Két olvasói levelet közlök most egyszerre, mert még mindig sok van belőlük. Az elsőben olvasónk arra panaszkodik, hogy fiktív büntetést kapott a BKV-tól, és gyanítja, hogy a Fülöp Ferenc ellenőr barátunknak nem volt meg a napi kvótája, ezért az adatbázisban halászva régi neveknek küldött (így neki is) büntetést. A két történetben két közös van. A diákigazolvány miatt szívtak, és mindketten fiktív büntetést kaptak.

Kedves BKV-figyelő!

Az igazi ok, amiért írok, az az, hogy néhány hete kaptam egy levelet Dr. Kováts Sebestyén ügyvédi irodától (gondolom ismerősen cseng a név). Ez egy fizetési felszólítást tartalmazott, amiért érvényes diákigazolvány nélkül utaztam 2003 november 17-én (tehát majdnem 5 éve!). Felhívtam az ügyvédi irodát, elmeséltem nekik, hogy nem emlékszem semmi ilyen incidensre, mi több akkoriban valóban diák voltam és anyukám rendszeresen vette nekem a bérletet. Mondanom sem kell nem nagyon érdekelte a hölgyet a vonal túlsó végén, kb. azt hajtogatta, hogy ő nem tud semmit tenni, vagy 10 perc után felajánlotta, hogy elküldi nekem e-mailen a dokumentumokat.

Megkaptam. Minden rendesen kitöltve, kivéve egy mező: az aláírásom. Hát nem nagyon csodálkozom mit mondjak.

Mi történhetett? Nem volt meg Fülöp Ferenc, 812-es számú ellenőr napi kvótája, ezért keresett valami jol kinéző nevet a korábbi esetekből (mert volt és rendesen elintéztem, bemutattam az Akácfában a bérletemet, mivel otthon felejtettem). Esetleg van egy adatbázisuk ahonnan kedvükre csipegethetnek? Tényleg ha akarod ha nem konfliktusba kerülsz a BKV-val?

Édesanyám időközben nem bírt magával és felhívta az ügyvédi irodát ismét. Monda nekik, hogy kér egy igazolást az iskolátol, hogy bebizonyítsa az igazunkat, erre a válasz az volt, hogy az nem jó. OK. Akkor mit tegyek, ha a lehető leghivatalosabb dokumentumot nem fogadják el? Nem vágna földhöz az a 10725 Ft amit követelnek, de elvből nem fogok senkinek csak úgy fizteni ennyit. Főleg nem a BKV-nak.

Jelenleg Angliában, dolgozom elég jól elvagyok és semmi kedvem hazamenni tárgyalásokra meg ügyintézésre. Fizetni NEM fogok, Mit tanácsolsz?

Válaszodat előre is köszönöm: Dani