Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Miért nem tájékoztatja utasait a BKV?

Tegnap délután kétszer szakadt le a felsővezeték a 47-es és a 49-es villamos közös pesti szakaszán. A BKV még az új villamosmegállókba nem szerelte fel a hangos utastájékoztató rendszert, ezért az utasok nem tudták, miért nem járnak a villamosok, valamint azt sem, hogy a pótlóbuszokra melyik megállóban lehet felszállni. Olvasónk nem érti, hogy a BKV miért színészhangokra költi a pénzt, miért nem arra ami fontos, például a korrekt tájékoztatásra:

Kedves BKV-figyelő!

Ma (2009.10.26) 3 órakor egy egyetemre késve jött be egy srác, és elmesélte a tanárnak, hogy a 47-49-es felsővezetékét egy óvatlan daru elszakította. Mivel tudtam, hogy én valamivel 5 előtt végzek, gondoltam addigra megoldódik a probléma.

Kiérve a Fővám téri állomásra iszonyat tömeg fogadott, és lincshangulat. Senki se tud semmit, nem jön semmilyen pótló, tele a peron emberekkel, és iszonyat dugó áll a Gellért hegytől a Kálvinig. Mivel nagy csomagjaim voltak, jobbnak láttam felhívni a BKV infót, hogy mi a helyzet, gyalogoljak-e el a Kálvinra, onnan a metróval a 7-es buszhoz, hogy Kelenföldre kiérjek. Az információs hölgy 5perc várakozás után közölte, 40-kor indult el a villamospótló a Deákról, mert a 3 órási felsővezeték szakadás helyreállítódott már, de utána most 20 perce ismét leszakadt, 10 perce indult el a pótló (ekkor ugye '50 volt) mindjárt itt kell lennie, várjuk türelemmel.

59 Tovább

„Rendben fiúk, jó utat!” –mondta az ellenőr a hajléktalanoknak

Olvasónk néhány napja a 99-es járaton utazott ahol bliccelőkkel és hajléktalanokkal jópofizó ellenőrrel találkozott. Az ellenőr nem tette le a bliccelő utast a buszról (pedig mondta, hogy a következőnél leszáll, de utazott tovább), a hajléktalanoknak pedig még jó utat is kívánt. "Ezek után miért vegyek jegyet, bérletet" -teszi fel a kérdést olvasónk a blog kommentelőinek.

Tisztelt BKV-figyelő!

Sajnálattal és felháborodással tapasztaltam az alábbiakat a BKV 99-es buszjáratán.

Időpont: 2009. október 7-én 18 óra 15 perc. Irány: Eurparktól Blaha Lujza tér felé. Buszjárat rendszáma: BPI 522. Ellenőr igazolványszáma: 110

A buszjáratra felszállt az ellenőr és kérte az érvényes jegyeket-bérleteket. Az első ülésen telefonján hangosan zenét bömböltető roma lány ült. Egyébként ezen a járaton mostanában ez a divat. Nem kigyúrt vagy fenyegetőző tipus, hogy szegény ellenőr ne tudna fellépni vele szemben. Közli, hogy neki nincs jegye, de majd leszáll. Ellenőr válasza: RENDBEN. Csak jelzem, hogy a lány a sokadik megálló után sem szállt le. Ezt az ellenőr többször is látta, de még csak rá sem kérdezett kb. mikor óhajt mégis leszállni, meg sem bírságolta, stb.

100 Tovább

Szájbarúgással kezelte volna a problémát az ellenőr

A 19-es villamoson egy srácot azért akartak megbüntetni az ellenőrök, mert bérletére a diákigazolványának száma nem volt ráírva. Ahelyett, hogy tollat adtak volna neki, hogy pótolja a hiányosságot, szájbarúgással fenyegették, illetve barátnőjét is meg akarták büntetni, akinek egyébként minden rendben volt a jegyével. A levél végén szavazz!

Kedves BKV-figyelő!

Nemrég, mialatt utaztam a 19-es villamoson a Batthyány tér felé, a Clark Ádám téren felszállt egy köpcös, nyakában messziről látszó, vastag fuxot viselő figura. Valahogy megéreztem, hogy ellenőr lesz, elvégre évek óta jegy nélkül járok - illetve gyűjtőjegyet hordok magamnál és ha a helyzet rákényszerít, lyukasztok - néhány másodperc múlva villantotta is fel a karszalagot. Picit becsináltam, mert nem lyukasztottam jegyet, így mikor elkezdtek közeledni felém, felálltam és indultam az ajtó felé, hogy leszállok. Hamar kiderült azonban, hogy nem kellett volna ilyen forrón ennem a kását, mert már megtalálták maguknak a napi betevőt.

234 Tovább

Piroshullámban vánszorog a 47-es villamos

76 Tovább

Saját szabadidejét áldozta fel a buszvezető

Vannak még igazi emberek ebben a városban, a BKV-nál is. Olvasónk a 139-es busszal szeretett volna utazni, ami a nagy hó miatt nem tudott elindulni, ugyanis a csuklós buszt nem tudták leküldeni az emelkedőről. Az utasok mégsem maradtak a megállóban, mert egy haza igyekvő buszvezető látta a megállóban álló utasokat, a garázsmenetes buszt visszafordította és újból munkába állt, feláldozva ezzel a saját szabadidejét:

Kedves BKV-figyelő!

Egy kellemes tapasztalatot szeretnék megosztani veletek.

Ma este fél 8 körül már nagyjából fél órája gyülekezett a tömeg a Déli Pályaudvarnál a Gazdagrétre közlekedő 139-es buszra várva. Persze, gondoltam, leesett az első idei nagyobb hómennyiség, a felszíni közlekedés erre rögtön lenullázódott. Busz sehol, utasok egyre feszültebbek. Egyszer csak feltűnt a távolból egy kis busz, 139-es jelzéssel. Ez azért volt szokatlan, mert ez a járat csuklós szokott lenni. A tömeg felpréselte magát a buszra és elindultunk.

És itt jön a váratlan esemény: a sofőr kedvesen köszöntötte az utasokat, elmondta, hogy a csuklósok a hó miatt fennragadtak a gazdagréti végállomáson, ezért úgy döntött garázsmenet lévén tesz egy plusz kört, hogy a régóta várakozó utasoknak segítsen hazajutni.

Az utasok tapssal honorálták a figyelmességét. A saját szabadidejéből áldozott fel a kedvünkért! És ha ez még nem lenne elég: ahogy felkanyarodott Gazdagrétre, még búcsúzóul kellemes pihenést kívánt az utasoknak a viszontagságos hazaút ellenére is.

Ezúton szeretném megköszönni a BPI-337 rendszámú busz vezetőjének áldozatos és nem mindennapi hozzáállását.

Üdvözlettel: Moni

42 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek