Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Éjszakai közlekedés II.

Kedves Figyelő!

Jó pár hónappal korábbi, téli "élményemet" osztanám meg Önökkel. Mátyásföldön lakom, éjszaka a 908-as busszal tudok hazajutni. A busz a Veres Péter úton megy végig -elvileg-, Cinkota felé. Azon az éjjel a sofőr újított, és a Veres Péter útról jobbra lekanyarodva az Újszász utca felé vette az irányt. Az utasok nagy része szó nélkül, kétségbeesve leszállt az első megállónál, 3-an maradtunk a buszon: egy kb velem egyidős lány, illetve egy illuminált alvó férfi. Megkérdeztük a sofőrt, h. mégis mikor kanyarodik vissza a rendes útvonalra, aki erre közölte, h. mi részeg hülye ....ák vagyunk (megjegyzem színjózanok voltunk mind a ketten) és hogy igenis ez a jó útvonal. Végül megállította a buszt, és mi megmutattuk neki a buszon lévő táblát,h. merre is kéne menni. A sofőr erre diadalittasan közölte, h. ő jó úton megy, mert érintjük a táblán feltüntetett utcákat. na persze, csak épp a túlsó végüket... Alvó barátunk is felébredt,azt sem tudta hol van, de ő is elküldött minket melegebb éghajlatra. A történet vége annyi, h. Cinkota előtt nem sokkal végre le tudtunk szállni a buszról, és sétálhattunk vissza Mátyásföldre-éjjel kettőkor, januárban.

Hogy valami pozitívumot is mondjak, a Mátyásföldön dolgozó ellenőrök kifejezetten kedvesek és türelmesek:)

Tisztelettel: Molnár Andrea
6 Tovább

Ellenőr és turista

Sziasztok!

Én azt tartom nagyon elkeserítőnek, hogy az ellenőrök teljesen tudatosan a turistákra mennek. Sokszor láttam sajnos, hogy a Vörösmarty téren, vagy mondjuk a Deákon már teljesen tudatosan szúrják ki a turistákat, akik talán elfelejtettek átszálláskor újra jegyet érvényesíteni.  Azt is észrevettem, hogy mikor külföldről nagy táskákkal felszerelkezve jöttem meg, olyankor mindig rámugrottak többen.

üdv: 42
6 Tovább

Búcsú a Mikiegeres nyakkendőtől!

Te láttál már Mikiegeres nyakkenőben ellenőrt? Még nem? Akkor siess, mert 2008. elejétől új ruhába öltöznek a BKV dolgozói. (fotó: index)








Mikiegér nem vicc, a Déli pályaudvarnál rendszeresen van egy ellenőr, aki a szekrény mélyéről előhalászott, talán még az ovis ballagáson viselt Mikiegeres nyakkendőben kéri a jegyeket. Bár nem tudni, hogy azért, mert a BKV-s nem tetszik, vagy azért mert eltűnt, erre talán sosem derül fény, viszont arra hamarosan igen, hogy milyenek lettek a Makány Márta divattervező által tervezett új formaruhák. Az index szavazásán a következő eredmény született:

 "Felvenne ilyen ruhát? | Igen, buszkén: 278szavazat | Nem, nem soha: 117szavazat | A Szigeten, karaokézni: 104szavazat | Csepelen: 28szavazat | Nyusziálarccal: 126szavazat | Nem tudom: 28szavazat" (2007. június 16. 22:10)

Szavazni még lehet. Az indexes cikket ITT megtalálod! A BKV figyelőnek tetszik az új ruha, kíváncsian várjuk a beiktatásukat!



10 Tovább

Utas-figyelő

A BKV-figyelő több, mint négy éve alatt számtalan próbálkozás volt már BKV-dolgozók részéről úgynevezett „Utas-figyelő” blogok indítására. Ezek legtöbbször halva születtek, mert a szerkesztőjük vagy nem volt felkészült, vagy nem szánt elég időt a blog beindítására. (Persze az is lehet, hogy maga a blog nem érdekelt senkit.)

Most a BKV-figyelő indít útjára egy ilyet, bár ez nem blog lesz, hanem egy Utas-figyelő bejegyzést. A célunk nem más, mint hogy a blog olvasói sokkal tisztább képet kapjanak a közlekedési társaságról, a BKV-s dolgozók munkájáról, mindennapjairól. Talán ha megismerik a járművezetők, ellenőrök, pénztárosok (stb.) munkáját, megértőbbek lesznek, és máshogy néznek majd a munkavállalókra.

Ezen bejegyzés alá várjuk a BKV-s dolgozók beszámolóit, panaszait, észrevételeit hozzászólás formájában. Minden olyan kommentet szívesen veszünk, amik a BKV-val, a dolgozókkal és az utasokkal kapcsolatosak. Nyugodtan írjátok meg, ha hülye utassal találkoztok, erről is szívesen beszélgetünk! :)

(Természetesen a dolgozók észrevételeit továbbra is várom e-mailben, ha olyan a téma, akkor továbbra is közzéteszem, és megpróbálok segíteni.)

120 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek