Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fagyoskodás a megállóban

Tisztelt BKV Figyelő!

Már írtam erről a problémáról, de nem egy külön postot. Mivel a probléma nem oldódik meg, és valószínűleg rossz uton indulok el, mégis kénytelen vagyok ezt szélesebb körben megvitatni, hátha valaki megmondja, mit kellene tennem.

Eddig a problémáimamat a BKV-oldalán található Utasészrevételek ablakba írogattam teljesen hiába. Aztán bementem személyesen az Akácfa utcai panaszirodára, szintén hiába, és még telefonon is bejelntettem többször, szintén hiába.

Ma (2007. XII. 20-án) reggel a 16.49-es járat 4.55 perckor indította be a motort, járatta 20 percig. Az utasok a megállóban fagyoskodtak, és az úttesten álldogálva nézték, mikor jön a buszuk. A buszuk pedig ott állt 10 méterrel a megálló mögött, a sofőr ült a jó melegben és 5.15-kor beállt a megállóba és már csöngetett, amikor kinyitotta az ajtót, hogy az utasok siessenek a felszállással, mert ugyebár idő van.

A sofőr két hibát követett el: az egyik, hogy feleslegesen járatta a motort, a másik pedig, hogy nem állt be a megállóba. TUDOM, hogy a BKV szabályzata szerint egyiket sem teheti.

Lehet azt mondani, hogy tél van, meg hogy egyedi a probléma, nem így van. A Népszínház utcai buszmegálló a város legrosszabb helyzetű buszvégállomása. Sehol nincsenek ilyen közel a lakóházak. A Móriczon már környezetkímélő buszok járnak. A buszvezetők nyáron a 40 fokos melegben is negyed, fél óráig járatják a motort. Iszonyatos üzemanyagpazarlás, iszonyatos zaj- és környezetszennyezés. 5 perc után a 4. emeleten megtelik a szoba kipufogó gázzal. Itt nincs diszpécser. Azt mondja a BKV, hogy a buszvezetők munkalapjára ráírták, hogy tilos a motort járatni. Azt mondják, hogy álruhás ellenőr ellenőrzi, hogy nem járatják-e mégis. :) 23-kor indul az utolsó járat. Az Erzsébetről induló 23.30-ra ér ide. Utána vidáman járatja még 20 percet a motort, mielőtt elindul a garázsba.

138 Tovább

Busz és villamos

Tisztelt BKV-figyelő !
 
Mellékelten küldök egy kis filmet a 67V autóbusz villamosmegállóba állásáról. A töténethez annyit fűznék, hogy nem tudom kinek az ötletéből (lakossági kérés, vagy BKV akció), a 67V autóbuszok 2007. október 2-tól a Kolozsvár utcában illetve az Erzsébet királyné útján a villamossínek menti megállókban állnak meg. Az egyik "előnye" a filmen látható, a másik, hogy a villamosok meg a buszok a reggeli illetve délutáni csúcsforgalomba feltartják egymást ezzel jelentős 4-5 perces menetidő többletet okozva az utasoknak A filmből kiderűl milyen remek kis szilikózist lehet kapni a villmosok által akarva-akaratlanul kiszórt homoktól, amit a buszok felkavarnak.
 
Üdvözlettel: Kojo
32 Tovább

Rengeteg az alkalmatlan buszmegálló

"Nincs árnyék" panaszkodott az egyik utas aki a megállóban várta velünk együtt a 4-es villamost. Sajnos sok busz illetve villamosmegálló problémája ez, hiszen a tetejük átlátszó műanyagból készült amik alkalmatlanok a árnyékolásra, sőt a még erősítik is a nap sugarait.

Ezek a megállók csak szépek, munkájukat azonban nem teljesítik jól. Egy kis árnyék van, de nem olyan, mint a régi fém tetejű megállóknál. Sőt oldaluk sincs, így télen a hideg széltől illetve hófúvástól sem mentenek meg. Meg szeretnénk kérdezni a készítőtől illetve a megrendelőtől, miért ezt a típust választották?



20 Tovább

Megálló áthelyezés

Kedves BKV figyelő!

Az én történetem a következő. A 3. kerületben a Vörösvári úti villamos végállomásnál történt. Beálltam a buszmegállóba, ahol vártam a 60-as buszt. Jött is, majd a fénysebességet meghaladva el is robogott ahelyett hogy megállt volna. Ekkor vettem észre, hogy a menetrend táblák helyén egy tájékoztató van, ami azt írja, a busz 100 méterrel odébb áll meg (még a tábla is le volt takarva). Látom is buszom, ahogy elindul onnan esélyt se adva azoknak, akik nem látták volna a felhívást. OK.

Átbattyogtam az új megállóba. kb 12 perc után látom jön a következő 60-as busz. Az a busz meg beáll a 'régi' megállóba, ahonnan át kellett jönnöm!!! Én csodálkoztam, majd készültem, hogy ott is megáll a busz ahol én vagyok. Hát olyan gyorsan robogott el előttem a busz... ilyenkor szitkozódás, stb... Csak azt nem értem, ha a bkv áthelyez megállókat, akkor miért nem szólnak a vezetőknek, vagy miért nem figyelnek azok oda... Ezzel az akciójukkal sikerült 2 buszt is lekésnem! Persze harmadjára inkább lesétáltam egy megállót, ahol sikerült felszállnom a buszra!

[vick]
7 Tovább

Csendélet a buszmegállóban

Szinte már minden napos látvány a hányás a buszmegállóban. Az eldobált üvegek, szétszórt csikkek, cigis dobozok látványa se riasztott még vissza a tömegközlekedéstől, de az eldobott zokni még nekem is új volt...

7 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek