Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Érik egy metró-tragédia

Sürgősen cserére szorulnak a metró- és a HÉV-szerelvények Budapesten - ezt mondta a Napi Ásznak Vitézy Dávid, a BKV felügyelő bizottságának elnökségi tagja.

Szerinte nem véletlen, hogy ennyi üzemzavar történik ezeken a vonalakon: az egyik HÉV szombat este robbant le a Margit hídnál, a 2-es metró pedig vasárnap délelőtt füstölt a Deák térnél. Vitézy Dávid szerint ezek intő jelek.

A felügyelő bizottsági tag arról is beszélt, hogy a BKV nem megfelelően tartja karban a szerelvényeket, valószínűleg arra számítanak, hogy hamarosan úgyis leselejtezik majd azokat. A főváros viszont tavaly és idén sem vett új járműveket, valószínűleg a választás előtt vásárolnak majd buszokat.

106 Tovább

Milliós összegek: volt vezetőit perli a BKV

Meghaladhatja a 100 millió forintot az az összeg, amelyet a BKV a munkaügyi bíróságon követel vissza 31, többségében vezető beosztásban foglalkoztatott, az elmúlt években közös megegyezéssel távozott egykori dolgozójától - értesült a Népszava.

A lap keddi számában Sziebert György, a társaság jogi igazgatója azt mondta: a belső vizsgálat által feltárt esetekben jogászaik szerint a "jó erkölcsbe ütköző" kifizetések történtek, mert a megállapodások jelentős többletjuttatást tettek lehetővé a BKV kárára és a munkavállalók javára.

14 Tovább

Budapest kicsit másképp

Amikor Budapesten sétálok ismerőseimmel, barátaimmal mindig meglepődnek, hogy ennek a városnak milyen szép részei vannak. Gyönyörű utcák, parkok, terek, épületek, csak meg kell őket keresni, fel kell fedezni a várost. A lenti kisfilm is a város szép részeit mutatja, országunk büszkeségeit mutatja be. Engem megfogott, remélem nektek is tetszik:

49 Tovább

Királyság: szabadjegyeket is osztogattak a BKV vezetői

Milliós értékben osztogathatnak a BKV vezetői szabadjegyeket, avagy ajándék éves bérleteket. A botrányos premizálási gyakorlat és a gigantikus végkielégítések, no meg a milliókba kerülő, használhatatlan tanulmányok mellett ez az évi 3 millió forint nevetséges összeg, de a cég vezetése ígéri: a jövőben erre is jobban oda fognak figyelni.

Az MNO az egyik kereskedelmi televízió híradása nyomán tette fel még augusztus elején a kérdéseit a szabadjegyekről a BKV kommunikációs osztályának. (A televízió a műfajban hosszúnak mondható híradós anyagot készített augusztus elején arról, hogy visszajuttatta a közlekedési vállalatnak az egyik munkatársa által 2009 elejétől használt ajándék éves bérletet.) Kérdéseinkre - vélhetően a kommunikációs osztályon történt átszervezések miatt - szeptember 30-án kaptunk választ, az ennek nyomán felmerülő újabb kérdések megválaszolása pedig még várat magára.

21 Tovább

Tollal beírt nullával tízszerezték meg fizetését a BKV-nál?

Felvetik a hűtlen kezelés gyanúját a BKV-nál kötött botrányos szerződések és megbízások - a BKV nem nyilvános belső jelentése szerint.

A Hírszerző birtokába jutott dokumentumból kiderül: több távozó vezető is 20-30 millió forint körüli lelépési pénzt kapott az utóbbi években, de volt, aki 70 vagy 83 millió forintot tehetett zsebre. A közlekedési vállalat belső vizsgálata megállapította: Regőczi Miklós kommunikációs igazgató úgy kapott csaknem 35 millió forintot, hogy szerződését Antal Attila akkori vezérigazgató távozása előtt nem sokkal módosította. A BKV tanácsosával havi 30 ezer forintos juttatással kötött megállapodást a vezérigazgató, ám a dokumentumban szereplő összeget időközben valaki kiegészítette egy tollal beírt nullával - 300 ezer forintra.

Azt nem tudni, hogy ki, mikor és kinek az utasítására javított bele a szerződésbe. A jelentés azt is megállapítja, hogy a fénymásolók állapotának felmérésére szerződött cég 19 millió forintért mindössze 12 soros dokumentumot nyújtott be.

(hírTV)

23 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek