Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Minden utasra jut egy biztonsági őr az éjszakai járatokon

A fenti képet olvasónk, Joci készítette a 909-es éjszakai buszon utazva. Mint az jól látszik, a buszon két utas és három biztonsági őr ül, ezek közül az egyik alszik, a kettő pedig a gonosz bliccelőket figyeli. Gyakorlatilag jobban járna a BKV, ha az éjszakai tömegközlekedést ingyenessé tennék, mert így a jegyárbevételek többszörösét költik el a látszólag semmittevő biztonsági őrökre.

57 Tovább

Vitézy: újabb nonstop villamosjáratok jöhetnek

Műszakilag nem megoldható, hogy a metró éjjel-nappal járjon, de péntek-szombat éjjel esetleg lesz erre lehetőség - mondta a BKK igazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Műszakilag nem megoldható, hogy éjjel-nappal járjon a metró, de elképzelhető, hogy később esetleg péntek és szombat éjjel erre lesz lehetőség - nyilatkozta a Kossuth Rádió reggeli műsorában a Budapesti Közlekedési Központ igazgatója. Vitézy Dávid a BKV-menetrend vasárnap életbe lépett módosításáról azt mondta: egyértelmű siker, hogy mostantól a hatos villamosok éjszaka is, egyes buszjáratok pedig sűrűbben közlekednek. A tapasztalatokat a következő hónapokban kiértékelik, és ez után döntenek arról, hogy kiterjesszék-e a nonstop üzemmódot más villamosvonalakra is.

17 Tovább

Nem várja be az utolsó metrót a metróállomásról induló utolsó autóbusz

Olvasónk, Renáta az alább olvasható levelében arra keresi a választ, hogy a metróállomásokról induló utolsó buszok vajon miért nem várják meg az utolsó metró megérkezését. Ő konkrétan a 67-es buszra panaszkodik, ami állítása szerint pont akkor indul az Örs vezér teréről, amikor az utolsó metró elindul a Deák Ferenc téri állomásról:

Tisztelt BKV-figyelő!

A 67-es busz vonalán, konkrétan Rákos MÁV-telep állomásnál laktam az elmúlt fél évben. Egy este a belvárosban szórakoztam a barátaimmal, nem terveztem, de az utolsó metrót sikerült elérnem. Nem nagyon közlekedtem ennyire későn, így nem voltam tisztában azzal, hogy az utolsó 67-es busz az Örs vezér teréről 23.35-kor indul. Többen valószínűleg tudjátok, hogy az utolsó metrószerelvények pontosan ugyanebben az időben, 23.35-kor indulnak a Deák Ferenc térről.

44 Tovább

Kiröhögték a biztonsági őrök a megállóban hagyott utast

Olvasónk április 3-án hajnalban szeretett volna felszállni a 973-as autóbuszra a Cházár András utcánál. Mivel a busz előbb odaért a megállóba, mint az utas, olvasónk futni kezdett. A buszvezető türelmesen várt, míg az utas odaért, majd az orra előtt becsukta az ajtót és a piros lámpához gurult. Az eseten a buszon lévő biztonsági őrök nagyon jól mulattak:

Tisztelt BKV Ügyfélszolgálat!

Alábbi levelemben éjszakai buszvezetőjük munkájával kapcsolatos elégedetlenségemnek szeretnék hangot adni.

Nem utazom gyakran az éjszakai járatokkal, ha igen, általában minden rendben megy, sokszor arra gondolok, miért nincsenek nappal is ilyen átfogó járatok, mint például a 973-as. Szerteágazó és jól kidolgozott az éjszakai hálózat, ezzel nincs is baj.

30 Tovább

Nem tudták garantálni a biztonságát, ezért leszállították az éjszakai buszról

Dávidot a 901-es éjszakai buszról leszállították a biztonsági őrök. Nem azért, mert nem volt jegye, hanem azért, mert nem tudták garantálni a biztonságát. Egy részeg belekötött, lökdöste, és azzal fenyegette, hogy lerúgja a buszról. A biztonsági őr nem a rendbontót, hanem a fizető utast szállította le a buszról:

Kedves BKV-figyelő!

Szeretném megosztani veled a ma (01.30.) hajnali 2 körül történteket. Pár haverommal ünnepeltük cimborám új lakását, kb. hajnal fél 2-ig. Búcsúzkodás után elindultam a legközelebbi 901-es megállójába, a Stadionoknál. (Azt gondolom mondanom se kell, hogy a lecsupaszított megálló táblán csak üres keretek, és semmi más nem jelzi, hogy itt működő megálló van).

126 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek