Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

„Feszültség miatt derültek ki a BKV-s ügyek”

Politikai és személyi érdekek ütközése miatt derültek ki a BKV-s ügyek és nem egy rendszertisztulási folyamat részeként - mondta Atkári János, Budapest volt főpolgármester-helyettese kedden a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.

Ha nincs feszültség az MSZP-n, illetve a fővárosi MSZP-SZDSZ-koalíción belül, akkor ezek az ügyek nem derültek volna ki - közölte Atkári János, hozzátéve: 2005 és 2006 között alakultak ki olyan politikai és személyi érdekviszonyok, amelyek "táplálták" a most felszínre került botrányos ügyeket. A mostani botránysorozat "egy alapvetően elhibázott politikai szerkezetnek a következménye" - mondta.

23 Tovább

BKV-balhé: így áll a nyomozás!

Átfedések vannak a BKV-nál már korábban vizsgálni kezdett tanácsadói szerződések és a nemrég kirobbant vesztegetési ügy között.

A BKV-val kapcsolatos kiterjedt gazdasági nyomozás jelenlegi állásáról hétfőn tájékoztattak a Budapesti Rendőr-főkapitányság illetékes vezetői. A tanácsadói szerződések és a személyi kérdések ügyében - ilyen például a humánpolitikai igazgatónő ügye - több köbméternyi iratanyagot kell átvizsgálniuk a nyomozóknak.

9 Tovább

Körözik a BKV informatikai igazgatóját


BKV-s igazgató előzetesben (Grafika: Poligraf)

Országos körözést adott ki a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) a BKV Zrt. informatikai igazgatója ellen - írta szerdai számában a Népszabadság és a Magyar Nemzet, de az információt sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a lapoknak a rendőri szerv szóvivője.

A Fővárosi Közgyűlés BKV-t ellenőrző bizottságának ülésén kedden elhangzott: a rendőrség kereste a BKV informatikai igazgatóját, aki azonban nem jelent meg, mert Ausztriában síelt és beteget jelentett.

A bizottság tagjainak erre vonatkozó kérdéseire Székelyné Pásztor Erzsébet, a cég kommunikációs igazgatója azt válaszolta: beszélt az informatikai igazgatóval, aki úgy tájékoztatta, hogy valószínűleg az előzőleg megkapott "H1N1-oltástól lett rosszul".

12 Tovább

BKV-ügy: közokiratot is hamisíthatott a jogi igazgató

A rendőrség szerint felmerül annak gyanúja, hogy a volt jogi igazgató meghamisította egy munkavállaló jelenléti ívét.

Közokirat-hamisítás miatt is vizsgálja a rendőrség a BKV volt jogi igazgatójának ténykedését - mondta Tomasitz István, a közlekedési cég megbízott jogi igazgatója kedden a fővárosi közgyűlés BKV-t ellenőrző bizottságának ülésén.

A megbízott jogi igazgató elmondta, hogy a rendőrség a cégnél tartott házkutatás során talált olyan dokumentumokat, amelyek valódiságát megkérdőjelezi. Pontosabban egy munkavállaló - H. Éva - jelenléti ívéről és egyéb iratairól van szó. A rendőrség szerint felmerül annak gyanúja, hogy a volt jogi igazgató meghamisította ezeket az iratokat - tette hozzá.

19 Tovább

Lehet nagyobb a botrány: a BKV bekeményít

Tucatnyi tanácsadói szerződés ügyében még ezen a héten büntetőfeljelentést tesz a BKV a rendőrségen - írta pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a Népszava hétfői számában.

27 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek