Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hiába volt érvényes jegye, meg akarták büntetni

A postaládámban landoló legtöbb panasz, észrevétel az ellenőrök munkájára vonatkozik. Tény: ez nem álommeló. Ahogy a Kontroll című filmben elhangzik: "Minket mindenki utál". Nem feltétlenül, de az a tortúra, amin Ibolya keresztül ment, valóban elgondolkodtató: vajon miért nem tudja a BKK kiszűrni az ilyen lehetetlen figurákat.

Mai nap (2012. december 12.) reggel (kb. 6:45-kor) Pesterzsébeten felszálltam a 99-s buszra. Tömbjegyem volt, amiből a másodikat érvényesítettem, és leültem a lyukasztó melletti ülésre. A Kós Károly téren felszállt 4 ellenőr és 2 fiatal velük, nem tudom milyen minőségben, valamit írogattak (számlálóbiztosok lehettek - a szerk.).

Átadtam az ellenőrnek, aki megnézte az első jegyet és közölte hogy nem jó, miután fehér jegyet lukasztott. Erre mondtam: a másodikat nézze. Erre megszámolta a maradék érvényes (8) jegyemet, és közölte a második sem stimmel. Kértem adja oda mindkettőt, hogy megnézhessem, bár biztos voltam benne, hogy jó a jegyem. Azt mondja, csak akkor adja oda, ha adok arcképes igazolványt!

Felháborodtam, milyen jogon kéri, amikor érvényes jeggyel utazok. Aztán meg, hogy szálljak le! Érvényes jeggyel nem szállok le, munkába megyek, közöltem. Ahogy láttam a kezében a két jegyet, nekem a középső sorban volt 3 luk, neki a felsőben. Mondtam neki hogy nem dugta be rendesen a jegyet, vegyen elő egy másikat, és hadd kezeljem én, és összehasonlítom.

Továbbra sem adta vissza, semmilyen együttműködésre nem volt hajlandó. Odalépett idősebb kolleganője is és ott tanakodtak, persze nem jutottak megegyezésre még ők sem. Kértem adja meg az azonosítóját, amire szintén nem volt hajlandó. Közeledett a Határ út, mondták szálljak, le amire nem voltam hajlandó. A nő elkezdte húzogatni a kezemben lévő táskát, amit kikértem magamnak. Persze ekkor már én sem voltam nyomdaképes.

Kértem utoljára, adja vissza az érvényes 8 db jegyemet, de ők leszálltak. Felháborodásomban felvettem a kapcsolatot a BKK ügyintézőjével, aki közölte, örüljek, hogy nem történt pótdíjazás, és az érvényes jegyeimet felvehetem a Bosnyák téri irodában. Ott lesz a 2 db próbajegy, amit az ellenőr kilyukasztott. Kérdezem, milyen 2 db, amikor csak egyet próbált, és kérésemre sem akart másodikat luykasztani? Teljesen hülyének néznek?

Délre, amikor beviszi a főnökének, annyi próbajegyet gyárt amennyit csak akar!! Felháborító mindent megtehetnek??? Mindenkit hülyének néznek??? Hol van az biztosítva, hogy jegyzőkönyv nélkül az én jegyemet hozza vissza, és az előttem lyukasztott próbajegyet?? Mindenki hülye aki ezért a szolgáltatásért, ezért a megalázásért még fizet is!!!

19 Tovább

Kis híján megverte a lányt a BKK-ellenőr

Naponta hallhatunk ellenőri túlkapásokról, számos panaszt a BKV-figyelő olvasóival is megosztottunk. A Tények című hírműsor által bemutatott eset azonban durvább az átlagosnál: egy láthatóan nagydarab ellenőr fizikailag bántalmazott egy fiatal nőt a KÖKI Terminálnál.

A fiatal nő és az ellenőr szombaton délelőtt fél 10 körül veszett össze. Eleinte csak kiabáltak, később azonban tettlegességre került sor – hangzott el a TV2 Tények című műsorában. A láthatóan jóval erősebb fizikumú ellenőr taszigálta, majd a falnak lökte a mindvégig kiabáló nőt.

Az esetet egy szemtanú videóra vette. A hírműsornak név nélkül nyilatkozó utas elmondta: az ellenőr visszafogta az utast, hogy meg ne tudjon mozdulni, mint mondta, „borzasztó volt” a jelenet. A szemtanú jogos kérdést tett fel: miért kellett a nőt bántani, miért nem lehetett visszaküldeni, hogy lyukasszon jegyet.

A gond állítólag az volt, hogy a fiatal nő olyan kedvezménnyel akart utazni, ami nem vonatkozott rá, de az nem derült ki, miért lett az ügyből ekkora veszekedés. Ugyancsak kérdés, hogy az ellenőr társai miért nem avatkoztak közbe a nyilvánvalóan szabálytalan eljárást látva.

- Senki nem csinált semmit. Ott állt még egy szemüveges, szintén idősebb ellenőr, és senki nem csinált semmit; hogy rászólt volna az ellenőrre, hogy „figyelj már, ne rángasd, ne csinálj semmit” - mondta a szemtanú a TV2-nek, akinek nem volt ideje megvárni a jelenet végét, és aki félt közbe avatkozni.

A veszekedést videóra vevő nő felvetette: sokan félnek az ellenőröktől, ő látott már olyat is, hogy egy ugyancsak női utas gázspray-vel a kezében ment le a metróba, és csak ott tette el.

Amint az a hírműsorból is kiderült: a rendőrség a konkrét ügyről nem nyilatkozott, de azt elismerték, hogy vizsgálnak egy utas és ellenőr közötti vitás esetet, ami ezen a helyen és ebben az időpontban történt.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ugyancsak vizsgálatot indított az ügyben. A Tények felvételein látható, hogy a veszekedés a 3-as metró Kőbánya-Kispesti végállomásánál történt.

Az esetről készült videót itt tudjátok megnézni!

36 Tovább

Feljelentette az ellenőrt

Gábortól kaptunk kedden egy levelet. A levél tartalma egy feljelentés volt, melyen a VIII. kerületi Rendőrkapitányságra küldött.

Az eset nem egyedi, a metró területén lévő ellenőrök jelentős része sajnos nagyon elengedi magát, még ha a BKV ezt nem is ismerni be. Utasokat bántalmaznak, visszaélnek a hatalmukkal, elég, ha csak a tegnapi postot nézzük. Mindenkitől -akit ilyen sérelem ér- hasonló fellépést várunk. Ne engedjétek, hogy a BKV alulképzett alkalmazottai hülyét csináljanak belőletek. A BKV még akkor is védi ezeket, amikor nyilvánvaló, hogy a hatáskörüket túllépve segítő utasokat bántalmaznak. Ha hasonló eset történik veled, ne az Ügyfélszolgálatot keresd, hanem szerezz szemtanúkat, és tegyél azonnal feljelentést.

Hosszú bevezetés után, jöjjön a levél:

VIII. kerületi Rendőrkapitányság
1431 Budapest Pf. 161

Tisztelt Nyomozóhatóság!

Alulírott (Név, cím) alatti lakos a törvényes határidőn belül ismeretlen tettes által elkövetett, személyi szabadság megsértése és könnyű testi sértés bűntettének elkövetése miatt

f e l j e l e n t é s t

teszek, kérve az elkövető büntetőjogi felelőségre vonását.

Feljelentésem indokaként előadom, hogy az elkövetővel, aki BKV ellenőr 2008 év január hónap 22. napján, délután 17-18 óra körül kerültem kapcsolatba, amikor a kék metró Üllői úti állomásánál a mozgólépcsőn felérve szabályosan kezelt jegyemet felmutattam ellenőrzésre. A jegy kezelését korábban a Nyugati téri metró biztonsági kamerája rögzítette, mint ahogy annak befelé menet, a BKV ellenőrei által történt ellenőrzését és elfogadását is. Ennek ellenére az elkövető BKV ellenőr azt valamilyen oknál fogva nem fogadta el, a nyomtatás ugyanis igen halvány volt, ami egyértelműen a készülék hibája. Kollégája minden különösebb vizsgálat nélkül megerősítette, hogy a jegy nem érvényes. (Meg sem nézte azt alaposan, holott a gép nyomtatása szinte kivehetetlen.) Mikor rövid párbeszéd után közöltem, hogy a jegyem érvényes, de annak vizsgálatát nem fogom megvárni, mert sietek, az elkövető a táskámnál majd a kabátomnál fogva magához húzott, ordítani kezdett trágár módon.
146 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek