Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy busznyi embert szívatott meg a vezető

Olvasónk vasárnap utazott a 909-es éjszakai buszon. A jármű az Orczy téren éles kanyart vett, és minden tájékoztatás nélkül elindult visszafele. Az utasok a biztonsági őröktől szerettek volna információt kérni, de ők sem tudták merre megy a busz, a járművezető nekik sem mondott semmit. Később kiderült, az Astoriánál a busz otthagyott pár utast, ezért kellett visszamenni. Az utas szerint ezzel nincs is baj, de nem érti, miért kellett száguldozni, és miért nem tájékoztatták az utasokat?

Tisztelt BKV-figyelő!

Az alábbiakban szeretném megosztani Önökkel egy kellemesnek éppen nem mondható utazási élményemet.

Most vasárnap hajnalban 00.34-kor szálltam fel az éjszakai 909-es buszra (BPO-479-es frsz) a Baross úton. Az Orczy téren egy éles kanyart vett a járat és visszafordultunk anélkül, hogy a vezető bármit is szólt volna. Az utasok -a buszon tartózkodó 3(!) biztonsági emberrel együtt- csak tanácstalanul nézegették egymást, majd miután a vezető őrült tempóban haladt, megkérdeztük az egyik biztonsági embert, hogy mégis mi történik?

33 Tovább

Lezavarta a buszról a tájékozatlan utast

Utálok idegen vonalakon utazni, mert a legtöbb esetben nulla utastájékoztatással találkozom. Jó előre felkészülök, nehogy meglepetés érjen. Viszek magammal térképet, kinyomtatom a menetrendet, stb. De így is van, hogy rossz helyen szállok le, vagy rossz megállónál nyomom meg a gombot, mert a buszvezető a megállók nevét képtelen bemondani. Olvasónk is rossz helyen nyomott gombot, és a buszvezető leszállította a buszról, mondván ha jelzett, akkor szálljon is le:

Tisztelt BKV-figyelő!

Ami velem történt egy fél órája, valószínűleg semmilyen következménnyel nem fog járni az illető BKV alkalmazott szempontjából, mégis leírom, mert valószínűleg sokunkkal előfordult már hasonló eset.

Az éjszakai 948-on jöttem haza (szeptember 15, 2009), aki utazott már vele tudja, hogy a Dél-pesti autóbuszgarázsból indul, a másik végállomáson (Csepel, Hollandi út) azonban csak megfordul, nem várakozik semennyit. Ezért nehéz megmondani, hogy melyik busszal mentem, de valószínűleg, ami a Hollandi útról éjjel 2-kor indul. Ezt azért is mondom, mert nem tudtam megnézni sem a busz, sem a buszvezető hölgy azonosítószámát.

126 Tovább

Olyan bérletet vett, amilyet a biztonsági őr még nem is látott

Olvasónk hiába vette meg a MÁV pénztárában a Budapest-bérletet az egyik biztonsági őr az éjszakai buszra nem akarta felengedni, mert szerinte arra nem érvényes a bérlet. Valójában nem látott még ilyen bérletet, de ezt nem merte bevallani. Vajon a cégnél felvilágosítják arról a dolgozókat, hogy milyen bérletek vannak éppen forgalomban?

Szia!

Szeretném elmesélni, hogy mi történt tegnap 07.28-án, kb. 1 óra körül a 907-es éjszakai buszon. Az ember azt hinné, hogyha becsületesen megveszi nem kevés pénzért a bérletet, akkor nyugodtan utazhat éjjel, nappal.

Biztos van rajtam kívül más is, aki egyesített bérletet (mostani nevén Budapest-bérletet) használ, azaz Budapest közelében lakik, s egyszerre veszi meg a pl. MÁV-os pénztárban (ha vonattal jár be Pestre) a vonatos bérletét és az azzal egyesített BKV-s bérletét. A BKV pénztárban kapható bérletszelvényhez képest máshogy néz ki, mert egy vonatjegyre van nyomtatva a bérlet.

33 Tovább

Lerugdosták az éjszakai buszról

Olvasónk több utastársával együtt hiába próbálta megakadályozni, hogy egy utast a 907-es busz biztonsági őrei lerugdossanak az éjszakai buszról a Döbrentei térnél, az utas repült. Perceken át próbálták hívni a rendőrséget, de senki sem vette fel a telefont, fontosabb dolguk volt. Vajon mit tett az utas, hogy lerugdosták a buszról? Részeg volt? Balhézott? Nem volt jegye?

Tisztelt Szerkesztőség!

Elkeserítő dolgok szemtanúja voltam péntek éjszaka hajnali fél egy és egy között az éjszakai 907-es buszon. Az "ellenőröknek" nevezett zöld kukásruhába öltözött állatok brutálisan lerugdostak egy fiatalembert a Döbrentei téren a buszról. Néhány alkalmi és a brutalizmussal párosuló igazságtalanságot nem tűrő fiatallal próbáltam megakadályozni az ellenőrök akcióját- sajnos, sikertelenül. A rendőrség a Móriczig nem volt hajlandó felvenni a telefont,sem utána, az ellenőrök nem szálltak le, minket pedig sokfelé sodort a szél. A sértett hosszú, szőke hajú volt, remélem, ő sem hagyja szó nélkül az esetet, valamint abban is bizakodom, hogy a többi szemtanú is - ha erre lehetőség lesz - az ügy mellé áll. 

Köszönettel: Koós Levente

103 Tovább

Előbb elment az éjszakai busz

Talán a HÉV és a metró a két olyan jármű, ami még menetrend szerint közlekedik. Utóbbi is csak akkor, ha éppen nem kap lángra a vonat két megálló között, vagy nem futkorásznak utasok a síneken. Olvasónk éjszakai busszal szeretett volna utazni néhány napja, de lemaradt róla, ugyanis az a menetrendben kiírtaknál jóval előbb elment:

Helló!

Tegnap este(07.14) barátom legénybúcsúja után tartottunk hazafelé, és úgy terveztük, hogy a 931-es éjszakait az Arany János utcánál elkapva, azzal hazautazunk. A 931-esről érdemes tudni, hogy óránként közlekedik, és arra amerre én lakom, nincs más éjszakai busz, tehát ha ne adj'isten lekések egyet, vagy várok egy órát, vagy marad a kb. egy órás séta a Mechwarttól a 11-es busz vonalán, majdnem a végállomásig...

31 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek