Olvasónk a 112-es buszon akart egy buszvezetőtől segítséget kérni. Kopogtatott a fülke ablakán, kiabált, de a buszvezető nem reagált, mint később kiderült azért, mert mindkét füle be volt dugva, zenét hallgatott. Az ilyen buszvezető a vészjelzőt és a szirénázó autókat hogy hallja meg?

Tisztelt BKV-figyelő!

A mai napon 12 óra körül utaztam a Rákóczi úton a 112-es buszon. Mivel nem vagyok ismerős a környéken és a buszvezető nem mondta be a megállók neveit előre sétáltam az Astoria megállónál, hogy míg áll a busz és felszállnak az utasok.

Kopogtatok a vezetőfülke ajtaján, szólítgatom a vezetőt „elnézést, elnézést” szavakkal, de nem figyelt. Kopogtattam tovább, de csak akkor vett észre, amikor a tükörbe belenézett és indult a busz. Kinyitotta az ajtaját, akkor vettem észre, hogy mindkét fülébe fülhallgató volt, zenét hallgatott, ezért nem hallotta, amikor szabályosan kiabáltam.

Azt kérdezném önöktől, hogy mennyire veszélyes ez? Így hogy hallja meg az utasok kiabálását, ha segítség kell, vagy a vészjelzőt? Feltételezem a mentő és a rendőrség szirénáit is csak késve hallja meg ha nagyon hangos a zene. Megértem a buszvezetőt, mert fárasztó lehet ez a munka, de nem tudná az egyik fülét szabadon hagyni?

BKV-nál nem teszek panaszt, nem célom a „kisember cseszegetése”, az úr a a kérdésemre normálisan válaszolt, de a rendszámát feljegyeztem, ha egy vizsgálat esetén kellene átadom… Az lenne a legjobb, ha eljutna hozzá a panaszom, és saját maga tudna változtatni ezen a hibán, mindenféle büntetés nélkül.

Tisztelettel: B. Eszter - Budapest