Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Villamosokat és trolikat venne a főváros

A Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója azt reméli, hogy ehhez mintegy százmilliárdos uniós támogatást sikerül szerezni. Vitézy Dávid a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában szertdán elmondta azt is, hogy két részletben ugyan, de megépül a budai fonódó villamoshálózat.

Nagyszabású villamos- és trolibeszerzési program indul a fővárosban. Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója a Magyar Rádió reggeli műsorában azt mondta, reméli, hogy ehhez mintegy százmilliárdos uniós támogatást sikerül szerezni. A tervek szerint mintegy száz új villamost és száz új trolit vennének, és fejleszteni fogják a kötött pályás közlekedést is. A buszpark teljes megújításához még az idén hozzákezd a BKK.

20 Tovább

Vitézy: újabb nonstop villamosjáratok jöhetnek

Műszakilag nem megoldható, hogy a metró éjjel-nappal járjon, de péntek-szombat éjjel esetleg lesz erre lehetőség - mondta a BKK igazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Műszakilag nem megoldható, hogy éjjel-nappal járjon a metró, de elképzelhető, hogy később esetleg péntek és szombat éjjel erre lesz lehetőség - nyilatkozta a Kossuth Rádió reggeli műsorában a Budapesti Közlekedési Központ igazgatója. Vitézy Dávid a BKV-menetrend vasárnap életbe lépett módosításáról azt mondta: egyértelmű siker, hogy mostantól a hatos villamosok éjszaka is, egyes buszjáratok pedig sűrűbben közlekednek. A tapasztalatokat a következő hónapokban kiértékelik, és ez után döntenek arról, hogy kiterjesszék-e a nonstop üzemmódot más villamosvonalakra is.

17 Tovább

Mégsem cseréli le öreg buszait a BKV?

A főpolgármester hétfőn jelentette be, hogy várhatóan már szerdán aláírja a kormány és a főváros azt a megállapodást, amelynek értelmében 2011-től 18 milliárd, az azt követő években pedig 20 milliárd forintot fordítanak a közlekedési vállalat eszközállományának cseréjére.

Mégsem biztos, hogy lecserélheti öreg buszait a BKV. A főpolgármester hétfőn jelentette be, hogy várhatóan már szerdán aláírja a kormány és a főváros azt a megállapodást, amelynek értelmében 2011-től 18 milliárd, az azt követő években pedig 20 milliárd forintot fordítanak a közlekedési vállalat eszközállományának cseréjére. A BKV műszaki üzemeltetési igazgatója, Héri József ugyanakkor reggeli műsorunkban azt mondta: ebből az összegből nem tudják lecserélni a túlkoros buszokat. A BKV szerint legalább ezer új buszt kellene vásárolni a fővárosban.

(MR1 - Kossuth)

39 Tovább

Botrányos végkielégítések: itt egy újabb példa!

Újabb BKV-s végkielégítési ügyre bukkant az MR1-Kossuth Rádió: több mint 30 millió forinttal távozott az igazgatótanács elnökének főtanácsadója.

Üzleti érdekeltségeibe tartozó személlyel kötött tanácsadói szerződést a BKV Igazgatótanácsának elnöke - tudta meg a Krónika. Tótfalusi György Futó Sándort elnöki főtanácsadójaként alkalmazta. Mint ismeretes, az azóta elbocsátott, addig viszont Tótfalusi jobbkezének számító Futó Sándor több mint 30 millió forintos végkielégítéssel távozott a közlekedési vállalattól.

43 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek