Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ál-ellenőr a 7-es buszon?

Sziasztok!

Szerintem Ti járatosak vagytok az ilyesmiben, ezért titeket kérdezlek: Szombaton új pénztárcámba elfelejtettem betenni a BKV bérletemet (könyvtárjegyem,stb.) a 7-esen jött az ellenőr, bérletet nem tudtam reprodukálni, diákom odaadtam, felírta az adatokat, tudom 3000 bemutatással.

Viszont mikor elment az ellenőr,vagyis  a következő megállóban leszállt,akkor fogtam csak fel, hogy mi a fene történt:

-se karszalag
-se kitűző, azonosító
-se másik ellenőr nem volt vele

Csak simán járkált ott egy ember, kérte a jegyem, adott egy 12 e-s csekket, és felírta a diákom számát. Mivan , ha nemis ellenőr volt, csupán egy általa begyűjtött 12e-s csekket passzolt el? Mivan, ha csak az adataimat akarta kicsalni? Miért nem volt rajta semmilyen azonosító?Nem párban kell járni?

Meg tudnám kérdezni valahogy a BKV-t hogy ,most akkor az ő emberük büntetett meg,vagy csak valami vicces kedvű?

Előre is köszi, és az ügy kicsit sürgetős lenne,mert ugye 8 nap a bemutatás..
55 Tovább

Kamu büntetéseket küld a BKV?

Az elmúlt egy hétben két olyan levelet is kaptunk, melyekben az olvasók a BKV-tól érkezett büntetésekről írnak.

Roland két képet is küldött, melyet egy fizetési felszólításról készített, és nekik postáztak ki, és több mint 500 ezer forintot követelnek. A dolog lényege csak annyi, hogy a címzett jelenleg sem lakik ott, és elmondása szerint sosem lakhatott, ugyanis a ház előzőleg egy idős asszonyé volt. (A büntetésről készült két képért kattints IDE és IDE)

Szia.

Az alábbi felszólítást kaptuk a mai napon. Az talán nem annyira mellékes hogy az illető nem lakik itt(2003 óta miénk a ház, de azelött is egy idős hölgy lakott itt, akinek csak egy lánya volt), de még az irányító szám is rosszul lett megadva, amit közel 4 év alatt nem tudtak ellenőrizni. Mindesetre nem semmi... :)

Üdv:
Roland


A másik történetet Alexandra küldte be nekünk, akinek a problémája csak annyi,, hogy valamelyik rosszakarója az Ő nevét és címét diktálta be, amikor elkapták. Reméljük eltette e régi bérleteket, mert akkor javaslom neki, hogy pereljen.
Üdvözletem!

Nem értem hogy a BKV ellenőrök mér veszik ilyen lazán a munkájukat. Nem sértegetni akarom őket de ha valakit elkapnak blicceléssel miért nem kérnek valamilyen igazolványt tőle ahelyett bemondás alapján fogadják el az adatokat? Én minden hónapban megveszem a bérletemet mégis megbüntetnek. Valójában nem engem, hanem azt, aki betanulta az adataimat és bemondta az őt elkapó ellenőrnek! Igazságtalannak tartom és borzasztóan rosszul esik, hogy a rosszakaróm megússza míg engem folyamatosan felszólítanak a pótdíj befizetésére. Életemben nem bűntettek meg blicceléssel és ha valaha is megtörténne egyből fizetném is a pótdíjat! DE nem ez a fontos, hanem az h ez így nem mehet tovább. Egyszerűen képtelen vagyok elfogadni h valaki folyamatosan az én nevemben bliccel, és az ellenőrök könnyen igazoltatás nélkül hisznek neki ezek szerint elég ha valaki a szomszédja nevét címét bemondja és megússza míg akinek a neve szerepel a bűntető cédulán az meg fizethet és nem tud mit tenni! Kérem, segítsenek!
49 Tovább

Kamu büntetések a BKV-nál

A BKV-figyelő mindig kiáll azok az utasok mellett, akiket a cég ellenőrei jogtalanul büntettek meg. A jogtalan büntetések alá sorolom a fiktív büntetéseket is, melyeket a BKV még bizonyítani sem tud. Ezeket gyűjtjük most, küldjétek őket, várjuk!
Szia BKV-Figyelõ!

Az volna a kérdésem, nincs-e rá mód valahogy, a blogodon keresztül, hogy akiket kamu büntetésekkel büntettek meg, valahogy összefogjunk? Úgy gondolom, többen többet el tudnánk érni, mint egyenként. Kaptam 6 büntetésrõl egy 70,000 ft-os fizetési felszólítást, kikértem a jegyzõkönyveket, egyrõl kiderült, hogy ha igaz is volt, elavult, a maradék 5-rõl meg meg vagyok gyõzõdve, hogy az ellenõr hamisított. Az elsõ büntetés mondjuk, hogy jogos, mert ugyan volt érvényes bérletem, a diákmatricám akkor járt le, vagyis egy héttel korábban, és még nem kaptam meg az újat.

Az összes többit szerintem ez alapján gyártotta két ellenõr, az egyik állítólag 3x (!!!) büntetett meg, ráadásul egymáshoz közeli idõpontokban, így már amiatt is emlékeznem kellene (ha lett volna ilyen) Hozzáteszem, abban az idõben bõven a Deák téren dolgoztam, minden áldott nap mentem, és aztán a diákbérlet nem olyan megterhelõ anyagilag, szóval 100%, hogy volt bérletem. Mint ahogy az elsõ büntetésnél is látszik, csak ott a matrica volt hiányos, ami mondjuk késõbb pótlódott, de azt most hagyjuk is, a többi 4 büntetést vitatom, amit ezután jött. (jééé) Tehát bérlet volt, és annyira hülye sem vagyok, hogy nem emlékeznék arra, hogy havonta büntetnek fél évig, utána-elõtte meg semmi. Ráadásul ugye 3x ugyanarra az ellenõrre meg aztán végképp emlékeznem kellene, de hát ugye az egész lehetetlen, érvényes bérlet birtokában.

Nonszensz, hogy még ha be is fizetném, mi a garancia arra, hogy nem kezdenek írogatni nekem újabb büntetéseket mondjuk mára, holnapra, jövõ hétre? Hozzáteszem, egy éve BKV-n sem ültem már. Mert ugye a befizetésnél ok, hogy lehet kérni, hogy adjanak ki igazolást arról, hogy akkor addig a napig nekem már nincs több lezáratlan ügyem, de hát ez nem zárja ki, hogy nem csinálnak újakat a jövõben. Külön figyelmet érdemel, hogy ami 3 büntetés egy ellenõr nevén van, kettõ között van vagy 8 nap, a harmadik másfél hónappal késõbb van, mind a hármat ugyanazzal a tollal írták, ráadásul tipikusan nõi írással férfi büntetett meg állítólag, még kis karikákat is rajzolt az i betûk felé, és az is világosan látszik, hogy azt nem állva, hanem kényelmesen egy asztalnál írta meg valaki. Nem tudom, mikor és hogy kell elszámolniuk (aznap, vagy kitép pár lapot, és késõbb adja le, vagy maga a BKV is benne van a kamubüntik gyártásában), de felettébb érdekes.

Azt is felháborítónak tartom, hogy miért egyben kapok értesítést évekkel késõbb egy sima mezei levélként jóval korábbi állítólagos büntetésekrõl, ekkor megtaláltak, akkor meg nem? Szóval jó lenne összefogni, ha már csak 10 ember van hasonló szituban, együtt megbízni egy jogászt, és kész vagyok pert indítani csalásért, meg amit lehet, de nem fogok befizetni 70,000 ft-ot azért, mert egy ellenõr, vagy a bkv vagy akárki a már náluk lévõ régebbi adatok alapján megbüntet.

Érdekes lenne megnézni, hány embert büntetett meg ugyanaz az ellenõr. (amúgy B. János 945, nem tudom, van-e értelme nyilvánosságra hozni, de tudd:-) Szerinted? Légyszives, nyilvánosan ne jelentesd meg a nevem, mert a bkv kész, és újabbakat fog nekem generálni.

Köszi, jó munkát, és nagyon jó a blogod:-)
117 Tovább

Ott húznak le, ahol tudnak

Kedves Szerkesztőség!

Kezdek kételkedni benne, hogy törvénytisztelő állampolgár vagyok, ugyanis beperelt a BKV.

A dolog előzménye az volt, hogy néhány éve valóban rendszeresen blicceltem a BKV járatain, viszont mindig odaadtam a személyimet, amikor elkaptak (azaz vállaltam a szabályszegesemet, ne futottam el gyáván!). 2005-ben kaptam is egy halmozott, 100 ezres büntetést (az összes korábbi bliccelésemért együttesen), amit egy tündéri BKV-s hölgy segítségének köszönhetően a felére olvasztottunk le, és tíz havi részletekben ki is fizettem. Részemről a dolgot lezártnak tekintettem. (több bliccelésem nem volt.)

Tavaly novemberben a Kováts Sebestyén ügyvédi irodától jött egy lével, mely szerint egy 2002-es (!) és egy 2005-ös BKV büntetésemet ki kellene fizetnem. Együttműködő ember vagyok, felhívtam őket, hogy, ugyan küldjék már el nekem az általam aláirt jegyzőkönyveket, gondolják már végig, hogy a 2005-ös kifizetéseim nem tartalmazhattak-e esetleg a 2002-es büntimet is. Megbeszéltük, hogy én elfaxolom a befizetési bizonylatokat, ők pedig a jegyzőkönyveket. Én el is faxoltam, amit ígértem, tőlük viszont nem jött semmi.

Márciusban újra jelentkeztek, és kezdtük előröl. Mondtam, hogy én elfaxoltam nekik a bizonylatokat, erről meg a faxjelentésem is megvan, ők kijelentették, hogy nem kapták meg. Elfaxoltam újra. Ők postán elküldték a jegyzőkönyvet, szerintem innentől érdekes a történet.

A kettő darab jegyzőkönyv helyett csak egy jött, a 2005-ös. Az adataim ugyan helyesek rajta, de aláírva általam nincs. Az szerepel rajta, hogy „az utas nem írta alá”. Újra beszéltem velük, és egy kedves kollegájuk azt mondta, „nem tudja, hova tűnhetett a 2002-es jegyzőkönyv, de hát az olyan régi, hogy már valószínűleg nincs is meg”.

Összefoglalva, van tehát a kezükben egy nem létező jegyzőkönyv, és egy másik, amin nem szerepel aláírás – ezeket akarják velem kifizettetni (úgy emlékszem, szintén 50,000-es tételről van szó.)

Pár nappal később egy másik kollegájuk is felhívott, hogy „egyeztessük a jegyzőkönyvön szereplő adatokat”. Szerinte ugyanis, ha azon az én adataim szerepelnek, akkor az az én büntim, akár aláírtam, akár nem.

Nem értek vele egyet. Az adataim megvoltak a BKV-nál, minden rosszindulat nélkül, bárhonnan kitölthette egy jutalékra éhes ellenőr a jegyzőkönyvemet. A korábbi büntetéseimet mind elismertem, aláírtam, kifizettem, erről a bizonylatokat elfaxoltam (még mindig nem kapták meg) A hölgynek elmondtam mindezt, de hajthatatlan volt, nem érdekelte, és azzal csapta rám a telefont, hogy ha nem fizetek, peres eljárás indítványozásával fogja továbbadni a papírjaimat. Mondtam neki, hogy adja.

Pár nappal később megjött az utolsó felszólítás, melyben közölték, hogy a BKV az érveimet nem fogadja el, és ha nem fizetek, bíróságra visznek, akkor pedig az ügyvédi- es perköltségek is engem terhelnek majd.

Most itt tartunk. Egy ügyvéd véleménye nagyon érdekelne, de addig is: mindenki tartsa meg a BKV-s befizetést igazoló bizonylatait. Meg a faxjeleneseket is.

Üdvözlettel, Kada Brigitta
203 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek