Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

BKV-sok idegeivel játszott a hülye utas

Miért zárták be a Lipótot? Kérdezem magamtól mindig, amikor elmebetegekkel találkozom. Kinek volt jó, hogy a kezelésre szoruló hülyéket minden felügyelet nélkül az utcára tették? Láttam már a villamoson, késsel hadonászó, ordibáló embert, akinek nagy szüksége lett volna a segítségre. Olvasónk, egy fiatal lánnyal találkozott a 3-as metrón, aki szintén rászorult volna egy is kezelésre. Részletek alant:

Üdv, BKV-figyelő!

Az alábbi, az adott helyzetben nem kellően vicces szituációt küldeném el nektek, megmutatva, hogy az utas is lehet olykor hülye... (mint azt néhányszor láthattuk már és fogjuk is.)

Tegnap (III. 20.) este fél 7-kor Újpest - Központ a helyszín (3-as metró). Lekéstem a metrót, a következő, kb. 4 perc múlva jött. Arra lettem zenehallgatás közben figyelmes, hogy folyamatosan megy a hangosbemondón a "Kérem, hagyják szabadon a biztonsági sávot!" Megörültem, hogy itt is meg tud szólalni.

Majd a hülye utas, -mert nem tudom mással illetni-, a biztonsági kamerával szemben elkezdett szórakozni, hogy megszólaltassa a felvételről játszott figyelmeztetést. Igen ám, de a vezérlők is begurultak, miután nyilvánvalóan direkt szórakozott a lány. Az egyik így hangzott, többszöri, normális felszólítás után: "Fejezd be a szórakozást!" Az azt követő pedig így: "Ha nem fejezed be a szórakozást, ki fogunk vezettetni.

31 Tovább

Backdoor: Csak egy maradhat!

A lenti képhez szerintem sok kommentár nem kell. Fillérekért, egy darab matricával is fel lehet vidítani az utazóközönséget. Engem legalábbis, mert hangosan röhögtem, amikor megláttam.

0 Tovább

BKV: Önnek jár!

A címben szereplő rövid szöveg lesz a BKV új szlogenje, melyet pályázat útján választottak ki, legalábbis az Index információi szerint. A BKV a nyertesnek a szlogenért félmillió forintot adott a Protest PR & Marketing Kft-nek. A Kft-t a cégjegyzék szerint 2008. novemberében jegyezték be, a jegyzett tőkéje félmillió forint. Székhelyük egy XIII. kerületi panelház VII. emeletén található. Biztos egy nagy szakmai háttérrel rendelkező jelentős referenciákat felmutató cég lehet...

A BKV-figyelő szerint a BKV: Mert megérdemled! szlogen még őszintébb lett volna, mert az tényleg mindent elmondott volna az utas és a cég kapcsolatáról.

Az új szlogen is őszinte, és sokmindent elmond arról, hogy a cégvezetés mennyire tesz az utasokra. Kedves utasok, Önöknek ennyi pénzért ennyi jár:

Ha nem jelennek meg a képek, kattints ide!

41 Tovább

Menet közben ütlegelte a buszvezetőt

Feltépte a vezetőfülke ajtaját, és bántalmazni kezdte a buszvezetőt az a részeg utas, a 20E jelzésű buszon. A busz éppen egy szűk úton halad, körülbelül 50 hm/h sebességgel, amikor az utas a vezetőre rontott. A járművezető egyik kezével az ütéseket védte ki, másikkal a buszt vezette, mert annyira megijedt, hogy nem tudott a busszal megállni. Az utas a záródó ajtók közé ugrott, amit a vezető visszanyitott, hogy fel tudjon szállni. Ebből lett a konfliktus:

Tisztelt BKV-figyelő!

A következő esetet szeretném megosztani veled, a végén majd azt is megírom, hogy miért:

múlt hét pénteken (02.27.-én 14 óra körül) a 20e jelzésű Volvo autóbuszra az ajtók záródása után akart felszállni két erősen ittas nagydarab férfi Újpesten a Szent László téri megállóban. Az utolsó pillanatban tántorogtak oda a már záródó 3. ajtóhoz, bedugták a kezüket, és ki akarták feszíteni. A buszvezető ezt látva kinyitotta az ajtókat, azok felszálltak, a busz elindult. Mindenki legnagyobb döbbenetére a 2 állat ahelyett, hogy megköszönte volna, üvöltözve, káromkodva, az utasokat félrelökve elindult előre, feltépték a csapóajtót, és ütlegelni kezdték a buszvezetőt-mindezt úgy, hogy közben 40-50 km/h-val haladt a busz a keskeny 2x1 sávos Leiningen utcában! A buszvezető (egy fiatal srác) a jobb kezével védekezett, a másikkal meg vezetett, közben próbálta jobb belátásra bírni a vadbarmokat. Szerencsére a szűk helyen csak az egyik tudott odaférni a buszvezetőhöz, de azt a srác a kinyújtott jobb kezével nagyjából távol tartotta magától, de a baromállatnak még így is sikerült 4-5 ször ököllel megütnie. A mögötte álló társa mivel nem fért oda, köpködött, és folyamatosan azt ordította, hogy öld meg, öld meg!

98 Tovább

Kitolta a busz elé a babakocsit

A BKV-figyelőt nem csak az utasok, a BKV dolgozók is nagyon jól ismerik. Erre bizonyíték olvasónk levele is, aki buszvezető a BKV-nál. Néhány napja a 7-es buszon vezetett, ahol majdnem elütött egy babakocsival közlekedő anyukát, aki a piros jelzés ellenére kilépett elé a zebránál. Nem elég, hogy az anyuka szabálytalankodott, még rendőrt is akart hívni. Részletek alant:

Tisztelt BKV-figyelő!

Kollégám mutatta az oldalukat még régebben. Eddig csak mint olvasó voltam jelen, nem írtam hozzászólást és levelet sem küldtem Önöknek. Buszvezető vagyok a szeretett cégnél, amiről az oldal cikkei is szólnak. A kelenföldi garázsnál vagyok és a 7-es vonalon vezetek. Ezzel kapcsoltban írok most:

Tárgyhó 18-án a fenti vonalon dolgoztam. Épp lement a délelőtti csúcs, amikor Albertfalváról mentem vissza a Bosnyák felé. A Keletinél lévő megállóból álltam ki, haladtam a zebra felé. Tömve volt a busz eleje, az utasok beálltak az ajtóba, nem igazán láttam ki jobbra, csak a tükrökből tájékozódtam. Mentem a zebra felé, pont akkor váltott zöldre a lámpa, nem is lassítottam, 30-cal haladtam, amikor a buszom előtt megjelent egy babakocsi, egy anyuka, aki előzőleg a buszról szállt le. Nem voltak tőlem, talán csak 5-10 méterre, ezért rátapostam a fékre. Utasok estek-keltek a buszon, nem győztem bocsánatot kérni és magyarázkodni. Kinyitottam az ajtót, kiszálltam a fülkéből és leüvöltöttem a nő fejét, aki még rendőrt akart hívni, mert „majdnem meggyilkoltam a gyerekét”. Felvilágosítottam, hogy piros (tiltó) jelzés ellenére hajtott a zebrára, kitolta a buszom elé a kocsiját a gyerekével. Néhány utas le is szállt a buszról és kiállt mellettem, felvilágosították az anyát, hogy tényleg szabálytalan volt, nyugodjon le, mert ők hívnak rendőrt. Itt is megköszönöm nekik a segítséget.

Szerencsére az éberségemnek nem történt baleset, az utasok közül sem sérült meg senki, nem is engem szidtak, hanem az anyát. Persze ha nem figyelek, átmegyek rajtuk, engem büntetnek meg, hiába haladtam teljesen szabályosan, lassan.

ZL

89 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek