Tisztelt szerkesztőség!

Gondolom, nem mindennapi dolog, de én a BKV-t dicsérni szeretném. Persze, koszos a busz, büdös a mittudomén, meg tök graffitis, pláne itt, ahol nem turistafrekventált a környék, de idén január 12-e óta van egy igazán különleges járata is a cégnek. És ez a 937-es.

Amikor januárban megjelentek a táblák a 137-es vonalán, hogy lesz éjszakai busz, ami egyszer jön fel a hegyre, nagyon megdöbbentő volt. Valószínűleg nemcsak én éreztem egy kicsit furcsának a dolgot, mert nem láttam még olyan éjszakai buszt, ami hegyen jár, és ami csak egyszer megy egy éjjelen, de itt "kevesen laknak, elég lesz egy menet is", és mégis van busz. Nem nagyon hallottam az ismerősöktől, hogy valaki is használta volna az éjjeli buszt, ami CSAK akkor jön fel a hegyre, ha valaki föl akar jönni, vagy ha valaki betelefonál a diszpécsernek !!!!!!!, hogy jöjjön fel a jármű. Különben lent marad.

Nagyjából két hete történt, hogy úgy döntöttem, kipróbálom a 937-es buszt, hátha tényleg felvisz a hegyre, nem akartam a hajnali elsőt megvárni. Vártam is rá szépen a Szentlélek térnél, ott, ahol a 901-es is megáll, a Bécsi út irányában (másik irányban nem jár). A megfelelő időpontban megjelent a 937-es, csakhogy egy csuklós busz volt az!! Nna, mondom, ez szép lesz, mert ide csak a 3 ajtós tud feljönni, abból is a régi fajta, az alacsonypadlós is csak nehezen. Megkérdeztem a sofőrt, felmegyünk-e a hegyre, mire egy hosszú "Jjjja" volt a válasz. De a sofőr csak tudja.....

Megyünk is szépen tovább, kanyargunk jobbra-balra, majd a csuklós busz a végállomáson megfordul. Itt egy kicsit megijedtem. Most fel fogunk menni??? kérdeztem a sofőrt ismét, aki csak, mintegy ne türelmetlenkedjek, a Bécsi út irányába bökött: "Ott jön, ni, ne nyugtalankodjék!". És tényleg, jött is egy olyan mint ami mindennap jár. A megállóban a sofőr átadta a frissen ébredt, ásítozó társának a 937 jelzésű táblát (mosoly), a csuklós buszra visszakerült a 901-es tábla, mi utasok átszálltunk, és felmentünk a hegyre. Nagyszerű!!! És itt jön a dicséret! Nem tudom, ki verte végig a BKV-n, de végre valami utasbarát dolog!!! A garázsban szunyókáló sofőrök közül minden éjjel kikergetnek egyet a forgalomba, hogy jöjjön ki a busszal, hátha van felszálló (ha nincs, akkor potyára megy), és felviszi őket.

Nem kell gyalogolni!!!! Ami azért, valljuk be, hajnali fél2 és 2 között nem túl kellemes azon az emelkedőn (még nappal se), pláne nem enyhén illuminált állapotban :)

Ez még akkor is csodálatos dolog, ha esetleg támogatja az önkormányzat (erről nem tudunk semmit), ugyanis egy nyilvánvalóan nem megtérülő járatról van szó!!! Írok is a bkv-nak egy levelet, lássák, érdemes és lehet így is dolgozni!

További jó békávé-figyelést, Bényei Zsófi