Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

BMW-s köcsög a villamosmegállóban

Budapesten azért jó autóval közlekedni, mert a vészvillogó (elakadásjelző) minden autóst mentesít a KRESZ alól, így bekapcsolt villogóval bárhol parkolhatunk, nem szól ránk senki. Zebrán, villamosmegállóban, rokkant parkolóban, tényleg bárhol. Olvasónk egy BMW-s köcsögöt fényképezett le, aki Budán egy villamosmegálló közelében állt meg úgy, hogy még a villamos se fért el mellette:



Helló BKV-figyelő!

Gondoltam, a következőt megéri megosztani veletek. Az eset kb. 3/4 órája történt (2009.02.13., ~12:05-12:15). Bocskai út, villamosmegálló. A Fehérvári úti megálló járdaszigete után épp egy autónyi hely van a tábláig. Ez a hülyegyerek pedig úgy gondolta, oda ő márpedig beáll, felkapcsolja a KRESZ-mentesítő lámpát (vészvillogó) és bevásárol. Bár az ex-négyeshatos villamosok elfértek tőle, a 18-as (Tátra) már kevésbé. A villamosvezető pedig nem vállalta, hogy átmegy az igen necces helyen, mert bármennyire is a köcsög parkolt rossz helyen, ő fizethette volna ki a fényezését. Következésképp a villamos-sor kb. a Móriczig ért. Aztán amikor jött a tulaj 3 szatyorral (huszonéves felzselézett hajú juppi, tipikus BMW-tulaj), még neki állt feljebb. Nemhogy "bocsánat", meg ilyesmi, hanem a nagy lincshangulatba benyögte, hogy "Há' elfért volna!". Ekkor öntötte nyakon az egyik nyugdíjas utas valamivel. Majd mintha mi sem történt volna, kiállt (közben a másik irányba közlekedő villamos előtt zárta le majdnem az utat) és elhajtott. Küldöm a képeket is, tisztán látszik a rendszáma.

Üdv: Gerusz.

U.i.: ha azt a táblát kicsit beljebb tennék, nem lenne több ilyen eset - rendszeresen parkolnak ott kocsik, csak többnyire ennél kisebbek.

71 Tovább

Veszélyes a Fővám téri villamosmegálló

A Szabadság híd felújításával párhuzamosan átépített Fővám téri villamosmegálló a 47-es és 49-es villamos vezetőit képviselő szakszervezet szerint a lehető legrosszabb megoldás volt. Az átalakítást tervező cég szerint a vádak nem reálisak, a szakszervezetet inkább az érzelmek vezérlik.

Az átépített Fővám téri villamosmegálló rengeteg problémát okoz és veszélyhelyzetet teremt mind az utasok, mind a vezetők számára, áll abban a közleményben, amelyet a BKV Fürst Közlekedési Szakszervezet, mint a 47-es és 49-es villamos vezetőinek legnagyobb képviseletével rendelkező szakszervezet juttatott el az Indexhez az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján.

A szakszervezetnél az verte ki a biztosítékot, ahogy a tervező az Index egy korábbi, Szűk a villamosoknak a felújított Szabadság híd című cikkére reagált. Mint írták, megdöbbentek azon, hogy a cég szerint főleg utasbiztonsági okokból volt szükség a Fővám téri középperonos megállóra.



További képekért kattints a képre!

52 Tovább

A villamosmegállóban gázoltak el egy nőt a körúton

Lesleytől, a 8ker blog szerkesztőjétől kaptam az alábbi megdöbbentő képeket, és ezt a néhány sort. Szívből remélem, hogy a balesetben megsérült személyeknek nem lesz komolyabb bajuk. hamar felépülnek. Jobbulást kívánunk nekik!

Most (16:30) jöttem hazafelé a vásárlásból, amikor is a Blahán óriási szirénázással 2 tűzoltó, 3 mentő, a rendőrök valamint a tűzoltókat irányító kocsik száguldottak el, és nem is mentek messzire. A forgalom feltorlódott egy pillanat alatt, emberekkel teltek meg a járdák. Odaérve ezek a képek fogadtak:


Szemtanuk elmondása szerint a vezető rosszul lett, cikk-cakkban haladt,ezért nekicsapódott a villamos végének, amely fellökte a megállóba, ahol egy anyát gázolt gyerekével. A kiérkező mentők azonnal elvittek mindenkit, a tűzoltók a kifolyt folyadékot itatták fel homokkal, a rendőrök adatokat rögzítettek - mindenki nagyon profin és gyorsan tette a dolgát. Csak a forgalommal nem foglalkozott senki, a lámpák sárgán villogtak, mivel az egyik jelzőlámpát is kidöntötték. A villamos nem jár, így nehézkes most a körúton haladni.


34 Tovább

Ezért "imádom" a hajléktalanokat

Budapest a dohányos kultúrát nézve siralmas. Az emberek tesznek egymásra. A buszmegállóban cigiznek, egymás arcába fújják a füstöt, és a busz ajtajában szívják a cigit, az utolsó másodpercig. A csikkek szétdobálására már ki sem térek.

Egyre kevesebben vannak azok a dohányosok, akik odafigyelnek az emberekre, és még a csikket is a kuka csikkgyűjtőjébe teszik. Sajnos hiába. A hajléktalanok egyre pofátlanabbak. Már nem csak a földről szedik fel az eldobált csikkeket, hanem a kukában összegyűjtött dekket is kiborítják a földre, és abban kotorásznak.

Móricz Zsigmond körtér, valamikor pénteken:

114 Tovább

Tapicskolnak a sárban

Szép és jó, hogy a BKV a paraméterkönyvvel nem csak elvett járatokat Budapesttől, hanem adott, és hosszabbított is. Persze minden döntés az utolsó percben született, ezért még 1 hónap elteltével is vannak hiányosságok. a 141-es viszonylatban a Mustár utcában tulajdonképpen még mindig nincs megálló, még egyszerű KRESZ-tábla se jelzi a megálló helyét.

Tisztelt BKV Figyelő!

Mint azt már szeptember 9-én is jeleztem (sőt azóta újból), még mindig nincs megállóhely a 141-es autóbusz Kelenföld felé tartó járatának a Mustár utcai megállójánál. A mellékelt műhold képen, valamint helyszíni fotókon immáron rajzokkal együtt is szeretném a problémát jelezni.

Nagyításhoz klikk a képre

Kékkel jelöltem az egykori 141-es járat vonalát, mely mára a 141A jelölést viseli. Semmi gond nincs is a járattal, megérkezik Kelenföld felől a Mustár utcához, ami a 141A járat végállomása. A piros téglalap jelzi a megállót ahol le lehet szállni, meg persze fel. Ezután a busz megfordul az erre a célra a járat indításakor kialakított fordulóban, majd indul vissza Kelenföldre.

26 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek