Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nem válthatták vissza a turisták a rosszul kiadott BKV-bérletet

Olvasónk a Blaha Lujza téren vásárolt bérletet, akkor lett figyelmes arra, hogy a mellette lévő ablaknál turisták veszekednek a jegypénztárossal. Mint kiderült, a vita tárgya két rosszul kiadott BKV-bérlet volt. A turisták Budapest kártyát kértek a pénztárostól, de az 24 órás jegyet adott helyette. Ezzel még nem is lenne akkora probléma, csakhogy a turisták a szelvények kifizetése és átvétele után hiába jelezték a hibát, a BKV-s nem volt hajlandó kicserélni a bérletet.

Még szerencse, hogy a külföldiek időben észrevették a hibát. Ellenkező esetben "szemét mocskos bliccelőnek" lettek volna kikiáltva másnap, és még a pótdíjat is ki kellett volna fizetniük.

A turisták végül egy külföldi párnak adták el a 24 órás jegyüket, a Budapest Kártyát azonban ezután sem tudták megvenni. Mint kiderült, sem a Blahán, sem az Astoriánál nem volt belőle egy darab sem. Üdvözlet a budapesti valóságban!

Tisztelt BKV-figyelő!

Kérem, hogy ha van rá módjuk, az alábbi történet kapcsán felmerülő kérdéseimre válaszoljanak, vagy juttassák el a BKV-ügyfélszolgálatára.

A mai napon (2011.06.11) a Blaha Lujza téri metróállomáson vásároltam teljes árú bérletet 12:17-kor, az ott kapott blokk szerint. A szomszédos pénztárnál veszekedésre, majd kiabálásra lettem figyelmes. Két külföldi veszekedett a pénztárossal, majd az időközben kihívott őrrel is. A vita elfajult, és kiabálás lett belőle, felmerült az is, hogy rendőrt hívnak. Az őr azonban meglátta, hogy figyelem a vitát, és megkérdezte, hogy tudok-e angolul, tudok-e segíteni. Én azt feleltem neki, hogy igen, és megpróbáltam közvetíteni a két külföldi és a BKV alkalmazottai között.

67 Tovább

Több mint 600 alkalommal szállt metróra a rajzolt bérletével

Olvasónk több hónapja egy saját kezűleg gyártott bérlettel utazik a BKV járművein. A lent látható bérlettel eddig több mint 600 alkalommal szállt metróra, és közel ezerszer autóbuszra, villamosra. Eddig csak 12 alkalommal szúrt szemet az ellenőröknek és a biztonsági őröknek, volt olyan, aki diákigazolványt is kért mellé. Az utasnak természetesen van érvényes bérlete is.

Üdvözletem BKV-figyelő

Azért írok, mert végeztem egy bérlet ellenőrzési felmérést. Készítettem saját kezűleg egy bérletet, amit mellékelek is egy képen. Egy környéki bérlet alapján másoltam. A fémcsíknak látszó grafitolt rész: BKV Zrt. 1991 Környéki álló bérlet 2068-as érvényességi felirattal Ára 5 Ft Bucuresty-be (Bukarest) érvényes november 03-tól augusztus 34-ig. Ezzel a bérlettel több mint 600 alkalommal szálltam metróra és még legalább 900 alkalommal buszra/villamosra. Összesen 12 alkalommal vették észre. 4-szer a 2-es metrónál egy idős körülbelül 60 éves hölgy, aki még a diák igazolványomat is elkérte, hogy ellenőrizze és ekkor tűnt fel mellette az igazi bérlet. A többi az elől felszállós buszoknál.

205 Tovább

Hibázott a pénztáros, 750 forintot fizetettek ki az utassal

Attila múlthét kedden az Etele téren a hivatalos BKV pénztárban vett három bérletet. Kérte a pénztárost, hogy érvényesítse a bérletkompenzációt, de elnézett valamit, ezért három rossz bérletet kapott. Később egy ismerőse hívta fel rá a figyelmét, 750 forintért cserélték ki a bérleteket. Attila levele alatt Zsombor levelét találod, Ő is hibás bérletet kapott.

Kedves BKV-figyelő!

2010.01.26.-án 16:15-kor az Etele-tér kijelölt pénztárában kértem három bérletet január 27.-i kezdő érvényességgel s kértem a pénztárost - mivel nem tudtuk pontosan hogyan is működik -, hogy érvényesítse a három nap jóváírást. Erre ő azt mondta, hogy belepecsételi a február 1-i kezdődátumot, és az ellenőrök ezt tudják, hogy érvényes még a dátum ELŐTT három nappal. Hiába mondtuk neki, hogy az előző bérlet érvényessége lejárt január 22.-én, csak február elsejét pecsételt bele. Megnyugodtunk, hogy biztosan igaza van, de estére egy jól értesült barátunk, mondta, hogy ezzel meg fog büntetni az ellenőr. A mai napon (2010.01.27 08:15-kor) visszamentünk a pénztárhoz, ahol csak bérletenkénti 250 ft-os kezelési díj ellenében cserélték ki a szelvényeket a helyes dátumozásokkal.

25 Tovább

2010. február elsejétől életbe lépő új tarifák

Budapest Főváros Közgyűlése a 2009. december 16-ai ülésén alkotott 80/2009. (XII. 23.) sz. önkormányzati rendeletével módosította a Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság által lebonyolított helyi és környéki közösségi közlekedés tarifáit. A rendelet 2010. február 1. napján lép hatályba, és a helyi közlekedés esetében átlagosan 4%-os viteldíjemelést jelent - az egyes jegy- és bérletfajták tekintetében a viteldíjemelés mértéke ettől eltérő lehet.

A közigazgatási határon kívüli utazások esetében BKV Zrt.-nek a környéki autóbuszokon és a HÉV-en a belföldi közforgalmú menetrend szerinti vasúti személyszállítás és helyközi (távolsági) autóbusz-közlekedés díjairól szóló, mindenkor hatályos miniszteri rendeletben foglalt árakat kell alkalmaznia. A változás a jegyeknél átlagosan 15%-os, a bérleteknél 10%-os helyközi viteldíjemelést jelent. A tarifaemelés ellenére nem módosul a környéki vonaljegy 90%-os kedvezményű 5 km-es és a HÉV menetjegy 90%-os kedvezményű 5 km-es változatok ára (a kerekítés miatt). A módosítás a helyi viteldíjakkal egy időben, 2010. február 1-jétől hatályos, amit a BKV Zrt is követni fog.

2010. február 1-jével az alábbi cikkek ára emelkedik:

36 Tovább

Így érvényesíthető a bérletkompenzáció

A kompenzációval kapcsolatos nagyszámú érdeklődésre tekintettel az alábbiakról tájékoztatja a BKV Zrt. kedves utasait.

A kétheti, havi és negyedéves Budapest-bérletekre és a környéki helyi, valamint a környéki 5 km-es és 10 km-es bérletekre vonatkozóan a bérletszelvényen feltüntetett érvényesség 3 nappal automatikusan meghosszabbodik.

A BKV ellenőrei azt fogják vizsgálni, hogy az ellenőrzés időpontjában az adott bérlet eredeti lejáratának dátumához hozzáadott 3 nap az ellenőrzés dátumával azonos vagy későbbi időpontra esik-e.

Az érvényesség meghosszabbodása automatikusan történik, azzal kapcsolatban sem az utasnak, sem a pénztárosnak teendője nincs.

31 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek