Az egy hónapja bevezetett első ajtós felszállás beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ezért – tapasztalataink és utasaink pozitív visszajelzései alapján – a Társaság július 1-jétől a 40-es járatra is kiterjeszti.

Mint ismeretes, a BKV egy hónapja vezette be az első ajtós felszállást a kisebb utasforgalmú 87-87A, a 187-es illetve a 141-141A autóbusz járatokon, melynek lényege, hogy az érvényes jegyet vagy bérletet még az utazás megkezdése előtt fel kell mutatni az első ajtónál. A jegyekért és bérletekért becsületesen fizető utasok érdekeinek védelmét szolgáló utasbarát rendszer a babakocsival utazók és mozgáskorlátozottak számára azonban lehetőséget biztosít a 2. ajtón való felszállásra.Tapasztalataink alapján a korábbi intézkedéseket már a bevezetés napjaiban is kedvezően fogadták az utasok, csupán az érvényes jeggyel és bérlettel nem rendelkezők körében okozott kisebb fennakadást. Az említett pozitív tapasztalatok megteremtették a lehetőséget arra, hogy a 40-es autóbusz járatokra is kiterjesszük a hatékony felszállási rendszert.

A korábbi intézkedés hatására járművezetőink nagyobb utasbiztonságról valamint az értékesített jegyek számának növekedéséről számoltak be. Az utasforgalom kisebb mértékben csökkent, ugyanis az említett járatokon megszűnt a bliccelés. Továbbra sem megengedhető, hogy a bliccelésből eredő károk terheit azok az utasaink viseljék, akik becsületesen, jogkövető módon jegyet vagy a bérletet vásárolnak.

Az új felszállási rendszer 40-es járatra történő kiterjesztésével a BKV Zrt. célja az utazóközönség elégedettségének növelése, hiszen valamennyi intézkedésünk fizető utasaink érdekét és biztonságát szolgálja.

BKV Sajtószoba

Kapcsolódó bejegyzések:

-A Nyugdíjasoknak és a bliccelőknek nem tetszik az első ajtós rendszer
-Sikeres a 2 hete bevezetett első ajtós rendszer