Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ököllel ütötte az utas a bliccelőket

Verekedés az éjszakai járaton: ököllel ütött meg többször két bliccelőt az egyik utas a 973-as buszon, kedden hajnalban, miután nem tettek eleget a biztonsági emberek felszólításának, és nem hagyták el a járművet. -Írja az RTL Hírek

A fiatalok fél három körül szálltak fel a buszra a Blaha Lujza téren. Miután többszöri kérésre sem voltak hajlandóak a 400 forintos, helyben váltható jegyet megvenni, az ellenőrök az első ajtó felé kezdték őket tolni. Közölték velük: ha nem szállnak le, akkor a busz sem fog elindulni.

56 Tovább

Kezdődik a nyári időszámítás

A nyári időszámításra történő átállással kapcsolatos forgalmi változások az éjszakai autóbuszok menetrendjében

A március 28-áról március 29-ére virradó éjszaka 02.00-ről 03.00 órára történő óraátállítással megtörténik a nyári időszámításra történő átállás. Az óránként vagy annál gyakrabban közlekedő éjszakai járatok (906, 907, 908, 909, 914, 921, 923, 930, 931, 940, 950-950A, 956, 960, 973, 979-979A, 996-996A, 997) 02.00 és 02.59 óra közötti indulási időpontjai mindkét végállomásról elmaradnak.

Az órás követésnél ritkább, illetve csak meghatározott időpontokban induló járatok esetében a március 28-áról március 29-ére virradó éjszaka az alábbi változások lépnek életbe:

901: a Közvágóhídtól 1:24-kor és 1:54-kor induló járatok az Óbudai Autóbuszgarázsig közlekednek, a 02.00 és 02.59 óra közötti indulások pedig mindkét végállomásról elmaradnak.

922: a Moszkva téri 2:48 órai és a Budakeszi 2:23 órai indulások elmaradnak.

0 Tovább

Megkéseltek egy férfit az éjszakain

Életveszélyesen megszúrtak egy 19 éves fiatalembert vasárnapra virradóra a BKV éjszakai autóbuszán - közölte Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel. A 956-os autóbuszon összeszólalkozott két társaság, dulakodtak, lökdösődtek. Ennek során megszúrtak egy 19 éves fiatalembert, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett - mondta. A BRFK életvédelmi osztálya keresi az ismeretlen elkövetőt. (Index/MTI)

47 Tovább

Hülye utas miatt állt az éjszakai busz

A BKV utasok kreatívak. Amikor ellenőr jön, mindig kitalálnak valamit, miért nincs jegyük: rossz volt az automata, nincs apróm, nem volt nyitva a pénztár stb. Az igaz, hogy éjszakai szinte lehetetlen jegyet venni az éjszakai járatokra, és nem hord mindenki megánál jegyet, így az éjszakai bliccelést még el tudom fogadni, de hogy a bliccelő még reklamáljon is, és feltartsa a buszt 20 percig, ahhoz már pofa kell:

Kedves BKV-figyelő!

Ha Budapesten Olimpiát rendeznének, biztosan felvennék sportágnak az "ellenőr elől futás" rövidtávú 100 és hosszú távú 300 méteres változatát, hazánkban ugyanis roppant divatos a bliccelés. Nyilván mindenkivel fordult már elő olyan, hogy jegy vagy bérlet nélkül vette igénybe a "hárombetűs" szolgáltatását, és ha ilyenkor jött az ellenőr, akkor jött vele a választási lehetőség is: helyszíni, későbbi, bérletbemutatás, esetleg jegyvásárlás, leszállás, stb.

Február 19-én éjfél után a 979-esen azonban ketten más utat választottak: megpróbáltak nagyjából 30 ember kárán kikerülni szorult helyzetükből, ám végül úgy kullogtak le a buszról, hogy kinevettük őket és megtapsoltuk, ahogy toporzékolnak.

A történet alapvetően normálisan indul: két hölgy ellenőr kérte a jegyeket és bérleteket felmutatni, ám két utas (a busz középső ajtajával szemben ülő úr és hölgy) erre nem volt hajlandó, különböző okokból kifolyólag. Egyik viccesebb, mint a másik, érdemes megismerni tekervényes agyuk gondolatmenetét!

145 Tovább

Hová tűnt az éjszakai busz?

Olvasónk nagy hibát követett el: bízott a BKV weblapjában és menetrendjében. Megnézte az éjszakai busz menetrendjét az interneten, és éjszaka a busz indulása előtt kiment a megállóba, és várta a menetrend szerint 2 órakor induló 972-es járatot. Hiába, mert nem indult:

Kedves BKV Figyelő!

Ezt a történetet (virágnyelven, dióhéjban összefoglalva) a BKV-nak is elküldtem, mivel nagy örömömre találtam egy címet a honlapon, de egyáltalán nem számítok rá, hogy valaki is el fogja olvasni a Nagy Cégnél.

Tegnap (II.14) éjjel megpróbáltunk hazajutni Törökbálintról a 972-es éjszakai járattal, ami a honlap szerint 2-kor indul a végállomásról. Mivel ez az utolsó járat, természetesen több, mint 5 perccel hamarabb kiálltunk a megállóba, nehogy elmulasszuk, hiszen ki akar télvíz idején kinn ragadni egy másik településen?

20 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek