Tegnap reggel a gödöllői vonalon gázolt a HÉV a Rákosfalva megállónál. Olvasói beszámolókból, illetve a BKV fődiszpécserének tájékoztatójából úgy tudjuk, hogy a HÉV-ről leszálló utas takarásból lépett a másik szerelvény elé, ami elgázolta, és besodorta a középső kocsi és a vágányokat elválasztó kerítés közé. A mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Ha csak ennyit tudnánk a balesetről akkor sajnálnánk is szegény gyereket, csakhogy a baleset nem teljesen úgy történt, ahogy azt olvasni lehetett. A páros HÉV-ről leszálló 15-16 év körüli srác körülnézés nélkül akart átkelni az átjárón a Rákosfalva megállónál. Ezt látva a HÉV vezetője rásípolt, hogy figyelmeztesse az érkező másik szerelvényre. A gyerek ahelyett, hogy megállt volna, és megköszönte volna a HÉV-vezetőnek, hogy megmentette az életét, megállás nélkül továbbhaladt és bemutatott a járművezetőnek, majd az éppen érkező szerelvény elé lépett. Innentől pedig már ismert a történet.

Persze így is sajnáljuk a balesetet szenvedett srácot, csak nem értjük, hogy hogyan lehet ennyire felelőtlen és bunkó valaki.