocsiszínnél, a Móricz Zsigmond körtéren, a Szent Gellért téren, a Dózsa György téren, a Déli pályaudvarnál, a Moszkva téren és a Városmajornál lehet felszállni. Sajnos a bérletek és az utazási kedvezmények nem érvényesek a nosztalgia járatra, minden utasnak két darab vonaljegyet kell lyukasztania.

Az első villamos Hűvösvölgyből 10 órakor indul, a következő járat 13:30 és 15 órakor indul. Kamaraerdőből 11.20-kor, 14.50-kor és 16.20-kor indulnak vissza.

Üdvözöljük újra Pesten az UV villamost!

159 Tovább

Bankkártyával is fizethetsz a BKV pénztárakban

Úgy néz ki megérte amiatt cikizni a BKV-t, hogy összvissz 3 pénztárban fizethetünk  bankkártyával. Márciusban lezárult a "Bankkártya-elfogadói banki szolgáltatás nyújtása, POS terminálok és bankkártyás jegykiadó automaták üzemeltetésével, a bankkártyás fizetési lehetőség üzemeltetése és elszámolása" témában kiírt közbeszerzési pályázat, a fejlesztés már meg is kezdődött. Augusztustól összesen 19 helyen fizethetünk már kártyával, többek között a Moszkva téren, a Nyugati pályaudvaron, az Örs vezér terén, az Akácfa utcában, a Stadionok metróállomáson, a körtéren, a Deák téren, Újpest Városközpontnál, a Délinél a metróállomáson, a Blahán a metrónál, A Ferenciek terén, a Kálvinon, a Határ útnál, az Árpád hídnál (két helyen is), a Keletinél, a Batthyány téren és a Népligetnél.

Örülök, hogy a BKV végre belátta, hogy szükség van a terminálokra. Bízzunk benne, hogy hamarosan az összes pénztárban elfogadják majd a kártyáinkat.

39 Tovább

Újabb vonalon folytatódik az első ajtós felszállás

Az egy hónapja bevezetett első ajtós felszállás beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ezért - tapasztalataink és utasaink pozitív visszajelzései alapján - a Társaság július 1-jétől a 40-es járatra is kiterjeszti.

Mint ismeretes, a BKV egy hónapja vezette be az első ajtós felszállást a kisebb utasforgalmú 87-87A, a 187-es illetve a 141-141A autóbusz járatokon, melynek lényege, hogy az érvényes jegyet vagy bérletet még az utazás megkezdése előtt fel kell mutatni az első ajtónál. A jegyekért és bérletekért becsületesen fizető utasok érdekeinek védelmét szolgáló utasbarát rendszer a babakocsival utazók és mozgáskorlátozottak számára azonban lehetőséget biztosít a 2. ajtón való felszállásra.


69 Tovább

Sikeres a 2 hete bevezetett első ajtós felszállás

A BKV vizsgálja a rendszer további járatokra történő kiterjesztését

A BKV június elejétől vezette be az első ajtós felszállást a kisebb utasforgalmú 87-87A, a 187-es illetve a 141-141A járatokon. A kéthete bevezetett intézkedés célja a jegyellenőrzés hatékonyságának fokozása, a jegyekért és bérletekért nem fizetők kiszűrése, ezáltal a bliccelésből eredő károk csökkentése. A tapasztalataink továbbra is bizakodásra adnak okot, ugyanis az intézkedés hatására jelentősen nőtt járatainkon az utasbiztonság, valamint a járművezetők által értékesített jegyek száma is. A Társaság vizsgálja a hatékony intézkedés kiterjesztésének további lehetőségeit.

88 Tovább
«
123

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek