Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ésszerűtlen pályafelújítás a 21-es villamos vonalán

„Miért nem ott újítják fel a villamospályát ahol nagyobb szükség lenne rá?” –Teszi fel a kérdést olvasónk a 21-es villamoson utazva. A villamos a Gubacsi úton 15 kilométer/órával döcög a BKV mégis a Haller és a Vágóhíd utca között újítja fel a pályát, pedig ott jobb állapotban vannak a sínek.


A kép illusztráció

Tisztelt BKV-figyelő!

Most újítják fel a 21-es villamos pályáját, aminek nagyon örülök, de annak már nem, hogy egy kevésbé indokolt szakaszon.

Ugyanis a Vágóhíd utca és Haller utca között zajlik a felújítás, igen itt is ráfért mert 30 km/h a korlátozás, de kevésbé mint a Gubacsi úton ahol még mindig van két szakasz ahol 15 illetve 20 km/h a korlátozás, és ezek a szakaszok véleményem szerint a villamosban is kárt tesznek. A Vágóhíd és Haller utca közötti szakasz még nem volt olyan állapotban, hogy azok kárt tegyenek a villamosban.

Továbbá azt sem értem, hogy miért kellett a modernebb, utastájékoztatós KCSV7-es villamost erre a vonalra rakni, ezt sem a környék, sem az utasforgalom nem indokolja, ráadásul a rossz sín ezeket korszerűsített ICS villamosokat is tönkreteszi. És sajnos ezt típust a 2-es vonalról vonják el, ahova kell az utastájékoztatás, mivel ez sokkal frekventáltabb vonal, és sok a külföldi utas is.

Üdvözlettel: Kozma Csaba

96 Tovább

Pénzhiány miatt döcögnek a villamosok

Nincs Pesten olyan villamosvonal, amelyik ne szorulna rá egy nagyobb karbantartásra, síncserére. A lassújelek száma napról-napra nő, egyre több helyen, egyre lassabban mennek a villamosok. Olvasónk levelet írt a BKV-nak, melyre azt a választ kapta, hogy kevés a pénz. Ez ugye az elmúlt hetek hírei miatt is vicces:

Kedves BKV-figyelő!

Napi rendszerességgel járok az 1-es és 21-es villamossal, és szerintem borzalmas állapotúak a sínek. Még két-három éve írtam a BKV-nak egy levelet hogy a 21-es villamos(akkor még 30-as) majdnem végig 10-15 km/h sebességgel közlekedik a Gubacsi úton. Akkor azt a választ adták, hogy pénzhiány miatt csak a fő vonalak tudják felújítani, és a kevesebb utast szállító járatokra csak ritkán jut pénz. Azóta a 21-es villamoson több felújítást végeztek, aminek örülhetünk mert a Gubacsi úton Könyves Kálmán körút és FÉG megálló között elfogadható sebességgel tudnak közlekedni a villamosok, kivéve a Koppány utca és Földváry utca közötti 1 megálló, ahol 20km/h a korlátozás.

66 Tovább

„Nem szeretem a BKV-t” –az utas válasza a BKV pályázatára

A BKV rajzpályázatot indított a vakáción lévő gyerekeknek. A pályázat a "Szeretem a BKV-t" címet viseli. Bár olvasónk már elmúlt 17 éves, és a témától is eltért egy kicsit, mégis jelentkezett a pályázatra, mert szeretné megmutatni a BKV-nak, hogy miért nem szereti őket. Nem csak piszkálja a BKV-t, egyes pontoknál még azt is leírja, hogy a hibákon hogyan lehetne változtatni:

Kedves BKV!

Ezúton szeretném benyújtani pályázatomat a "Szeretem a BKV-t" című rajzpályázatra. Pályázatom azonban néhány ponton eltér a kiírástól, amiért előre is elnézést kérek, és ami miatt kérem méltányosságukat. 1,) Az első eltérés, a pályázat címének egy ártatlan "Nem" szócskával történő kiegészítése 2,) A második a korhatár, elmúltam már 17 éves (éppen 15 éve) 3,) A rajzokat érdekes témájú javaslatokkal kérdésekkel egészítettem ki

Méltányosságukat előre is köszönöm, következzen tehát pályázatom: Előszóként, mint kommunikációval foglalkozó dolgozó reklámmunkás javaslom, hogy ne erőltessék a "lakosság szereti a BKV-t image-t", amiről Önök is, mi is, de még a célcsoportba tartozó csöppségek is tudják, hogy nem igaz. A BKV-t szeretni nem lehet, továbbmegyek: aki a BKV-t szereti, rossz ember. Érveimet hamarosan felsorolom. Azonban előtte hadd javasoljam, a "BKV szereti az utazóközönségét" image-t erősíteni kommunikációban és valós tettekben egyaránt. Miért NEM szeretem a BKV-t:

76 Tovább

Szlogenpályázat: Megsértődött a BKV

Olvasónk számon kérte a BKV-n, hogy a szlogenpályázatra miért csak ügynökségek küldhetnek be ötletet, magánszemélyeket miért zárnak ki az ilyen akcióból. Hivatalos indoklás szerint magánember azért nem küldhette be ötletét, mert az ehhez hasonló pályázatokon az utasok mindig vicces, gúnyolódó, rosszindulatú megjegyzéseket küldtek be, és ezen a BKV megsértődött. Tehát egyértelműen nekünk köszönhető, hogy a BKV-nak sikerült félmillió forintért megtalálnia a legszánalmasabb szlogent:

Szia Figyelő!

Egy szomorú dolgot kell közölnöm veled: mi, utasok tehetünk arról, hogy a BKV szlogenpályázata zárt volt! Hiszen mi, az utasok küldözgettünk (állítólag) rosszindulatú szlogenterveket a cégnek. Levelemet elküldtem a szlogenes, és a sima BKV e-mail címre is:

Tiszelt BKV!

A BKV-figyelő blogon olvastam az Önök közleményét, miszerint 500 000 forint díjazású szlogenpályázatot írnak ki. Érthetetlennek tartom, hogy csak kreatív ügynökségek pályázhatnak, magánszemélyen nem.
Kérem ezen döntésük megindoklását, esetleges felülvizsgálatát!

Köszönettel: Zs. A.

53 Tovább

Takarít és jegyet ellenőriz a Discrate Security?

Budapesti Közlekedési Rt. tájékoztatója az eljárás eredményéről (3209)

1. a) Az ajánlatkérő neve és címe: Budapesti Közlekedési Rt. 1980 Budapest Akácfa u. 15.
   
b) A beszerzés tárgya és mennyisége:

a Budapesti Közlekedési Rt. Villamos Üzemigazgatóságnak a Kelenföld, Szépilona, Hungária, Száva, Angyalföld, Ferencváros, Zugló, Baross, valamint a Budafok kocsiszínekben villamosjárművek takarítása.

c) Eredményes volt-e az eljárás: igen.

3. Az eredményhirdetés időpontja: 2000. május 10.

6. A nyertes ajánlatot követő legkedvezőbb ajánlatot tevő neve és címe:

Kelenföld kocsiszín: Discrate S. Kft., 2049 Diósd, Dália u. 16.
Szépilona kocsiszín: Discrate S. Kft., 2049 Diósd, Dália u. 16.

Hungária kocsiszín: BS Clean-Art Kft., 1025 Budapest, Kondor u. 5.
Angyalföld kocsiszín: Discrate S. Kft., 2049 Diósd, Dália u. 16.
Baross kocsiszín: RENOMÉ Kft., 1070 Budapest, Péterffy Sándor u. 22.
Ferencváros kocsiszín: BS Clean-Art Kft., 1025 Budapest, Kondor u. 5.
Száva kocsiszín: Discrate S. Kft., 2049 Diósd, Dália u. 16.
Zugló kocsiszín: Discrate S. Kft., 2049 Diósd, Dália u. 16.

Budafok kocsiszín: BS Clean-Art Kft., 1025 Budapest, Kondor u. 5.
A könnyebb értelmezhetőség miatt a szerkesztő a szövegen rövidített és a fontosabb mondatokat kiemelte. A szöveg teljes, eredeti formájában itt érhető el!
43 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek