Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szétrohadt troli hogyan szállíthat utasokat?

A fenti képet olvasónk, Trudi Tru készítette és töltötte fel a BKV-figyelő Facebook falára. A felvételt elnézve, számomra érthetetlen, hogy ilyen állapotban lévő trolibusz hogy vehet részt forgalomban, és hogy szállíthat utasokat. Senki se mondja nekem, hogy ha ilyen a troli oldallemeze, akkor a padló illetve a váz többi része tökéletes állapotban van. Autóval rendelkező olvasóktól kérdezném, hogy ha az ő kocsijuk ilyen állapotban vajon kapna-e műszakit?

72 Tovább

Figyelem! Álellenőrök tevékenykednek a BKV járatain

A múlt héten két bejegyzésünkben is a 18-as vonalán dolgozó, utasokat bántalmazó ellenőrökről írtunk. Többen megjegyeztétek a hozzászólások között, valamint a BKV-figyelő Facebook oldalán, hogy az érintett jegyellenőrök valószínűleg nem a BKV alkalmazottai, hanem álellenőrök voltak. Nem tartom kizártnak a dolgot, ugyanis a történetben leírt esetek túl durvák ahhoz, hogy azt alkalmazottak kövessék el. Az ellenőrök között is vannak bunkó, tirpák alakok, de mindegyik tudja, hogy minden beszólás, és cselekedet panaszt és büntetést von maga után. Kétlem, hogy ennek tudatában a cég ellenőrei több utast is bántalmaznának, főleg ugyan azon a vonalon.

Ami a legvalószínűbb, hogy a csoport tagjai beszereztek néhány karszalagot. Ezekhez sajnos az interneten vagy valamelyik pesti piacon hozzá lehet jutni néhány ezer forintért. Fényképes igazolványt valószínűleg nem tudtak szerezni, ugyanis ezt egyik esetben sem mutatták.

Arra kérlek titeket, hogy ha ellenőrzés során bármilyen gyanús dolgot tapasztaltok (túl agresszív az ellenőr, nem hajlandó megmutatni az igazolványát, stb.), minden esetben szóljatok a járművezetőnek, és amennyiben lehetséges, értesítsétek a rendőrséget is. Ezek az emberek nem csak a BKV-t és az utasokat károsítják meg, hanem az ellenőr szakma így sem túl jó hírnevét is sértik.

Olvasónk, Mse olyan álellenőrrel találkozott néhány napja, aki nem a hagyományos kék, hanem egy felirat nélküli piros karszalaggal szállt fel a buszra:

49 Tovább

Budapest-figyelő: Kifolyik a szemét a Markusowszky téri kukákból

A BKV-figyelő testvérblogja, a Budapest-figyelő első bejegyzésében a nemrég átadott Markusowszky térrel és az ott elhelyezett hulladékgyűjtőkkel foglalkozik. A teljes bejegyzés ide kattintva olvasható!

A Budapest-figyelő a budapesti lakosok lakókörnyezetében található problémákat tárja fel, és azokra igyekszik megoldást találni. Bővebben a blogról itt olvashatsz!

0 Tovább

Blog szabályzat

A BKV-figyelő blog célja, hogy a BKV utasok észrevételeit a BKV vezetősége és a nyilvánosság elé tárja. Hiszünk abban, hogy a felvetett hibákat a BKV vezetése orvosolja, ezzel elősegítve a közösségi közlekedés fejlődését. A blogon a negatív és a pozitív észrevételek is megjelennek.
0 Tovább

Moderálási alapelveink

A BKV-figyelő internetes portál írásainak olvasása és a bejegyzéseinek kommentálása teljesen ingyenes, azokat bárki használhatja, kivéve azokat, akik megszegik az alapelveket. Minden hozzászóló a komment elküldésével kijelenti, hogy a moderálási alapelveinket és a blogszabályzatunkat elolavasta, és a leírtakat tudomásul vette. Elvárjuk a látogatóinktól, akik élnek a vita lehetőségével, hogy betartsák az általunk megírt szabályokat.

0 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek