Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

BKV: blamázs-TOP10 2009-ben

A 2009-es év híreinek egyik főszereplője kétségtelenül a BKV volt. A közlekedési cég legérdekesebb idei történeteiből válogattunk, volt miből.

1. Az év legnagyobb port kavaró BKV-s botránya mindenképpen Szalainé Szilágyi Eleonóra humánpolitikai igazgató végkielégítésének ügye. Szalainé úgy vett fel 2008 tavaszán közel százmillió forintot végkielégítésként, hogy aztán nyártól mégis tovább dolgozott a BKV-nál havi 2,5 fél millióért. A pénzt természetesen nem adta vissza.

31 Tovább

Nagyon felkészült a BKV az áfa emelésre

Hetek óta tudni, hogy a mai naptól az ÁFA emelés miatt minden drágul, többek között a tömegközlekedési viteldíjak is. A jegy ára például 290 forintról 300-ra emelkedett. A BKV legyárthatta volna előre a jegyeket, de nem tette, inkább a régi jegyeket alakítják át. Szívesen megkérdezném az Apehet, hogy ez így mennyire szabályos. Minden jegy-sorszámhoz tartozik egy összeg, amivel a cég elszámol, tehát a BKV hibába írja át a jegyek árait, attól az még 290 forintos jegy marad.

115 Tovább

Félbemaradhat a 4-es metró építése

A 4-es metró alagútját fúró Bamco konzorcium írásbeli ultimátumot adott a BKV-nak. Eszerint ha április 12-ig a BKV nem teszi meg a megfelelő lépéseket a Bamco által követelt 115 millió euró (35 milliárd forint) kifizetésére, valamint nem módosítja az ütemtervet úgy, hogy a kötbérterhes határidők átlépése miatt a Bamcónak ne, vagy csak jóval kevesebbet kelljen fizetnie, felmondják a kivitelezésre kötött szerződést. Ha ez megtörténik, félbemaradhat az egész beruházás.

Az Index birtokába jutott információk szerint a Bamco április 12-ig adott határidőt a BKV-nak, hogy teljesítse követeléseit. A cég levele (amelyet egyébként megkapott a főváros vezetése is) azt állítja, hogy a Bamco álláspontja szerint a BKV lényegesen és sorozatosan megszegte a 2006-ban kötött kivitelezési szerződést, ezért ha nem orvosolja a mulasztásait, akkor a Bamco szerződésszegésre hivatkozva felmondja a szerződést.

A levél szerint a Gellért téri állomásnál 2,2 millió euró többletköltség merült fel, és 75 hét késedelem alakult ki a kötbérterhes határidőhöz képest. Az Etele téri állomásnál 26 millió euró a többletköltség, és 17 hét a késedelem. A Fővám téren 65,5 millió euró a többletköltség, 35 hét a késedelem. A Bamco szerint a munkák a BKV által erőltetett felesleges felgyorsítása további 21 millió euró többletköltséget okozott.

56 Tovább

Káosz a BKV-s formaruhák körül

Kicsi, bolyhosodik, kényelmetlen és kivasalhatatlan. Így jellemzik azok a BKV-s ismerőseim azokat az új egyenruhákat amiket a cég néhány napja kezdett el szétosztani a dolgozók között. A késve megérkezett ruhát nem minden BKV-s tudja átvenni, mert nincs a méretében, kevés van készleten, és van ami még meg sem érkezett. Mint arról már korábban beszámoltunk, teljesen feleslegesen vettek a BKV dolgozókról tavaly méretet, az új formaruhákat szabvány szerint gyártották. Makány Mártán kívül nem sokaknak tetszik tehát az új uniformis. Valószínűleg nem is ez volt a cél, hanem az, hogy valaki megint jól járjon:

Szia BKV figyelő

Van szerencsém megismertetni vele, milyen a szervezett káosz és ütemezett toprongy a BKV-nál. Nagy hírverést kapott, hogy új egyenruhát kapnak a sofőrök és ellenőrök. Szuper tervezőtől, szuper anyagból, stb…

Még a múlt év végén, komoly szervezkedés után a sofőrök befáradtak méretvételre, ahol keresztbe hosszába,átlósan lemérték őket, s név szerint regisztrálták. Apósom, Gipsz Jakab, 180 cm magas, kb. 100-105 kilós ember, nem a pocakos, inkább a testes típus. Ma volt szerencsém bekísérni a Cinkota garázsba, mert kiírták, hogy ezen a két napon lehet felvenni az új munkaruhát. Már a ruhajegy amin nyilvántartják, gyanús volt. Ugyanis magasságként 178 cm állt rajta, valamint M mint méret. Gondolom a 90 kilósok az S méretűek.

Tehát belépünk a raktárba és várjuk, hogy leakasztják a fogast amin szerepel az öreg neve, s ott lógnak rajta a ruhák. Ehhez képest megkérdezték, hogy 59-es méretű naci megfelel e, mert már csak olyan van. Ez kb. a hónaljig ért, tehát köszönte nem kérte. Zakó. Ja! Hát a zakó az még nincs kész. Kérdés. Ingből hányas lesz? Mondja az öreg, oda van írva. Persze az a papír már sehol nincs amire anno a levett méretet rávezették. Így kikeresték a megfelelő méretet. 45-ös. Mellény és pulóver. Anyaga acryl. Jó meleg lesz télen. Ennél rosszabb anyagot elképzelni sem tudok. Tudjátok ebből lesz az a térdig érő, kikönyökölt, dupla hosszúságú ujjat növesztett pulóver, amiben a hobók járnak. Meg a bölcsészek:-)

49 Tovább

Sztrájkolhatnak a villamos- és buszvezetők

A csütörtöki bértárgyalás után sztrájkot helyezett kilátásba a BKV 11 szakszervezete, amelyek főleg a villamos- és buszközlekedésben dolgozókat képviselik, értesült az Index. A cég vezetése nem mozdult el korábbi, 3 százalékos fizetésemelési ajánlatától.

Nem vezetett eredményre a BKV és a szakszervezetek közötti csütörtöki bértárgyalás. A megbeszélés után a főként a villamos- és buszközelekdésben dolgozó munkavállalókat képviselő szakszervezetek sztrájkot helyeztek kilátásba.

Jelenleg a BKV 3 százalékos emelést kínál, a szakszervezetek jelentős része viszont 8 százalékot kér. Az egyik, főleg metrósokat tömörítő szervezet hajlandó lenne elfogadni a 7,5 százalékot is.

Tizenegy szakszervezet alakította meg a sztrájkbizottságot, mondta az Indexnek Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője. Ezek a szervezetek a BKV munkavállalóinak több mint 50 százalékát képviselik, tette hozzá. Innentől kezdve kétórás figyelmeztető sztrájk bármikor lehet, de ennek részletreiről Nemes Gábor egyelőre nem kívánt nyilatkozni

(Index)

97 Tovább
«
123

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek