Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

BKV buhera: villamospótló buszok közlekednek


A fenti képet látva az egyik szemem sír, a másik pedig nevet. Egyfelől elképesztő, hogy a XXI. század Budapestjén ilyen utastájékoztató rendszer működik, másfelől pedig öröm, hogy egyes BKV-s kollégák vették a fáradtságot, és ahelyett, hogy tojtak volna az egészre, tájékoztató lapot készítettek a tanácstalanul bolyongó utasoknak. Persze lehet azt mondani, hogy nem lehet minden helyzetre előre táblát és matricát nyomtatni (nem is kell), de a nagyobb tereken már régóta üzemelhetnének különféle vizuális táblák, amik az ilyen esetekben tájékoztatják az utasokat a villamospótlásról.

23 Tovább

Tökéletesen megszervezte a Határ úti villamospótlást a BKV

Olvasónk, SzalaiA az alább olvasható levelében egy pozitív esetről számol be nektek. Mint az a szövegből kiderül, május 27-én műszaki hiba miatt leállt a villamosközlekedés a Határ úton, emiatt a 3-as, az 51-es és az 52-es villamosok helyett pótlóbuszok közlekedtek. Olvasónk mégis pozitívan élte meg ezt a helyzetet, ugyanis kiváló utastájékoztatással, jól megszervezett pótlással és csak kedves és normális BKV-sokkal találkozott:

Kedves BKV-figyelő!

A BKV nagy hibái, hiányosságai ellenére most meg kell, hogy dicsérjem őket. Ma délután (05.27.) műszaki hiba miatt leállt a Határ úti villamosközlekedés. Tudni kell, hogy ez egy elég érzékeny rész, mert egy szakaszon közlekedik a 3-as, 52-es és 51-es villamos egyaránt, és ha itt gubanc van, akkor mindhárom villamosvonal megbénul. Ma is így történt, viszont a pótlást nagyon precízen megszervezték.

15 Tovább

A 2-es villamos bevárja az átszállókat

Kicsit több, mint hete írtunk arról, hogy a BKV ismételten trehányul kivitelezte a villamospótlást. A 2-es villamos nem várta meg az átszállókat, a villamospótló busz megérkezésekor indult is, így az összes átszállni szándékozó utas a megállóban maradt. Most, egy hét elteltével ismét visszamentünk és megpróbáltunk átszállni a villamosra, most azonban 20 utas véleményét is kikértük.

Az elmúlt két napban hat alkalommal utaztam a 2-es villamospótlóval és a 2-es villamossal, és az eddigiektől teljesen eltérő tapasztalatokat szereztem. Az előző héten hat átszállásból mindössze egyszer várta be a villamosvezető hölgy az utasokat, most azonban hat próbát hat sikeres átszállás kísért, azaz egyértelműen javult a statisztika. 20 megkérdezett utasból 14 rendszeresen használja a villamos és a pótlóbuszt is. 14 utasból 12 egyértelműen kijelentette, hogy az elmúlt időben sűrűbben megvárja őket a villamos, nem megy el az orruk előtt.  (20 emberből 9 ismeri, vagy hallott már a BKV-figyelőről:)

 

 


Külön köszönet annak a villamosvezető hölgynek, aki június 25-én, hétfőn este 18.42-kor a Havas utca megállóban megállt, majd visszanyitotta a villamos ajtajait, amikor meglátta a villamosa mögött éppen beálló villamospótló buszt. Villamosa száma: 14-34. Hatalmas puszit küldünk neki!

Ismét egy kisebb sikert tudhatunk magunkénak, reméljük, hogy az utazóközönségnek valamelyest segíthettünk.

30 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek