Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sofőr és a piros lámpa

Kozonithy írt nekünk egy levelet, amiben megfogalmazta a buszsofőr és a piros lámpa viszonyát. Mi is találkoztunk hasonló esettel, mikor a sofőr a sárgánál nem lassít, hanem rányomja a gázt, vagy amikor épp pirosra vált, padlógázt nyom a busznak. Természetesen nem minden sofőr ilyen, ne általánosítsunk, vannak rendes „sárgán lassító” sofőrök is, és szerintem belőlük van a több:)

Szia!

Megosztom rövid keddi élményemet. Délután busszal utaztam. Épp egy hatalmas kereszteződéshez érkeztünk (a mi 4+4 sávunkat 2+2 sáv keresztezi, kanyarodási lehetőség minden irányba adott), amikor pirosat kaptunk még a kereszteződés előtt, de a sofőrünk vagy elbambult, vagy úgy gondolta, hogy "ezen a sárgán még épp átérünk", ám azzal nem számolt, hogy viszonylag nagyobb dugó alakult ki, így a kereszteződés másik végében úgy feltorlódtak már az autók, hogy a busz nem tudta elhagyni a kereszteződést, és keresztbe elzárta az egész utat. Kb. 10 másodpercig álltunk így szerencsétlenül, de aztán csak-csak ki tudtunk csurogni, közben persze jobbról, balról kanyarodnának rá a mi utunkra, de vártak egy kicsit, nehogy elüssék a buszt...

Szóval elhiszem, hogy meleg van, és mindenki hibázik olykor, de ez azért veszélyes játék volt.

Üdv! Kozonithy
14 Tovább

Rengeteg az alkalmatlan buszmegálló

"Nincs árnyék" panaszkodott az egyik utas aki a megállóban várta velünk együtt a 4-es villamost. Sajnos sok busz illetve villamosmegálló problémája ez, hiszen a tetejük átlátszó műanyagból készült amik alkalmatlanok a árnyékolásra, sőt a még erősítik is a nap sugarait.

Ezek a megállók csak szépek, munkájukat azonban nem teljesítik jól. Egy kis árnyék van, de nem olyan, mint a régi fém tetejű megállóknál. Sőt oldaluk sincs, így télen a hideg széltől illetve hófúvástól sem mentenek meg. Meg szeretnénk kérdezni a készítőtől illetve a megrendelőtől, miért ezt a típust választották?



20 Tovább

"Nincs önök között buszvezető? Szívesen beállnék én is a tömegbe két csaj közé."

Helló!

Én a 103-ason ismerek egyet, szinte mindig poénkodik, bár amikor olyan vonalon fordul elő, ahol nincs automata bemondás, ott jobban ki tud bontakozni :) Például:

-Az első megálló után következik...a második. A Bártfai utca.
-A várva várt Kosztolányi Dezső tér következik.
-A következő megálló az adriai tengerpart. Helyett a Dombóvári út.
-A következő megálló a Niagara vízesés. Helyett az Etele út.
-Sajnos az ajtók nem nyílnak... Amíg ki nem nyitom!
-Sajnos itt a vég... állomás.
-Az Adonisz utca következik. Adonisszal ugyan nem szolgálhatok, de itt vagyok helyette én.
-Egyes ajtó nem nyílik, kettes elromlott, hármas nem működik, a négyeset meg nem akarom kinyitni.
-Móricz Zsigmond körtér végállomás következik. Átszállási lehetőség a szélrózsa minden irányába.
-Fővárosi Művelődési háznál: Fővárosi Házművek

A 22-esen is találkoztam már több vicces kedvű vezetővel is.

-Moszkva tér végállomás. Köszönjük, hogy szabadidejük jelentős részét ránk áldozták.
-A Ságvári liget következik. Átszállási lehetőség a Babavasútra.

A 18-as villamoson is van egy vezető, aki mindig elmondja az átszállási lehetőségeket, ő is szokott néha poénkodni.

-Lágyan ringó kishajóként folytatjuk utunkat a Bartók Béla úton, egészen a Szent Gellért térig.

A legviccesebb eset viszont akkor volt, mikor 21gy-ről átállt egy vezető 61-es villamost pótolni. Tömve volt a busz, és végig poénkodott a vezető. Nincs önök között buszvezető? Szívesen beállnék én is a tömegbe két csaj közé.

17 Tovább

"Ég a napmelegtől a kopár szík sarja , a következő lámpánál elfordulunk balra"

Továbbra is keressük azt a sofőrt, aki mosolyt csal az utasok arcára! Láttad? Tudsz róla valamit? Esetleg ismered? Azonnal írj nekünk a bkvfigyelo@index.hu címre! Aki esetleg hasonló sofőrrel vagy sofőrökkel találkozott utazása során jelentkezzen a fenti címre!
 
-Nemsokára átszakítjuk a Körút célszalagját.
-Az ajtók bezáródásának folyamata megindult
-Alacskai úti lakótelep lábtechnikával megközelíthető
-Kérem dőljenek jobbra, segítsék a kanyarodásban a villamost! stb.
-Margithíd, végállomás. a pontos idő 16óra28perc, a hőmérséklet 26fok, a légnyomásról fogalmam sincs

 

5 Tovább

Nem minden a BKV hibája

Kedves Vörös!

Sajnos igazságtalanság lenne a BKV-val szemben, ha Mi most igazat adnánk neked. Többen is mondták már és mi is azon az állásponton vagyunk, hogy a Főváros útjain keletkezett torlódásokért, dugókért nem a BKV a felelős. Tényleg ne essünk bele abba a hibába, hogy mindenért a BKV-t hibáztatjuk még azért is amihez neki semmi köze. Ebben az ügyben inkább a Fővárosi önkormányzatot kéne megkeresned. Leveled mindenesetre köszönjük!

Ma reggel 12 percet vártam a Dózsa Györgynél a 7-es buszra ami állítólag a legsűrűbben közlekedő járat Pesten. Fél 9-kor majdnem napszúrást kaptam,mert árnyék az nincs, leégett a lábfejem és csorgott rólam a víz. ezek után sikerült 5 megállót megtennem 20 perc alatt a tömegnyomorban és hőségben és csurom vizesen beérni a légkondicionált munkahelyemre. Remélem nem fogok megfázni.

Ezer köszönet a BKV-nak!

Vörös
5 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek