Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elhagyta a kígyóját a 159-esen

Amikor wade levelét elolvastam, először nem hittem el amit ír. Majd megnéztem a csatolmányt, amit a levelével együtt küldött. A történet annyira abszurd, hogy még mindig röhögök rajta, ha eszembe jut:)

Hello BKV figyelő!

Egy apró sztorit szeretnék Veletek megosztani, ami tegnap (július 30.) történt velem a csepeli 159-es buszon, este 8-9 óra körül.

Mindig is élvezettel szállok fel egy-egy BKV járatra, mert bármikor olyan furcsasággal találkozhatom, ami vagy jókedvre derít, vagy mélységesen elszomorít. De tegnap kicsit beparáztam.

Csepelen, a Szent Imre téri végállomáson szálltam fel a bent várakozó 159-es buszra. Fülembe szólt a zene, kezembe újságot olvasva (tudom, veszélyesen közlekedem) mentem fel a buszra az első ajtón. Nem nagyon néztem körül. Leültem a vezetőfülke mögötti 4-es ülések mögötti 2-es ülés egyikére, és tovább folytattam az olvasást, és vártam, hogy elinduljon a busz. Néha azért a szemem sarkából láttam, hogy akik felszállnak a buszra (fiatalok, öregek vegyesen), oda-oda somfordálnak a sofőr mögött első üléshez, és röhögnek, vagy elszörnyülködnek. Ja és páran még fotóztak is. Akkor nem igazán értettem miért, meg nem is érdekelt a dolog, lefoglalt az újság, meg nem vagyok az a nagy bámészkodó fajta. Azt gondoltam, hogy esetlen valami állat lehet pl. egy kis macska vagy kutya, és a sofőr szállítja haza vagy ilyesmi.

Aztán pár perccel később elindultunk. Kb. 4-5 megállót mentünk úgy, hogy minden felszálló ugyanúgy megnézte, fotózta stb. és akkor valaki "vette a bátorságot", hogy kérdőre vonja a sofőrt:"Tudja -e hogy egy kígyó van a fülke mögötti ülésen?" A sofőr kicsit értetlenkedett, de a következő megállónál megnézte, hogy tényleg ott van-e az állat.


64 Tovább

Utas, és a gyorsan záródó ajtó

Zsoca kedvéért itt egy új ajtós sztori, ahol természetesen –mint mindig- az utas volt a hibás, és a hülye, mert megpróbált busszal utazni.

Kedves BKV Figyelő!

A mai napon történteket szeretném megosztani sorstársaimmal. Kispest Hunyadi utcai megállóban vártam a 99-es buszra 6 óra 30 perckor jött is a BPI 647 rendszámú .

Miközben fékezett,már kinyitotta a hátsó ajtót,én már közeledtem a 2.ajtó felé. Mikor megállt már én is ott álltam,

Vártam a vezető kegyeire,hogy kinyissa az ajtót. Ő,ezt nem tette meg. Pár másodperc döbbenet után,elindultam a hátsó ajtó felé,mire ő ,a nagyhatalmú becsukta az orrom előtt és sietve távozott. Itt üzenem neki,ha esetleg ide tévedne,hogy nem érem be ennyivel,hogy most ezt megírom, mert rendkívüli módon feldühített. Egyre inkább az a tapasztalatom,tisztelet a kivételnek,hogy igyekeznek az utasokkal kiszúrni,mintha nem belőlünk élnének. Az ilyen emberek akarnak béremelést? A munkáját mindenkinek becsülettel,tiszta szívvel kellene végeznie ,még a BKV dolgozóinak is.

Üdvözlettel:TK

71 Tovább

A nap parkolása

A kép még friss, ma 15:30 magasságában lőttem az Etele téren a 19-es villamos megállójában. A Suzukis úgy gondolta, hogy Ő bárhova leparkolhat. még a villamosmegállóba is.



60 Tovább

Mattrészegen hangoskodnak

A buszvezető a munka után azt csinál, amit akar. Annamarit mégis zavarja, hogy a műszak után a buszvezetők hazafele részegen hangoskodnak a buszon. Szvsz addig nincs probléma, amíg nem vezetés közben isznak:)
Kedves BKV Figyelő!

Az elmúlt időszakban feltűnt nekem egy dolog a BKV sofőrökkel kapcsolatban, ezt szeretném megosztani Veled.

Gyakran utazom a 19-es buszon, mindig késő esténként, a Nagykőrösi úti felüljárónál szállok fel. Ez a megálló ugye a következő a Dél-pesti buszgarázs után. Ezért ezen a buszon, főleg ebben az időpontban nagyon sok sofőr utazik, aki már leadta a műszakot, és hazafelé tart éppen. Eddig szinte kivétel nélkül azt tapasztaltam, hogy amikor felszállok, a buszon ülő sofőrök többsége már teljesen részeg. Kezükben piás üveg, hangoskodnak, kiabálnak, mintha csak ők lennének a buszon. Olyan is előfordult, hogy a következő - Tesco - megállónál bekiabálnak az idős, vagy sok szatyorral felszállni kívánó hölgyeknek, hogy ne az első ajtón próbálkozzanak stb. Szóval minősíthetetlen a stílusuk. De hát munkaidő után azt csinálnak, amit akarnak. Mégis, hogy lehet, hogy már a garázst elhagyva totál részegek? A garázsban rúgnának be? El sem tudom képzelni, hogy ott kocsma működjön.

Van egy BKV sofőr ismerősöm, akiről tudom, hogy munkán kívül nagyon keményen piál. A párom szokta mondani, hogy szerinte ennyi pia képtelenség, hogy másnapra teljesen kiürüljön a szervezetből, mire dolgozni megy. Volt, hogy egyik este ez a sofőr ismerősöm is a 19-es buszon volt, csak nem láttuk meg egymást, hanem már csak a Dél-pesti kórháznál (azaz pár megállóval később) futottunk össze. Addigra olyan részeg volt, hogy össze-vissza beszélt.

Szóval, ezek az emberek hol lesznek a munka végeztével ilyen gyorsan piásak? És vajon mire újra buszra ülnek, már minden ital kiürült a szervezetükből? Vagy csak én vagyok túl aggályos? Vagy?

Üdv.: Annamari
75 Tovább

Re: Majd észreveszik, és sétálnak

Kedves BKV-figyelő, kedves olvasók!

Olvastam a Dózsa György útnál lévő 79-es trolimegállóról írt levelet, és a héten örömmel tapasztaltam, hogy az említett baki (nincs cetli a megálló helyének megváltoztatásáról) megszűnt! Nem tudom, hogy ez a blognak köszönhető-e, vagy valaki a BKV-nél is észrevette, minden esetre cselekedtek, és ezért jár a dícséret!

További jó BKV-zást: halalosiram
16 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek