Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Belső kommunikáció a BKV-nál: „Léci ne hozd ki a garázsból ezt a fost!”

A címben idézett üzenettel találkozhatnak azok az utasok, akik a képen látható busszal utaznak. A BKV műszakosai valószínűleg megelégelték a katasztrofális állapotokat, ezért írtak a napellenzőre olyan szövegeket, mint a „Trágya szar, mint a BKV Zrt”; „Van itt erő, csak ritkán jön elő”; „Kohóba való” stb. A képet köszönjük olvasónknak, Ilkának.

13 Tovább

Zenét hallgatott a buszos, ezért nem hallotta a kiabáló utast

Olvasónk a 112-es buszon akart egy buszvezetőtől segítséget kérni. Kopogtatott a fülke ablakán, kiabált, de a buszvezető nem reagált, mint később kiderült azért, mert mindkét füle be volt dugva, zenét hallgatott. Az ilyen buszvezető a vészjelzőt és a szirénázó autókat hogy hallja meg?

Tisztelt BKV-figyelő!

A mai napon 12 óra körül utaztam a Rákóczi úton a 112-es buszon. Mivel nem vagyok ismerős a környéken és a buszvezető nem mondta be a megállók neveit előre sétáltam az Astoria megállónál, hogy míg áll a busz és felszállnak az utasok.

Kopogtatok a vezetőfülke ajtaján, szólítgatom a vezetőt "elnézést, elnézést" szavakkal, de nem figyelt. Kopogtattam tovább, de csak akkor vett észre, amikor a tükörbe belenézett és indult a busz. Kinyitotta az ajtaját, akkor vettem észre, hogy mindkét fülébe fülhallgató volt, zenét hallgatott, ezért nem hallotta, amikor szabályosan kiabáltam.

40 Tovább

Üzenet 1986-ból

Egy szemfüles olvasónk, István készítette ezt a képet a 3-as metró vonalán közlekedő 3073-as pályaszámú vonaton. Hihetetlen számunkra, hogy ez a matrica idősebb, mint mi vagyunk:)

32 Tovább

Miért késünk? Önért

Sok kommentárt nem fűznék a képhez. Köszönjük egy gödöllői HÉV-en utazó olvasónknak.


Nagyításért kattints a képre!
31 Tovább

"Köszönd meg, ha megvár a busz"



Kedves figyelők!
 
Szeretnék megosztani egy pénteki esetet az oldal olvasóival.
Ezt talán közelebb visz mindenkit ahhoz, hogy miért olyan az általános vélekedés a vállalatról amilyen.
 
Pénteken hazafele utaztam a 20-as autóbuszon. A vonalon nemrég új arcok jelentek meg sofőrként, amin ugyan meglepődtem, de nem tartottam bajnak. Az Erdősor út-i megállóban (mivel végállomásnak van hívva) mint mindíg most is több időt töltött a busz. Kissé távolabb van a piros 20-as megállója, ahonnan egy nő futott a buszunk felé. Mikor már csak méterekre járt a busztól, megszólalt a jelző, és azonnal zárodtak az ajtók is. Szegény lendületből még a középső ajtóig futott, mikor még a busz el sem indult. Lehetetlen, hogy a sofőr nem látta. Busz ki a megállóból, és ment. Miért törődjön az utassal... BPO-601 07.11.09. 16:00 Erdősor út. Nem az első, és nem is az utolsó akivel hasonló történt. Ezt korábban valaki már a buszon belül meg is örökítette, amit sikerült pár hónapja lefotóznom. Most is ugyanaz a busz. MIlyen furcsa... (És az utastájékoztatás csodája: Hónapok óta jár a vonalon a busz, de a táblát nem cserélték le, és még mindíg egy Moszkva tér-i végállomás szerepel rajta, és nem tudom hányas busz jelzés)
 
Az általános járművezetői hozzáállásról egy barátomat tudom idézni, aki villamosozott egy darabig: "Aki a járművön van, vagy a megállóban áll az  utas, aki fut felé, az nem!"
 
maxt
109 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek