Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Majdnem kisiklasztották a metrót

Tegnap és ma is, eddig ismeretlenek különféle vastárgyakat dobáltak a 3-as metró felszíni pályájára, ami miatt a közlekedés hosszabb ideig állt, és két vonat is megsérült. Egy olvasónk a következőt írta:

Az Észak-Déli metróvonalon (3-as) június 19-én pénteken ismeretlenek egy vasrácsot dobtak a felszíni pályára, a bal vágányra. A rács szétvágta a fékvezeték flexijét. A forgalom hosszabb ideig állt. Ma, június 20-án ugyan ezen a vonalon szintén állt a forgalom egy újabb rács miatt. Egy vonat megsérült, ki kellett állítani.

A BKV-figyelő az esettel kapcsolatban megkereste a BKV-t is, akik eddig semmilyen tájékoztatást nem adtak. Egy metróvezető viszont annyit elmondott, hogy csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt nagyobb baj, hogy a metró nem siklott ki.

49 Tovább

Kifeszítették a villamos ajtaját

„Lassíts már, te ribanc!” kiabált két utas a villamosvezetőnek a 14-es villamoson. A jármű lassított is (egy lámpa miatt), majd a két kiabáló utas puszta kézzel felfeszítette a villamos ajtaját, majd leszálltak. Itt már tényleg bárki bármit megcsinálhat felelősségre vonás nélkül.

Kedves BKV-Figyelő!

Ma (06.17.) délután lehettem tanúja egy érdekes és (számomra) új villamosbántalmazási módszernek, amit magamban csak rángatásos megállónak neveztem el. Az eset röviden a következő:

A 14-es villamosra szálltam fel a Frangepán utcánál, de nem csak én, hanem két fiatalember is. A közelemben álltak, és csak az tűnt fel, hogy miközben közeledtünk a Fiastyúk utca megállóhoz, egyikük folyton azt ismételgette: "Lassíts már, te ribanc!" A villamos lassított is, persze nem a kérésre (kérés...), hanem azért, mert a kereszteződésnél lámpa van. Amikor már kb. gyalogossebességre lassult a villamos, a két fiatalember izmos barna kezével megragadta a mozgó villamos bal oldali, zárt ajtaján a kapaszkodókat, megrántotta, amitől az ajtó kinyílt, ők leugrottak, az ajtó visszazárult.

A villamos megállt a lámpánál, majd váltás után begurult a megállóba, az izmos fiatalemberek nyertek 30 métert.

Attila

31 Tovább

Megtartja a BKV a ciki szlogent

Egy ideig hittem benne, hogy a BKV-nál az új szlogen rosszul sikerült bemutatója után inkább a PR-es kollégák magukra csukják az Akácfa utcai iroda ajtaját és hallgatnak, és azt is megpróbálják elfelejteni, hogy indítottak egy ilyen pályázatot.

A BKV-nál elvileg azért akarták lecserélni a szlogent, mert a céget sok kritika érte az „Mozgásba hozzuk a várost” szlogen miatt (trolit toló, lerobbant busz mellett sétáló utasok), tehát az egyik nagy probléma a kétértelmű szöveg volt. A pályázaton sikerült megtalálni az egyik legrosszabb szlogent: „Önnek jár!”. Milyen lehetett a többi?


 

36 Tovább

Darwin-díj: Busz alvázára kapaszkodva utazott, leesett, meghalt

Egy busz alvázára kapaszkodva akart utazni az a 18 éves fiú, aki a jármű kereke alá került és emiatt életét vesztette szombaton Salgótarjánban – közölte a rendőrség.

Az eddigi adatok szerint a salgótarjáni fiú a buszmegállóban kapaszkodott fel egy munkásjárat alvázára, hogy  ingyen utazhasson, egy belvárosi körforgalomban azonban leesett a kanyarodó járműről, s a busz kereke áthajtott rajta – mondta a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A fiú a helyszínen belehalt sérüléseibe.

(HVG)

170 Tovább

Még az idén átadják a 4-es metrót

A régi képeim között találtam meg ezt a képet, amit a Keleti pályaudvarnál fényképeztem még 2 éve. Csak az „1989-óta. Lassú jármű” szöveg tetszett meg rajta, ezért fotóztam le. De csak most tűnt fel, hogy ezen a metró elkészültét 2009-re ígérték. Azóta mi, itt 2009-ben tudjuk, hogy a metró nem készült el, és jelenleg még az sem biztos, hogy a Fővám téren meg fog-e állni. Szerintetek mikorra készül el a metró?

33 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek