Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Deák téri automaták és ellenőrök

Többször számoltunk már be mi is, a Deák téri automatákról, melyek 10 esetből 1-szer ha működnek. Norbert barátnője sem tudott jegyet venni, ebből lett később a balhé.

Tisztelt BKV, Kedves Homár és BKVfigyelő!

Tudom, sok ember kezdi így e-mailjét, de őszintén nem hittem volna, hogy egyszer én is beállok a sorba, és kénytelen leszek a BKV jegyellenőreinek viselkedése miatt panaszt tenni.

A mai napom, 2008 március 21-én, este 11-kor a barátnőmmel próbáltunk felszállni a 2-es metróra, a Deák Ferenc téren. Miután nekem van bérletem de a barátnőmnek nincs - mint minden jogtisztelő magyar állampolgár - mi is megpróbáltunk jegyet venni az automatából (Jegykiadó automata 1 - Deák Ferenc téri metró aluljáró, ha a kisföldalatti múzeum felöl megy le az ember, a mozgólépcsőn leérve, jobbra az első). Ez az automata az általam kipróbált kb. 500 forintnyi apróból semmit sem fogadott el. Mea culpa, a mellette levő automatát nem próbáltam ki, gondoltam, ha szükséges lesz, majd az ellenőrtől veszek jegyet. Itt szeretném megjegyezni, hogy ekkor még terveimben szerepelt, hogy a 11:30-as HÉV-et elérem a Batthyány téren (Ezen tervem hamarosan szertefoszlott). Tehát le a mozgólépcsőn, ahol - várakozásaimnak megfelelően két ellenőr várt minket. Szintén itt szeretném megjegyezni, hogy "bliccelni" nem állt szándékomban, hisz a Deák Ferenc téren a metróra jegy nélkül felszállni ugyan olyan nehéz, mint fing-hajtásos rakétával a Holdra eljutni. A jegyellenőr hölgyeknek teljesen normálisan - eurokon
- A "Jegykiadó automata 1" semmilyen pénzt nem fogad el,
- A "Jegykiadó automata 2" elfogad pénzt, de jegyet nem ad.

Az Ő válaszuk erre az volt (a nagyon jól begyakorolt "6.000 Ft pótdíj" szövegen túl), hogy az én hibám, hogy automatába dobálom a pénzem, amikor ott van a forgalmi ügyelet. Ennél a pontnál a barátnőm megpróbálta az egyik jegyellenőr hölgy kabátjára kitűzött igazolvány megfordítani (mely úgy volt kitűzve, hogy a fehér, üres oldalát lehetett csak látni), melynek következménye őrült üvöltés lett a jegyellenőr részéről - miszerint Őt bántalmazzák.

60 Tovább

Pirospont a BKV-nak

A sok negatív automatás post után itt egy kis pozitívum. Végre a BKV érintőképernyős automatáiból nem csak vonaljegyet és szakaszjegyet lehet venni, hanem helyszíni –éjszakai- jegyet, napijegyet, hetijegyet és turistajegyet is, bár a bérletek még hiányoznak. Utasok nevében is köszönjük a fejlesztést.

Képeket köszönjük Peti817172M-nek
34 Tovább

230 forintba kerül még egy jegy

Kedves bkvfigyelő!

Úgy látszik a bkvnak nem fontosak a jegyáremelések, mert a Batthyány téren éppen most vettem az automatábol 230ft-ért vonaljegyet! :) Tehát csak javasolni tudom mindenkinek, hogy automatabol vásároljon, mert úgy néz ki még nem allították őket. :) Csak egy probléma volt, a 100ast nem igazán akarta elfogadni. :)

Üdv: Balage
TIPP: Több automatából is még 230 forintért lehet venni a vonaljegyet, 270 helyett. Aki még spórolni szeretne, siessen, mert fogy.
39 Tovább

Félmunkát végez az alvállalkozó

Tisztelt BKVfigyelő!

Nov. 19-én volt egy blog arról, hogy nem működnek az automaták. A Deák térnél találtam az alábbi automatát nov. 21-én, ami működött ugyan, de a BKV nem szerette volna, hogy bárki is használja.

Üdvözlettel, Daneelo

Nagyításhoz klikk a képekre!
19 Tovább

Szinte lehetetlen jegyet venni hétvégén

Nagyban zajlik a BKV „Blicc Over” akciója, és elvileg mindent megtesznek azért, hogy visszaszorítsák a bliccelést. Vasárnap este körbenéztem a Móricz Zsigmond körtér – Bertalan Lajos utca – Szent Gellért tér vonalon, illetve a Deák téri metróállomás bejáratánál. 18 jegyautomatából 4(!) működött, a többin a szokásos hibaüzenet volt olvasható. Egyszer már felhívtuk a társaság figyelmét, hogy ez így nem elfogadható, de úgy néz ki hiába beszélünk. Az utas nem tehet mást, mint rohangál az esőben, hidegben, működő automatát keresni, vagy felszáll jegy nélkül. Még egy olyan dolog, amire az értelmetlen reklámokba nyomott milliókat lehetne költeni.

Számomra még mindig érthetetlen, hogy az automatákat üzemeltető Protokon Kft. mit keres még a cégnél, miért nem keresnek egy másik alvállalkozót?
31 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek